Death Metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Re: Death Metal
Podobno, chciał uprzedzić sąsiadów o nadchodzącej inwazji kosmitów i stąd to nieporozumienie
. Do tego w jego domu zaczął płonąć cały jego arsenał przygotowany na te okoliczność.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Muzyka deathmetalowa wywołuje radość, a nie agresję. Tak wynika z badań.
Badacze z Macquarie University udowodnili, że muzyka deathmetalowa nie uodparnia ludzi na przemoc i brutalne obrazy. Zamiast tego wywołuje w nas pozytywna emocje.
https://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-Ne ... adan-30055
Badacze z Macquarie University udowodnili, że muzyka deathmetalowa nie uodparnia ludzi na przemoc i brutalne obrazy. Zamiast tego wywołuje w nas pozytywna emocje.
https://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-Ne ... adan-30055
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
To jest prawda, Chuck Schuldiner w jednym z wywiadów mówił, iż żałuje, że nie nazwał zespołu Pink Flowers 
W sumie racja. Jak słucham jedynki Immolation to morda sama mi się cieszy. Tak samo z debiutem Autopsy. 
No bo przeciez to bardzo wesołe granie 
To Autopsy to jest przecież punk rock obskurny z przytupem 
- LukaSieka

Jaka głupota
Głupie, ale i tak się śmiałem 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
-
Deleted User 5490
Owszem. Kretyńskie. Ale czy wszystko w tej szarej codzienności musi być normalne? 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

- LukaSieka

Chyba sobie to w opisie ustawie
Na dwóch pierwszych jeszcze aż tak mocno tego nie słychać, że względu na brzmienie tych płyt. Ale później gdzie bas już był bardziej eksponowany słychać, że Webster to jeden z najlepszych basistów death metalowych. W zasadzie z tamtych czasów to chyba jedynie Steve DiGiorgio dorównywał poziomem. O takich ludziach jak Roger Patterson, Tony Choy czy Sean Malone nie pisze w kontekście Alexa Webstera, bo to już kompletnie inne granie. Basistów z Morbid Angel i Obituary to nawet nie ma sensu porównywać. Nie ta liga.
Zupełnie inne od siebie to były płyty Death i Carcass. Cannibal Corpse cały czas rzęzili tak samo, pamiętam jedynie, że produkcja się trochę różniła, bo Tomb brzmiał strasznie marnie. Bleeding już o wiele lepiej.LukaSieka pisze: ↑wt kwie 30, 2019 10:51 am
Chyba sobie to w opisie ustawie![]()
. Jak dla kogoś "Eaten Back To Life" i "Tomb Of The Mutilated" to to samo albo "Butchered At Birth" i "The Bleeding" to niech lepiej czym predzej uda się do laryngologa
![]()
. Każda z pierwszych pięciu płyt Cannibal Corpse była zupełnie inna od siebie. Nawet wokal na każdej płycie Barnes miał inny.
Ja pamiętam wywiad z Azagthothem gdzie było sporo o muzyce i fascynacjach Eddiem Van Halenem. Pewnie czytaliśmy inne wywiady.
DiGiorgio przerastał go o lata świetlne. Ale porównanie, nie ma co.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Vorgel walczy z Killersem w tej kategorii
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
-
Deleted User 2259
Debiut Inorganic do odsłuchu
https://www.metalmundus.pl/debiut-inorg ... bI4sKwpa88
Moze kogos zainteresuje
https://www.metalmundus.pl/debiut-inorg ... bI4sKwpa88
Moze kogos zainteresuje
Vorgel pisze jak typowy gość dla którego death metal kończy się na Death albo thrash na Slayer i nie widzą nic ciekawego w pozostałych zespołach w tych gatunkach. Death metal z USA swego czasu wypuścił wiele świetnych zespołów. Dużo z nich po jednej czt dwóch dobrych płytach pobłądziło albo się zwyczajnie wypaliło. Tylko pare płyt z USA na prawde lubie i słucham ich do dziś jak właśnie Cannibal Corpse, Morbid Angel, Massacre, Obituary, Nocturnus. Od początku lat dziewięćdziesiątych wolałem europejski death metal.
- LukaSieka

Jasne, że było tak w wielu przypadkach. Dopiero po latach te kapele sie otrząsnęły i wracały albo do starego stylu albo do jakiegoś poziomu. Z tym, że taka sama sytuacja była w Europie
.
Ja słucham muzyki i nie szukam w niej filozofii. Mam wrażenie, może mylne, więc jakby co proszę mnie wyprowadzić z błędu, że LukaSieka szczególną atencją darzy zespoły metalowe posługujące się pentagramami i rogatymi stworami. W takiej sytuacji ciężko dyskutować o samej muzyce.