Ulubiony utwór tytułowy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Twój ulubiony utwór tytułowy to...?

Iron Maiden
3
4%
Killers
4
5%
The Number Of The Beast
6
8%
Powerslave
8
10%
Seventh Son Of A Seventh Son
12
15%
No Prayer For The Dying
3
4%
Fear Of The Dark
13
16%
Brave New World
5
6%
Dance of Death
9
11%
The Final Frontier (?)
1
1%
Caught Somewhere In Time (?)
16
20%

Liczba głosów: 80

Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: Ulubiony utwór tytułowy

Postautor: sajki » ndz sty 26, 2020 9:53 am

Caught Somewhere In Time

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » ndz sty 26, 2020 10:33 am

Iron Maiden
Dla mnie to najsłabszy z tytułowych. W zasadzie chyba jedyny, którego nie lubię.

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, W.A.S.P., Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G., Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Bryan Adams, NK

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » ndz sty 26, 2020 10:40 am

Powerslave, Caught Somewhere..., Seventh Son, Fear.
www.MetalSide.pl

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » ndz sty 26, 2020 11:12 am

Iron Maiden
Dla mnie to najsłabszy z tytułowych. W zasadzie chyba jedyny, którego nie lubię.
Dla mnie również. Ogólnie, gdyby podzielił jakiś mój ranking utworów IM na pół to Iron Maiden byłoby w tej dolnej połówce i to dosyć nisko, jak zaczynam słyszeć ten otwierający riff na żywo to mnie szlag trafia :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".

09: Zalewski, Dżem, Organek, Coma
10: IQ, Parcels, Ashes of Ares, Opeth, Opeth, Opeth, Eivør, Wolvennest, Helloween
11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag
12: Zalewski, Acid Drinkers

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***

lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Postautor: lochinvar » ndz sty 26, 2020 11:57 am

Iron Maiden
Dla mnie również. Ogólnie, gdyby podzielił jakiś mój ranking utworów IM na pół to Iron Maiden byłoby w tej dolnej połówce i to dosyć nisko, jak zaczynam słyszeć ten otwierający riff na żywo to mnie szlag trafia :D
Bo co, za prosto grają? Jedynka miała się składać tylko z takich Phantom Of The Opera? Flagowy utwór i tyle. Najczęściej grany i oby nigdy nie zaprzestali go grać.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: MaidenFan » ndz sty 26, 2020 11:59 am

Głos na SSOASS, chociaż jakby było TBOS to pewnie głos oddałbym na ten utwór. Potem No Prayer, Killers i Powerslave
Iron Maiden
I jeszcze to Iron Maiden najczęściej jest w towarzystwie Fear of the Dark. To dla mnie najsłabszy moment koncertu od wielu lat.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » ndz sty 26, 2020 12:14 pm

Bo co, za prosto grają? Jedynka miała się składać tylko z takich Phantom Of The Opera? Flagowy utwór i tyle. Najczęściej grany i oby nigdy nie zaprzestali go grać.
Nie za prosto. Po prostu nie znoszę zwrotek i refrenu w tym numerze i tyle XD Nie lubię też aż tak wybitnie Phantoma... Najbardziej z tego albumu lubię Prowlera, który jest prostym numerem, więc nie rozumiem po co ten jad ;)
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

10: IQ, Parcels, Ashes of Ares, Opeth, Opeth, Opeth, Eivør, Wolvennest, Helloween
11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag

lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Postautor: lochinvar » ndz sty 26, 2020 12:24 pm

Nie za prosto. Po prostu nie znoszę zwrotek i refrenu w tym numerze i tyle XD Nie lubię też aż tak wybitnie Phantoma... Najbardziej z tego albumu lubię Prowlera, który jest prostym numerem, więc nie rozumiem po co ten jad ;)
Ej, jaki jad. Po prostu zapytałem. Ten utwór taki miał być i tyle, zważywszy kiedy powstał. Kolega Prowlera lubi. :shock: No to jestem zaskoczony, bo bardziej podejrzewałbym, że Remember Tomorrow czy Strange World. Ja żałuję, że w rozszerzonej wersji z 1998 nie dali zamiast Sanctuary - Burning Ambition.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » ndz sty 26, 2020 12:28 pm

Strange World i Remember to kolejno mój top 2 i 3 z tej płyty. Ale ogólnie bardziej wolę Killers całościowo. Nie ma tam Running Free :D
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Postautor: lochinvar » ndz sty 26, 2020 12:35 pm

Strange World i Remember to kolejno mój top 2 i 3 z tej płyty. Ale ogólnie bardziej wolę Killers całościowo. Nie ma tam Running Free :D
Hm, Running Free. Bardzo lubię ten numer, ale akurat w wersji z Axe Attack. Swoją drogą dziwne, że na singlu wyszło z jednej sesji Burning Ambition, a z tej albumowej Running Free. Mogli dać albo dwa utwory z sesji, gdzie nagrywano Burning Ambition albo ponownie nagrać Burning Ambition. Dziwne to. :roll:

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » ndz sty 26, 2020 12:41 pm

Running Free też jest lepszy od Iron Maiden. A z tego typu kawałków na debiucie nr 1 to Prowler. To, że IM będą grali na koncertach zawsze, to wiadomo... niestety. Nie dość, że jest słabszy od innych, to jeszcze grany i śpiewany niechlujnie.

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, W.A.S.P., Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G., Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Bryan Adams, NK

lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Postautor: lochinvar » wt lut 04, 2020 9:13 am

Running Free też jest lepszy od Iron Maiden. A z tego typu kawałków na debiucie nr 1 to Prowler. To, że IM będą grali na koncertach zawsze, to wiadomo... niestety. Nie dość, że jest słabszy od innych, to jeszcze grany i śpiewany niechlujnie.
Bo to nie BD śpiewał w oryginale, więc pewnie dlatego się nie stara.

Awatar użytkownika
Moonchild73
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Postautor: Moonchild73 » sob lut 29, 2020 10:27 am

The Number Of The Beast

Neon
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Neon » sob lut 29, 2020 2:37 pm

The Number Of The Beast też lubię :)

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Michał » sob lut 29, 2020 2:49 pm

1. Fear
2. Killers
3. Powerslave

Wiem jaki stosunek macie do Fotd, ale ja uwielbiam ten utwór.
Sporo robi sentyment, pierwszy utwór Ironow który usłyszałem.

Killers również przez sentyment. Najważniejszy album w moim życiu, razem z Bad od Michaela Jacksona.
Pierwszy album IM który kupiłem, pierwszy który przesłuchałem w całości. A tytułowy to jeden z najlepszych utworów na tym albumie. ( dałbym jako nr3)

Powerslave to mój ulubiony album i utwór tytułowy ma niesamowity klimat.
Są tam moje ulubione solówki Maiden
Dodatkowo moja ulubiona koncertówkw to LAD i ten świetny moment gdy podczas solówki wybiega mumia
Uwielbiam to :D
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » sob lut 29, 2020 2:52 pm

U mnie bez zmian:

1.No Prayer For The Dying
2.Book of Souls

Neon
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Neon » sob lut 29, 2020 5:35 pm

Fear of the Dark jest także jednym z moich ulubionych utworów tytułowych Iron Maiden. :)

Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Postautor: Tweener » sob lut 29, 2020 5:49 pm

Każdy, bo na każdy miałem w swoim życiu fazę.
prodiża kabel wskazał mi drogę

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Postautor: Dejavu » sob lut 29, 2020 6:14 pm

Caught Somewhere In Time, Seventh Son i Powerslave.

Ale praktycznie każdy tytułowy, poza Iron Maiden i No Prayer bardzo lubię.

Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: remi » sob lut 29, 2020 6:35 pm

Każdy lubię, ale top 3 to Caught Somewhere in Time, Dance of Death i Book of Souls.

Wróć do „Forum Główne”