Ulubiony utwór tytułowy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ulubiony utwór tytułowy
Caught Somewhere In Time
Dla mnie to najsłabszy z tytułowych. W zasadzie chyba jedyny, którego nie lubię.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- blackcocker
- -#Moderator

Dla mnie również. Ogólnie, gdyby podzielił jakiś mój ranking utworów IM na pół to Iron Maiden byłoby w tej dolnej połówce i to dosyć nisko, jak zaczynam słyszeć ten otwierający riff na żywo to mnie szlag trafia
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Bo co, za prosto grają? Jedynka miała się składać tylko z takich Phantom Of The Opera? Flagowy utwór i tyle. Najczęściej grany i oby nigdy nie zaprzestali go grać.blackmailer pisze: ↑ndz sty 26, 2020 11:12 amDla mnie również. Ogólnie, gdyby podzielił jakiś mój ranking utworów IM na pół to Iron Maiden byłoby w tej dolnej połówce i to dosyć nisko, jak zaczynam słyszeć ten otwierający riff na żywo to mnie szlag trafia![]()
Głos na SSOASS, chociaż jakby było TBOS to pewnie głos oddałbym na ten utwór. Potem No Prayer, Killers i Powerslave
I jeszcze to Iron Maiden najczęściej jest w towarzystwie Fear of the Dark. To dla mnie najsłabszy moment koncertu od wielu lat.blackmailer pisze: ↑ndz sty 26, 2020 11:12 amDla mnie również. Ogólnie, gdyby podzielił jakiś mój ranking utworów IM na pół to Iron Maiden byłoby w tej dolnej połówce i to dosyć nisko, jak zaczynam słyszeć ten otwierający riff na żywo to mnie szlag trafia![]()
- blackcocker
- -#Moderator

Nie za prosto. Po prostu nie znoszę zwrotek i refrenu w tym numerze i tyle XD Nie lubię też aż tak wybitnie Phantoma... Najbardziej z tego albumu lubię Prowlera, który jest prostym numerem, więc nie rozumiem po co ten jadlochinvar pisze: ↑ndz sty 26, 2020 11:57 amBo co, za prosto grają? Jedynka miała się składać tylko z takich Phantom Of The Opera? Flagowy utwór i tyle. Najczęściej grany i oby nigdy nie zaprzestali go grać.blackmailer pisze: ↑ndz sty 26, 2020 11:12 amDla mnie również. Ogólnie, gdyby podzielił jakiś mój ranking utworów IM na pół to Iron Maiden byłoby w tej dolnej połówce i to dosyć nisko, jak zaczynam słyszeć ten otwierający riff na żywo to mnie szlag trafia![]()
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Ej, jaki jad. Po prostu zapytałem. Ten utwór taki miał być i tyle, zważywszy kiedy powstał. Kolega Prowlera lubi.blackmailer pisze: ↑ndz sty 26, 2020 12:14 pmNie za prosto. Po prostu nie znoszę zwrotek i refrenu w tym numerze i tyle XD Nie lubię też aż tak wybitnie Phantoma... Najbardziej z tego albumu lubię Prowlera, który jest prostym numerem, więc nie rozumiem po co ten jadlochinvar pisze: ↑ndz sty 26, 2020 11:57 amBo co, za prosto grają? Jedynka miała się składać tylko z takich Phantom Of The Opera? Flagowy utwór i tyle. Najczęściej grany i oby nigdy nie zaprzestali go grać.blackmailer pisze: ↑ndz sty 26, 2020 11:12 am
Dla mnie również. Ogólnie, gdyby podzielił jakiś mój ranking utworów IM na pół to Iron Maiden byłoby w tej dolnej połówce i to dosyć nisko, jak zaczynam słyszeć ten otwierający riff na żywo to mnie szlag trafia![]()
![]()
- blackcocker
- -#Moderator

Strange World i Remember to kolejno mój top 2 i 3 z tej płyty. Ale ogólnie bardziej wolę Killers całościowo. Nie ma tam Running Free 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Hm, Running Free. Bardzo lubię ten numer, ale akurat w wersji z Axe Attack. Swoją drogą dziwne, że na singlu wyszło z jednej sesji Burning Ambition, a z tej albumowej Running Free. Mogli dać albo dwa utwory z sesji, gdzie nagrywano Burning Ambition albo ponownie nagrać Burning Ambition. Dziwne to.blackmailer pisze: ↑ndz sty 26, 2020 12:28 pm Strange World i Remember to kolejno mój top 2 i 3 z tej płyty. Ale ogólnie bardziej wolę Killers całościowo. Nie ma tam Running Free![]()
Running Free też jest lepszy od Iron Maiden. A z tego typu kawałków na debiucie nr 1 to Prowler. To, że IM będą grali na koncertach zawsze, to wiadomo... niestety. Nie dość, że jest słabszy od innych, to jeszcze grany i śpiewany niechlujnie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Bo to nie BD śpiewał w oryginale, więc pewnie dlatego się nie stara.
- Moonchild73
- -#Prodigal son

The Number Of The Beast
The Number Of The Beast też lubię 
1. Fear
2. Killers
3. Powerslave
Wiem jaki stosunek macie do Fotd, ale ja uwielbiam ten utwór.
Sporo robi sentyment, pierwszy utwór Ironow który usłyszałem.
Killers również przez sentyment. Najważniejszy album w moim życiu, razem z Bad od Michaela Jacksona.
Pierwszy album IM który kupiłem, pierwszy który przesłuchałem w całości. A tytułowy to jeden z najlepszych utworów na tym albumie. ( dałbym jako nr3)
Powerslave to mój ulubiony album i utwór tytułowy ma niesamowity klimat.
Są tam moje ulubione solówki Maiden
Dodatkowo moja ulubiona koncertówkw to LAD i ten świetny moment gdy podczas solówki wybiega mumia
Uwielbiam to
2. Killers
3. Powerslave
Wiem jaki stosunek macie do Fotd, ale ja uwielbiam ten utwór.
Sporo robi sentyment, pierwszy utwór Ironow który usłyszałem.
Killers również przez sentyment. Najważniejszy album w moim życiu, razem z Bad od Michaela Jacksona.
Pierwszy album IM który kupiłem, pierwszy który przesłuchałem w całości. A tytułowy to jeden z najlepszych utworów na tym albumie. ( dałbym jako nr3)
Powerslave to mój ulubiony album i utwór tytułowy ma niesamowity klimat.
Są tam moje ulubione solówki Maiden
Dodatkowo moja ulubiona koncertówkw to LAD i ten świetny moment gdy podczas solówki wybiega mumia
Uwielbiam to
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
U mnie bez zmian:
1.No Prayer For The Dying
2.Book of Souls
1.No Prayer For The Dying
2.Book of Souls
Fear of the Dark jest także jednym z moich ulubionych utworów tytułowych Iron Maiden. 
Każdy, bo na każdy miałem w swoim życiu fazę.
prodiża kabel wskazał mi drogę
Caught Somewhere In Time, Seventh Son i Powerslave.
Ale praktycznie każdy tytułowy, poza Iron Maiden i No Prayer bardzo lubię.
Ale praktycznie każdy tytułowy, poza Iron Maiden i No Prayer bardzo lubię.
Każdy lubię, ale top 3 to Caught Somewhere in Time, Dance of Death i Book of Souls.