Blaze Bayley

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Blaze Bayley

Post autor: gumbyy »

Slaug pisze:wrocław liverpool
Dobry wybór, miejscówka o wiele lepsza niż Madness.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

bilety na Krk od 3 lutego w Rotundzie i Metalshopie po 40, potem po 50. żadnej informacji czy w internetach się kupi (???)
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DARTH »

Slaug pisze:bilety na Krk od 3 lutego w Rotundzie i Metalshopie po 40, potem po 50. żadnej informacji czy w internetach się kupi (???)
Prawdopodobnie na Eventim będą :)
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

"Iron Realm Productions zaprasza serdecznie na krakowski koncert Blaze'a Bayley'a - byłego wokalisty Iron Maiden. Blaze promuje wydawnictwo Soundtracks of My Life, antologię podsumowującą trzy dekady jego działalności muzycznej. Na koncertach trasowych nie zabraknie na setlistach m.in. "Clansman", "Futureal", "Man on the Edge" czy "Futureal". Bilety na krakowski i warszawski koncert w cenie 40 w przedsprzedaży i 50 z zł w dniu koncertu. Ceny biletów w pozostałych miastach zostaną podane wkrótce."

Wkrótce będą organizowane konkursy- do wygrania będą m.in. wejściówki na koncerty Blaze'a, piwo Trooper oraz płyty i koszulki trasowe.

31 marca odbędzie się spotkanie z Blazem na Wyższej Szkole Europejskiej im. ks. J. Tischnera. Blaze będzie miał wykład otwarty na temat promocji muzyki i swojej kariery muzycznej. Wieczorem tego dnia (na 31 marca nie ma zaplanowanego koncertu) będzie uczestniczył w otwartej dyskusji panelowej współorganizowanej przez Krakowską Scenę Muzyczną.

Bilety kolekcjonerskie na koncert w Rotundzie będą dostępne od 3 lutego w kasie Rotundy i w Metalshopie na ul. Długiej 17.

Dodatkowo możecie śledzić trasę na facebooku.
Event krakowski:
https://www.facebook.com/events/4079372 ... tif_t=like

Event trasowy:
https://www.facebook.com/events/382020731934453/
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

W ramach ciekawostki podrzucam set BB sprzed kilku dni z Brazylii - dwa ostatnie kawałki mnie rozwaliły :lol:

http://www.setlist.fm/setlist/blaze-bay ... 5e312.html
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

jak już mody kasują temat z działu koncerty o występkach blejza w polandii, to niech sami założą bo żadnego info nie ma! usuną mogą ale dupy nie ruszą do napisania....
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

a czymu un śpiwo piosenki Maiden sprzed swojej ery, nie mówiąc już o takim blood brothers?
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Blood Brothers to akurat tylko granie akustyczne bez wokalu Blejza, przynajmniej tak to rozumiem. Sam śpiewa tylko Hallowed, ale patrząc na to, jak wykonywał ten kawałek w czasach Maiden, dziś musi to być już niezła kakofonia ;-) A decyzja o graniu kawałków Maiden z nie swojej ery mocno żenująca moim zdaniem, ale to robił już wcześniej, grał np. The Trooper czy Fear Of The Dark - kiszka jak dla mnie. Fajne sety panowie układali, kiedy grali jako Blaze Bayley Band - głównie swoje kawałki, plus kilka numerów z wcześniejszych dokonań Blejza i dosłownie kilka hiciorów Maiden. Patrząc na ostatnie lata, to już większy sens miałaby trasa grania w całości X Factora i Virtuala, bo to są rzeczy, które z całą pewnością przyciągnęły by trochę widowni...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Fakt, kiedyś były 3-4 numery IM, a teraz połowa seta. Szkoda, bo ja wolałem te typowo "blejzowe" koncerty.

Z graniem "nie swoich numerów to podobnie robi "Ripper" i na swoich koncertach gra np. "Painkiller", czy starsze numery JP. Ot cover i tyle ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Tyle że z Ripperem to sprawa wygląda jednak trochę inaczej, bo on wykonuje utwory typu wspomniany przez Ciebie Painkiller w sposób tak fantastyczny, że Halford nigdy nie był w stanie tego tak zaśpiewać, a co robi Blaze z kawałkami Dickinsona powszechnie wiadomo ;-)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Mnie nie rusza, czy śpiewa "lepiej", czy "gorzej". Zresztą w muzyce nie mam takiego podejścia. Tak samo nie mam problemu "coverami".
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Zobaczyłem ten set i zupełnie mi przeszła ochota na ten koncert. Serio.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Piwowarus pisze:Zobaczyłem ten set i zupełnie mi przeszła ochota na ten koncert. Serio.
Dokładnie, mam tak samo. Moim zdaniem taki set to strzał w stopę.

I druga sprawa - Thomas Zwijsen - nie mam nic przeciwko niemu, podobają mi się jego wykonania kawałków Maiden, ale czy Blaze nie mógł znaleźć kogoś bardziej doświadczonego i ogranego do swojego zespołu?
O ile mnie pamięć nie myli, to Blaze miał w ostatnich latach sporo różnych dziwnych zmian w składzie, bardzo szkoda.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dejavu pisze:czy Blaze nie mógł znaleźć kogoś bardziej doświadczonego i ogranego do swojego zespołu?
Obecnie Blaze nie ma jako takiego zespołu. Najmuje ludzi na trasę, a płytę z innymi muzykami ma nagrać.

A Thomas daje radę, widziałem go na żywo z Blaze akustycznie i również na "normalnym" koncercie. Tutaj to akurat dobry wybór.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Obecnie Blaze nie ma jako takiego zespołu. Najmuje ludzi na trasę, a płytę z innymi muzykami ma nagrać.
I właśnie coś takiego uważam za błąd. Przydałby się jakiś stały skład. A do Thomasa tak jak mówiłem, nic nie mam, ale do "normalnych" koncertów wolałbym kogoś innego. Również przez to, że "King of Metal" niezbyt mi się podoba, a Thomas miał tam chyba swój udział. Dla mnie najlepsze były pierwsze trzy albumy, gdzie skład był najbardziej stabilny.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dejavu pisze: Dla mnie najlepsze były pierwsze trzy albumy, gdzie skład był najbardziej stabilny.
Na "Blood..." już były cyrki ze składem, bo tam sekcja była gościnna. A na koncercie Thomas przecież będzie grał stare kawałki, więc nie ma co marudzić ;) gitarzystą jest niezłym, więc komponowanie tutaj nie ma znaczenia ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Truskawa
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Truskawa »

http://www.youtube.com/watch?v=6mkY11Uusto
Jezusie, to brzmi tak tragicznie. A na początku chciałem się wybrać na koncert w Poznaniu.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Spodziewałem się czegoś gorszego ;).
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ja nawet za darmo bym nie pojechał,jak wygram gdzieś bilet to wymieniam za paczkę fajek :-o
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Jak wygrasz gdzieś bilet na koncert w Krakowie to prześlę ci paczkę fajek :D.
Ja bym to chciał usłyszeć na żywo, może dlatego, że nigdy nie byłem na jego koncercie, ale to wykonanie uważam za niezłe. Zresztą byłbym gotów jechać tylko po to by usłyszeć 'Clansman' i 'Sign of the cross'.
ODPOWIEDZ