Aria
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
WICKER-MAN
- -#Charlotte

Re: Aria
Nie znałem dotąd twórczości tegoż zespołu, ale po zaprezentowanych tu linkach mam niemałą chrapkę na ten rosyjski band 
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Niekoniecznie. Ja np. lubię NWOBHM, a nie moge słuchać tego zespołu 
też przypominam sobie całą ich dyskografię od pierwszych bardzo surowych płyt po najnowsze.
Łykam wszystko bez popitki, ale zdecydowanie bardziej jak śpiewają w "cyrylicy"

czuć inspirację MAIDEN od pierwszej do ostatniej nuty tego zespołu i to jest piekne bo się wzorują, ale nie zrzynają
Łykam wszystko bez popitki, ale zdecydowanie bardziej jak śpiewają w "cyrylicy"
czuć inspirację MAIDEN od pierwszej do ostatniej nuty tego zespołu i to jest piekne bo się wzorują, ale nie zrzynają
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Iron Maiden to zespół bardzo charakterystyczny. Większość zespołów metalowych się nimi inspirowało. Jednak nie lubię, gdy słychać to za bardzo. Polskie Turbo kawałkami takimi jak np. Przegadane Dni trochę za bardzo zapatrzyło się na kolegów z UK. Jednak raz kiedyś takie rzeczy sa dopuszczalne, a nawet dodają pewien smaczek, jak np. Sabbath'owski China White z Scorpionsów (Blackout - 1982). Kawałek zrobiony w stylu Iommi'ego, ale z fajnymi wstawkami gitary solowej i bądź co bądź - po swojemu. Turbo na Kawalerii też dali wyczuć swoje zainteresowanie Iron Maiden, ale nie można mówić o jakimś większym kopiowaniu. Jednak sposób w jaki gra Aria, jest dla mnie nie do przełknięcia. Iron Maiden jest jedno i tyle mi jak najbardziej wystarcza.
P.S. Fani, nie bierzcie tego do siebie, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Dla mnie grali dość podobnie do ironów tylko na "Nocz korocze Dnia" i "Igra s Agniom". Reszta płyt to takie granie w stylu meidenów. Nie zrzynanie ale inspiracja, takie moje zdaniePrzemo142 pisze:Iron Maiden to zespół bardzo charakterystyczny. Większość zespołów metalowych się nimi inspirowało. Jednak nie lubię, gdy słychać to za bardzo. Polskie Turbo kawałkami takimi jak np. Przegadane Dni trochę za bardzo zapatrzyło się na kolegów z UK. Jednak raz kiedyś takie rzeczy sa dopuszczalne, a nawet dodają pewien smaczek, jak np. Sabbath'owski China White z Scorpionsów (Blackout - 1982). Kawałek zrobiony w stylu Iommi'ego, ale z fajnymi wstawkami gitary solowej i bądź co bądź - po swojemu. Turbo na Kawalerii też dali wyczuć swoje zainteresowanie Iron Maiden, ale nie można mówić o jakimś większym kopiowaniu. Jednak sposób w jaki gra Aria, jest dla mnie nie do przełknięcia. Iron Maiden jest jedno i tyle mi jak najbardziej wystarcza.
prawdą jest że niektóre zagrywki są żywcem wyjęte z maidenów i bez problemu mozna przytoczyć kawałek na którym się wzrowali.
Ale robią to w dobrym smaku i fajnie ruski sie kompnuje, więc kupuje ich bez popitki
Ale robią to w dobrym smaku i fajnie ruski sie kompnuje, więc kupuje ich bez popitki
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Słuchał ktoś Feniksa już? Jak wrażenia?
Aria po angielsku ?? Przecież parę numerów demo w średniej jakości jest, nic więcej
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Dokładnie, Rosyjski do arii pasuje bardziej niż... Kiełbasa z musztardą (Moze trochę głupie porównanie
)
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Jest jeszcze "Ni choczesz - nie wier mnie" w wersji angielskiej http://www.youtube.com/watch?v=cFhAi9RN1uYkrusejder pisze:Aria po angielsku ?? Przecież parę numerów demo w średniej jakości jest, nic więcej
wpis z naszego bloga w którym można poczytać o wszystkich numerach z płyty "Feniks". Wypowiadają się Witalij Dubinin, Margarita Puszkina i Władimir Chołstinin.
www.metalside-blog.blogspot.com
www.metalside-blog.blogspot.com
www.MetalSide.pl