Festiwale w 2007? Pogłoska...

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Festiwale w 2007? Pogłoska...

Post autor: Mr.Hankey »

Rod powiedział, że podczas letnich koncertów zespół nie będzie grał całego AMOLAD. Kilka kawałków z nowego albumu i reszta klasyków. Dla mnie w sumie git. Cały album już słyszałem na żywo w Dortmundzie :wink:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Iron Maiden Confirm Headline Appearance On Dubai Desert Rock Festival

Iron Maiden have announced that they will be headlining the DESERT ROCK FESTIVAL in Dubai on Friday 9th March 2007. The supporting bill for this day is currently The Prodigy as Special Guests plus Stone Sour, In Flames, Mastodon, Children of Bodom, Lauren Harris and Junkyard Groove .

This will be the fourth Desert Rock Festival in Dubai since it started in 2004 and it will take place at the Dubai Country Club. Tickets will be made available from the official Desert Rock Festival website - http://www.desertrockfestival.com/ - where full details of the festival and site can be found.

Says manager Rod Smallwood "Maiden have always enjoyed and been prepared to visit and play in new parts of the World and this is certainly no exception. We expect to take the full European stage Production and as its our first time there. We will adjust the set to include more of the favourites these fans wont have heard live before along with selected tracks from our new album 'A Matter of Life and Death' which has been very successful in Arabia with a Top 5 Chart entry. As this tour has been so much fun we may even add a couple more special shows in mid-March so watch this space"

Adds Bruce Dickinson "This is certainly something new to us as I don't believe anyone from the band has ever played here at all so we're all really looking forward to this. We all enjoy touring where we've always had fantastic support but there is something always a bit special about playing to new fans in a part of the world you'd never really expected to play. It certainly looks and sounds like a great festival and line up and I'm already planning a special BruceAir trip out for this one which will be amazing I'm sure.

We're just getting to the end of whats been a brilliant year for all of us and we've had a fantastic reaction to the tour throughout and we 'd like to thank all the fans for their support on the album and the tour. It's been incredible."

Details of the Bruce Air three day trip out to Dubai and the Desert Rock Festival will be posted tomorrow, Friday 22nd December on http://www.seegigs.co.uk/
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Łuki pisze:Ambicje Maiden nie mają tu nic do rzeczy moim zdaniem. Jakiś Szejk im niezłą kaskę zaproponował to się zgodzili.
Hmmm....kasa kasą , ambicje ambicjami....no ale ludzie też tam są :D I skoro chcą słuchać Hard `n` Heavy to czemu by tam nie jechać....a że sobie wyjazd połączą z mini wakacjami i jeszcze im dużo $$$ zapłacą :twisted: Na ich miejscu zrobiłbym to samo :P A do nas dotrą swoją drogą :beer
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

I takie podejście jest dobre :) W Polsce może kwiecień/maj.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Mirdaroh pisze:Oto słowa jednej osoby która była tam:
Bruce said, there not doing Download Festival, but they are doing there own gig in Donington Park on 6th June 2007, 2 days before the Download Festival.
Przecież to się kupy nie trzyma, Maiden mieliby grać w Donnington Park dwa dni przed Download, który spokojnie mogliby headline'ować? Poza tym na IMOC nikt nie potwierdza, że Bruce powiedział coś takiego, na przyszłość radzę z dystansem podchodzić do tego co przeczytasz w necie. ;)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Jeden gościu rozmawiał z technicznym Maiden, który wspominał, że Maideni mieliby zrobić właśny fest w Donington, ale nie chciał wyjawić szczegółów... Ja także slyszalem w Dortmundzie podobne rewelacje, ale mialo chodzic raczej o stadion Wembley lub Milton Keynes Bowl. Ponoć Maideni nienawidzą komerycjnych festiwali jak Download gdzie bilety kosztują co najmniej po 150 funtow i chcieli zorganizowac jakąś własną imprezę... Choć tak naprawdę headlining Download jest najbardziej prestiżowy i nie powinni nawet odmawiać mając taką ofertę...
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

[quote="WICKER MAN"]Jeden gościu rozmawiał z technicznym Maiden, który wspominał, że Maideni mieliby zrobić właśny fest w Donington, ale nie chciał wyjawić szczegółów... Ja także slyszalem w Dortmundzie podobne rewelacje, ale mialo chodzic raczej o stadion Wembley lub Milton Keynes Bowl. Ponoć Maideni nienawidzą komerycjnych festiwali jak Download gdzie bilety kosztują co najmniej po 150 funtow i chcieli zorganizowac jakąś własną imprezę... Choć tak naprawdę headlining Download jest najbardziej prestiżowy i nie powinni nawet odmawiać mając taką ofertę...

sadze ze MAIDENi myslac o wlasnym show w DONINGTON chca wskrzesic klimat festwali z lat 80-tych i 90-tych,pamietacie jakie kapele graly w tamtych czasach?najlepsza smietanka rocka i metalu na swiecie, a nie jakies "zamerykanizowane gówno"...
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Kuba pisze:Na ich miejscu zrobiłbym to samo
Tego nie neguję :wink: Zagrać dla fanów, odpocząć w egzotycznych klimatach i do tego zarobić górę pieniędzy. Perwnie, że też bym się na to zgodził. Jednak wydaje mi się, że jednak głównym argumentem była tu jednak kasa. Ale czy to źle?? Pieniądz rządzi światem i nic nie jest w stanie tego zmienić. Nawet Maiden.
Kuba pisze:A do nas dotrą swoją drogą
Na to bym specjalnie w 2007 nie liczył... Za grosz u nas egzotyki, co by sobie mogli Maideni wycieczki robić, a i Szejka z dużą gotówką u nas nie uświadczą. W 2008 na trasie GY być może, ale w przyszłym roku to jakoś nie bardzo to widzę :wink:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Łuki pisze:
Kuba pisze:Na ich miejscu zrobiłbym to samo
Tego nie neguję :wink: Zagrać dla fanów, odpocząć w egzotycznych klimatach i do tego zarobić górę pieniędzy. Perwnie, że też bym się na to zgodził. Jednak wydaje mi się, że jednak głównym argumentem była tu jednak kasa. Ale czy to źle?? Pieniądz rządzi światem i nic nie jest w stanie tego zmienić. Nawet Maiden.
Ja nie wiem czy jeszcze im potrzeba więcej pieniedzy :lol: Chyba już mają dosć :lol: Ale racja.....wole jechac do ZEA niz do takiej Polski gdzie byłem juz 10 razy :D I ciekawość może troche....jak tam ludzie reagowac bedą :?

Notabene , w zeszłym roku gwiazda był Megadeth....i chyba cos koło 6 tys osób było :roll: Szału nie ma....ale Maiden pewnie przyciagie dwa razy tyle :beer
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Kuba pisze:Ja nie wiem czy jeszcze im potrzeba więcej pieniedzy
Pieniędzy nigdy za wiele. :wink:
A co do ludzi to ciekawe czy przyjdą wtych swoich śmiesznych ciuszkach. Na meczu ZEA-Polska wyglądali komicznie :lol:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Łuki pisze:
Kuba pisze:Ja nie wiem czy jeszcze im potrzeba więcej pieniedzy
Pieniędzy nigdy za wiele. :wink:
A co do ludzi to ciekawe czy przyjdą wtych swoich śmiesznych ciuszkach. Na meczu ZEA-Polska wyglądali komicznie :lol:
Rzeczywiscie , meczyk widziałem.....fajnie wygladali :)

A jak wygladają na koncercie to popatrz tutaj :

http://www.desertrockfestival.com/

Prawie jak Zywiec :beer
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Żabka »

kto to gra jak się wejdzie na tę stronę?
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

Ciekawe, czy muzułmanom wolno słuchać takiej muzy :wink: Pamiętam jak w 1995 gdzieś w Libanie wojsko czy jakaś gwardia wchodzili do sklepów muzycznych i niszczyli płyty maiden.
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Łuki pisze:Zagrać dla fanów, odpocząć w egzotycznych klimatach i do tego zarobić górę pieniędzy.
wątpię, że tam fani idą na koncert. w sensie tacy, co znają teksty, lubią zespół i takie tam. podobnie jak na ukrainie, choć z innych względów, tam ludzi idą na koncert jaki jest, bo mają jeden czy dwa rocznie. a bawią się jak nienormalnie, co by nie grało.
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

Zastanawiam się nad setlistą...

Zapewne poprzetykają też nowe kawałki starymi. Ciekawi mnie też co pominą z AMOLAD, może Pilgrima na Troopera? Ominą też zapewne ktoryś z 3 ostatnich kawałków.

Wg mnie mogłoby być coś takiego:

Different World
These Colours...
Brighter Than A...
The Trooper
Out Of The...
Where Eagles Dare
Afraid To Shoot...
Reincarnation Of...
Fear Of The Dark
666
For The Greater...
Iron Maiden
The Legacy

+identyczne bisy jak na AMOLAD tour

Wtrąciłbym jeszcze Lord Of Light, ale wydaje się podobne budową do Fear, więc pewnie wybraliby to pierwsze :/
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Jedyne czego jestem pewien to tego ze nie bedzie The Legacy i Pilgrim , jakos najslabiej im wychodza te kawalki.Co do reszty to nie zgaduje bo to nie ma sensu.Bardziej mnie interesuje czy u nas zagraja i gdzie , a nie jaki bedzie set , bo jaki by nie byl to i tak bedzie dobry.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Freeze pisze:Where Eagles Dare
Afraid To Shoot...
Ta, na pewno...
A z AMOLAD moim zdaniem zagrają standardowo 6 kawałków, a będą to: DW, Kolorki, BTATS, Longest Day, Beńka i FTGGOG.
sekcjazwlok pisze:jaki by nie byl to i tak bedzie dobry.
Co fakt, to fakt :wink:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Pewnie zostawią Different World, These Colours, Brightera, Longest Day, Benjamina Breega i For The Greater Good of God. Ewentualnie Out of The Shadows. Do setu wskoczą za to pominięte: Wrathchild, 666, Run To The Hills, Trooper i może coś z BNW/DOD.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Może z DoD Paschendale? Albo Rainmaker? Szczególnie na tego drugiego bym stawiał
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Szkoda ze to wszystko tak niedlugo juz :? Troche malo czasu na latanie dziury budzetowej po grudniowych wypadach :)
Zablokowany