Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Schizoid »

blackmailer pisze: sob sie 01, 2020 11:13 am
Tweener pisze: sob sie 01, 2020 10:56 am Dziwi mnie, że nasz ukochany zespół sam nie wpadnie na pomysł
A mnie w ogóle nie dziwi. Jadą po najmniejszej linii oporu i to działa. Wyhodowali sobie fanbase bezkrytyczny, któremu wiele nie potrzeba. Fani Maiden są raczej nie wymagający. Wystarczy spojrzeć na grupy Maidenowe na fb. Pierdzenie Steve'a Harrisa - geniusz, pitolenie na pianinku Bruce'a - geniusz, odpierdalanie i słaba gra Janicka - haha ale podrzuca tą gitarkę, pozytywny świr...
Oni nie muszą robić zupełnie nic, żeby ich "fani" mieli kisiel w majtach. Można psioczyć na Metallikę, ale ich fani co tydzień dostają pełne koncerty swojego ulubionego zespołu. Co dostali fani Maiden? Dwa niepełne koncerty na pseudo online festiwalach. Ale fanbase się poruszył, obejrzał (mimo że widział te koncerty i fragmenty po kilka razy) i zachwycił Trooperem.
Teraz to sytuacja bez odwrotu, nie wiem co musiałoby się stać, żeby dać zespołowi wyraz niezadowolenia. Nie kupować płyt? Nie chodzić na koncerty? Zamiast tego dostają co chwile potwierdzenie tego, że gawiedzi podoba się wszystko co robią - średniej jakości nowa muzyka, wydawanie po raz n-ty tego samego z innymi dodatkami. A gawiedź kupuje :D
Nie rozumiem tych ciągłych dziwów, jak to oni traktują fanów itp. To fani ich nauczyli, że mogą być tak traktowani. To nie zespół tylko firma i dopóki wszyscy tego nie pojmą to część osób będzie się na każdym kroku rozczarowywać.

Fajnie ujęte. Dlatego praktycznie każdy fanbase dużej kapeli to dla mnie syf. Dla tych ludzi zaszczytem jest zobaczenie rozpikselowanego obrazka swojego bożka i na kolanach będą dziękowali za pocięty koncert, który lata po internecie od lat. A jak słusznie zauważyłeś, to już nie jest 1981, tylko 2020 - Maiden nie musi dbać o swoją pozycję na rynku, ugruntowali ją przez ostatnie 20 lat i są nie do ruszenia. A skoro nie mają motywacji, by robić coś fajnego dla fanów, to tego nie robią. Meta zachowała się kapitalnie. Ironi nawet nie musieli robić czegoś na taką skalę, problem w tym, że oni tak naprawdę nie zrobili czegokolwiek. Od samego początku tego zamieszania wypinali się na fanów poprzez wypuszczanie syfu pokroju klipu do Aces High, potem było to nieszczęsne Download, a teraz nastąpiła kumulacja tej komedii w postaci Wacken.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Dlatego ja na Maiden w przyszłym roku się nie wybieram, mimo tego, że grają Ikara.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Screenshot_2020-08-04 Facebook.png
Ależ nas panowie rozpieszczają :D Jak będą slipy IM to kupię.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Ciekawe kiedy zaczną produkować kubki menstruacyjne z logo Iron Maiden?...
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Wracają na Rock in Rio w 2021.
Czyli nowa płyta po LOTB2021 się ukaże niemal od razu.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Pierre Dolinski pisze: wt sie 04, 2020 12:33 pm Ciekawe kiedy zaczną produkować kubki menstruacyjne z logo Iron Maiden?...
Z napisem "Transylvania "? ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Koniecznie. :D
Deleted User 2259

62 lata dziś kończy Bruce :)
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

To w takim razie mija też 12 lat od koncertu na Gwardii.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Mój pierwszy koncert w życiu :D . Mama była wściekła na ojca, że zabral małego dzieciaka na metalowy koncert hehe
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Dzosef pisze: pt sie 07, 2020 10:20 am Mój pierwszy koncert w życiu :D . Mama była wściekła na ojca, że zabral małego dzieciaka na metalowy koncert hehe
Miałem tak samo :lol:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

A ja miałem jakąś opcję VIP na tym koncercie, osobne wejście, osobny sektor (ale można było zejść na płytę), catering, bar i inne cuda wianki. Supporty to był obiad, piwko, jakieś drinki itp... a później bardzo fajny koncert. Kurła... kiedyś to było :lol: ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 2259

Dobry koncert, kolega złapał pałeczkę Nicko, i go chcieli w pociagu w nocy z niej skroic :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Invader pisze: pt sie 07, 2020 12:42 pm Dobry koncert, kolega złapał pałeczkę Nicko, i go chcieli w pociagu w nocy z niej skroic :)
Ktoś mi wyrwal palke, ciekawe czy to ten kolega :mryellow:

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 2259

Krótkie włosy wtedy miał, wysoki ok 190 cm
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja wtedy z 160 mogłem mieć to ciężko spamietac, ale było mi bardzo przykro :d

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Swietne wspomnienia mam z tym koncertem :)
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Fajny to był koncert. Faulkner popisujący się sztuczkami gitarowymi jako wiosłowy córki swojego ojca Lauren Harris. Made Of Hate z problemami technicznymi i solówką basową ' Another One Bites To Dust ' ... I w końcu Maiden. Na Aces High było takie piekło w okolicach sceny że jak ktoś narzekał na Kraków czy Wrocław to nie wie co to młyn pod sceną :) Wspaniale wspominam tamten gig. Jeden z najlepszych Maiden obok Wacken 2010 ( co za setlista ! ) i Berlina 2018.
www.last.fm/user/darkfuneral18
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Pierwszy koncert Maiden mojej żony. Byliśmy wtedy sporą ekipą. Kilkanaście osób. Dziś już tylko ja i żona chodzimy na koncerty, a cięższej muzyki z tej ekipy słucha poza nami tylko jedna osoba.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

Działo się. Do Warszawy dotarliśmy porannym pociągiem z Radomia. Potem wino w krzakach przy jakiś torach nieczynnych. Nie wiem gdzie, bo to była moja pierwsza podróż do Warszawy :D Nie zapomnę tego koszmarnego upału, po jednym piwie człowiek był nawalony. Sam koncert miazga, setlista powalała, ale kto wpadł na pomysł sceny pod tym cholernym wieżowcem to nie wiem do dziś. Do czasu zachodu nie widziałem kompletnie nic przez odbijające się słońce, potem było tylko lepiej. Generalnie koncert genialny, nawet oglądając go z ostatnich rzędów Stadionu Gwardii. Pozdro dla wszystkich, którzy wtedy byli na urodzinach Bruce'a!
ODPOWIEDZ