TSA,Turbo czy Kat
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 357
Re: TSA,Turbo czy Kat
Totalnie przeciętny heavy metal od linijki, takich płyt wychodzi rocznie kilkadziesiąt. Ani grzeje ani ziębi.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dobre riffy sa, nie gadaj. Lubicz to swietny gitarzysta, ale plyta nedzna jako całosc
offtop
wybiera się ktoś na Legendy Metalu (Kat, Vader, Acid) do Krakowa?
wybiera się ktoś na Legendy Metalu (Kat, Vader, Acid) do Krakowa?
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Mamy taką kategorię: "dobrze wyprodukowane gów*o". Niestety, nawet ona to za wysokie progi na katoluczykowe nogi
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ale to nie ten Kat
A Luczykowa płytka bardzo,bardzo przeciętna ,minie bez echa.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Kat I RK
Dlatego napisałem offtop
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Jak to nazwałem ten wypust - Cowboy Luczyk and the Randoms. Strasznie to słabe po prostu.krusejder pisze: ↑śr wrz 18, 2019 8:30 amMamy taką kategorię: "dobrze wyprodukowane gów*o". Niestety, nawet ona to za wysokie progi na katoluczykowe nogi
-
PowerSeventhSon
- -#Trooper

Uważam, że Turbo zmarnowało ogromną szansę by być polską legendą heavy-metalu. Taką jak na Węgrzech Ossian czy w Rosji Aria. Wiele razy wypowiadałem ten pogląd być może na tym forum już też. Można sobie teraz opowiadać bajki o złej komunie, która nie dawała szans wybicia się czy o dyskryminacji heavy-metalu w mediach w latach 90. Wszystkiego tego dobrze się słucha, ale warto spojrzeć prawdzie w oczy. Turbo w przeciągu 20 lat grało wszystko od hard-rocka, po heavy-metal, thrash-metal, nowoczesny thrash idąc w końcu w granie zbliżone do nu-metalu. Dopiero po latach wrócili do heavy-metalu, ale długo, długo za późno. Nie jest to dla mnie uczciwe względem słuchaczy i nie jest to przede wszystkim szczere. Muzycy Arii czy Ossian grali heavy-metal przez całą swoją karierę dlatego zostało to wynagrodzone. Nie mają problemu w zapełnianiu dużych obiektów i od tych zespołów bije profesjonalizm. Oprawa koncertów, okładki płyt, brzmienie itd. Pomijam już tu niektóre kuriozalne poglądy, że Turbo to zespół klasy Iron Maiden, Judas Priest czy Saxon, które słyszałem od fanów Turbo w życiu bardzo często.
Nie do wiary - wszystkie albumy KAT-a są na Spotify 
po wpisaniu tytułu ostatniej płyty Luczyka .
I kilka płyt Turbo też się pojawiło.
po wpisaniu tytułu ostatniej płyty Luczyka .
I kilka płyt Turbo też się pojawiło.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
tsa też jest jak już jesteśmy w tym wątku
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Kat na Spotify ? Nieprawdopodobne
Myślałem że Lubczyk nigdy nie wrzuci tych płyt. Bardzo fajnie, do auta w dalszą podróż jak znalazł. Wyrocznia !
www.last.fm/user/darkfuneral18
A to nie jakieś działanie MMP. Skoro kilka kapel jednocześnie się pojawiło.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja nie i nie mam zamiaru.
Tak, daję mu zarabiać. Płyty Kata na CD również kupiłem, jak zresztą najprawdopodobniej wielu Forumowiczów. Pewnie miał z tego większy przychód, niż będzie miał z moich odsłuchań utworów Kata w Spotify przez najbliższe 5 lat. Facet stworzył kilka świetnych albumów i za to należy mu się zapłata. To, że w pewnym momencie mu totalnie odwaliło, to już inna kwestia.
Swoją drogą może ta sytuacja zmobilizuje Kata & RK do ruszenia dupy i wstawienia Popióra na streamingi. Obiecali to w okolicach premiery krążka, od której minął już ponad rok.
Swoją drogą może ta sytuacja zmobilizuje Kata & RK do ruszenia dupy i wstawienia Popióra na streamingi. Obiecali to w okolicach premiery krążka, od której minął już ponad rok.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ja mam fochaSchizoid pisze: ↑śr maja 20, 2020 1:16 pm Tak, daję mu zarabiać. Płyty Kata na CD również kupiłem, jak zresztą najprawdopodobniej wielu Forumowiczów. Pewnie miał z tego większy przychód, niż będzie miał z moich odsłuchań utworów Kata w Spotify przez najbliższe 5 lat. Facet stworzył kilka świetnych albumów i za to należy mu się zapłata. To, że w pewnym momencie mu totalnie odwaliło, to już inna kwestia.
www.MetalSide.pl
I to jest przykład luczykowego skurwysyństwa. Jestem pewien, że na drodze prawnej już by tak nie fikał. Są to nagrania coverów, tak jak są nimi wykonania Iron Maidens, czy czegokolwiek innego.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller