Aria

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

najlepszy album:

Megalomania
5
8%
Whom are you with?
3
5%
Hero of Asphalt
14
22%
Play with fire
16
25%
Blood for Blood
6
9%
Night is shorter than day
7
11%
Failure
1
2%
Generator of Evil
1
2%
Chimera
2
3%
Christening By Fire
10
15%

Liczba głosów: 65

Deleted User 622

Re: Aria

Post autor: Deleted User 622 »

Budziol pisze:nie mogą być lepsi skoro rżną z IRONów
:lol:
mogą
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

Ma Budziol trochę racji, po kilku przesłuchaniach jedyne co pozostaje w pamięci to chrupanie. Skąd to chrupanie ? Ze zjadania własnego ogona.
Mimo że wielbię Arię i większość ich płyt, to nowy album póki co mooooocnooo przeciętny - nie ma nerwa i ognia. Maiden zdecydowanie więcej ognia miało na ostatnich dwóch płytach niż Aria.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

pucha pisze:Mimo że wielbię Arię i większość ich płyt, to nowy album póki co mooooocnooo przeciętny - nie ma nerwa i ognia. Maiden zdecydowanie więcej ognia miało na ostatnich dwóch płytach niż Aria.
+1
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Widzę inną zależność co do 2 ostatnich płyt tych 2 zespołow:
Świetna Aria <=> B dobry Maiden
Przeciętna Aria <=> Słabiutki Maiden
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

co osoba to opinia :)
abstrahując od MAIDEN, Feniks póki co mimo mojego uwielbienia dla twórczości ARII słaby, długi i nudny
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Budziol pisze:co osoba to opinia :)
Co racja to racja, ale dla mnie ostatni zajebisty krążek Arii to "Krieszczenije Ogniom", od tamtej pory raczej tendencja spadkowa. Natomiast Maiden... Zarówno AMOLAD jak i TFF uwielbiam. Ale faktem jest że opinie są jak dziury w d****e - każdy ma swoją.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

pucha pisze:Co racja to racja, ale dla mnie ostatni zajebisty krążek Arii to "Krieszczenije Ogniom", od tamtej pory raczej tendencja spadkowa.
Feniksa nie słuchałem, ale zgodzę się że następny krążek to zdecydowanie niższy poziom, podczas gdy KO chyba wchodzi w mój TOP15.
Co do maiden vs. aria...porównywać można (co dobrze świadczy o arianach), ale Rosjanie i tak mocno pozostają w tyle.
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

A ja mam zupełnie inne zdanie ;)
Kriszenia Agniom to imo przeciętny album (Jak na arię to bardzo słaby, prawie tak słaby jak Generator, jak nie gorszy) takie 6/10. Dance of death jest za to niewiele słabsze. Za to Armaggedon to płyta bezbłędna, chyba najlepsza po gieroju, kriszenie przy armaggedon to jakaś pomyłka! 10/10 bezapelacyjnie, troszkę lepsza niż Amolad. Feniksa 4 razy tylko przesłuchałem, wiem tylko ze lepsze niż TFF :) Na razie kawałki które szczególnie zapadły mi w pamięć: Czarny Kwadrat, Równowaga Sił, Historia pewnego mordercy, Walka bez zasad, Feniks, Attyla i Długie światła. ponad połowa albumu, czyli jest dobrze nawet bardzo. Nie przebije to raczej Armaggedonu ale KO na pewno, bardzo dobra płyta :) na chwilę obecną (pewnie się to kilka razy zmieni jeszcze) 8/10
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

Dzisiaj otrzymałem przesyłkę z Moskwy :twisted:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Zaśliniłem się.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Mam ambiwalentny stosunek do tego zespołu. Niby grają fajnie, w stylu Maiden, ale bez kopiowania - ale... coś jest nie tak. Znam płyty tylko z mp3 i uważam, że są bardzo słabo nagrane. Ostatnie brzmią lepiej, ale są słabsze muzycznie. Co o tym sądzicie? Może to kwestia mptrójek, nie wiem.
Natomiast moim zdaniem wydali kapitalne dvd, zwłaszcza "живой огонь". Właściwie od czasu do czasu słucham tylko koncertów.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie powiedziałbym, że płyty od Gieroja asfalta z 1987 są słabo nagrane. Nie ma bogactwa i superprodukcji, ale na pewno nie jest źle. Mam na myśli CD z 1987, 89, 91, 95 i 2006. Na pozostałych też jest poprawnie, ale bywa nierówno.

Żiwoj agoń jest rewelacyjny. Ile gwiazd zachodnich może się schować przy tym DVD!! Żeby tylko kiedyś wydali to na blue ray ....
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

3 i 4 płyta są moimi ulubionymi. Ogólnie dobry zespół. Lubie wracać bardzo do Night Is Shorter Than Day. Ta płyta ma bardzo znajomy, ale bardzo fajny klimat Fear Of The Dark.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Adrian S.O.S. pisze:Lubie wracać bardzo do Night Is Shorter Than Day. Ta płyta ma bardzo znajomy, ale bardzo fajny klimat Fear Of The Dark.
No nie ma co, zalatuje "Fear Of The Dark" jak nic. Momentami aż za bardzo wręcz. Ale niekiedy dobrze sobie posłuchać i tego.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ostatnio w poszukiwaniu płyt niemieckiego zespołu Holy Moses w jednym z Poznańskich sklepów trafiłem na taki box
Obrazek
Wziąłem bez zastanowienia :) . Box jest świetnie wydany, zawiera 10 długograji zespołu co łącznie daje 16 płyt winylowych. Pozycja wydana w lutym tego roku, limitowana tylko do 130 kopii, wiec w razie czego proponuje się pośpieszyć.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

ile za to dałeś ? I gdzie to jest jeszcze dostępne?
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

krusejder pisze:ile za to dałeś ? I gdzie to jest jeszcze dostępne?
269,99 dokładnie. Natrafiłem na to w poznańskim M1 przy ulicy Szwajcarskiej. Niestety był tylko jeden box. Nie wiem czy mieli tylko te sztuke na sklepie czy moze wcześniej już się wyprzedały.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dzięki za info :)

Wrzucam link do występu Kipa z utworami Arii. Tegoroczny festiwal Naszestwie https://www.youtube.com/watch?v=Ie2U45AW-mw
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Wow. Jak to jest możliwe. To u rosyjskiego dystrybutora to mnie kosztowało 2x tyle. A w PL 270 zeta. Może pomylili ruble ze złotym :)
ODPOWIEDZ