The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: The Book Of Souls

Post autor: Deleted User 1499 »

Ale jaja , 1 dzień nie obecności na necie i takie info mnie omija. A mówiłem że wrzesień ! :D

Normalnie nie wiem co napisać. Okładka a właściwie eddie , fajna - morda starego dobrego Edka :P

Dwupłytowy album ? Ilość kolosów mnie zaskoczyła , najbardziej jestem ciekaw 18 min które dostał Bruce. Są też 2 kawałki Gers/Harris , to jest dobry duet. Chciałbym zauważyć że to jest pierwszy album od reunion, na którym Harris dał więcej wolnej ręki pozostałym bo uczestniczył w 6 z 11 utworów :)
Abstract pisze:Nowy album Maiden to zawsze super news ALE... napawa mnie wątpliwościami te 93 minuty i długość poszczególnych kawałków. Panowie już prawie jak Dream Theater. Jedyny problem to taki ,że DT gra bardziej skomplikowaną muzykę, wobec czego nie wiem jak Panowi chcą zapełić np takiego 18-minutowego kolosa. Co wszystko nie zmienia faktu ,że każdy kolejny album Maiden to wielkie wydarzenie.
Też mnie to zastanawia , Bruce w sumie nigdy nie pisał takich długich kawałków także mam nadzieję że ciekawie rozwineli ten utwór. Napewno można się spodziewać długich wstępów coś a`la Talisman/Legacy.
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

Journeyman666 pisze:Szkoda, wygląda na to, że mamy nową najbrzydszą okładkę Iron Maiden. No ale trudno. Miejmy nadzieję, że zawartość nam to zrekompensuje.
Ja mam jakieś przeczucie że to nie jest pełna wersja okładki. Podobnie było z Eddiem z AMOLAD i TFF, wierzę że tym razem też tak będzie i to główna oczywiście postać z okładki albumu ale będzie jeszcze bardziej "bogate" tło do tego :D Cóż, przekonamy się niedługo...teraz przynajmniej wiemy kiedy premiera :D 2,5 miesiąca a przez ten czas możemy się jeszcze sporo dowiedzieć i to jest najbardziej ekscytujące :jee:
Deleted User 1499

jArO pisze: Ja mam jakieś przeczucie że to nie jest pełna wersja okładki. Podobnie było z Eddiem z AMOLAD i TFF, wierzę że tym razem też tak będzie i to główna oczywiście postać z okładki albumu ale będzie jeszcze bardziej "bogate" tło do tego :D Cóż, przekonamy się niedługo...teraz przynajmniej wiemy kiedy premiera :D 2,5 miesiąca a przez ten czas możemy się jeszcze sporo dowiedzieć i to jest najbardziej ekscytujące :jee:
Też mi się tak wydaje , aczkolwiek za bardzo nie wiem co by tam dorzucić :) Las ? :D

Ktoś pamięta na ile przed premierą FF były fragmenty na głównej ?
Odda72
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Odda72 »

A moze to tak po prostu okladka pierwszego singla , cierpliwosci
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Wolałbym, żeby nic nie dodawali. Okładka najlepsza nie jest, ale mogło być gorzej. Bardzo sugeruje scenografię.
Na TFF, było komiksowo na singlach. Nie pamiętam, żeby zmieniali okładkę?
To ride the storm to an empire of the clouds...
Deleted User 1499

Widmoo pisze: Okładka najlepsza nie jest, ale mogło być gorzej.
Bo opróćz edka nic na niej nie ma :D Jakby doszło jakieś ciekawe tło to okładka by dużo więcej zyskała , bo sam Eddie jest fajnie narysowany.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Nabardziej mnie ciekawi wstepniak.
"If Eternity Should Fail" - tytuł też chyba najciekawszy.

"Death or glory" - tytuł mi do Manowaru pasuje.

"Empire of the clouds" - pewnie ponad 10 min instrumentalne. Liczę na coś jak w Dream of Mirrors, czyli najpierw spokojnie (Moze również fragment bez gitary elektrycznej? ;) ) a potem przyspieszenie.

Pierwszy raz w życiu czekam na wrzesień.
Ostatnio zmieniony pt cze 19, 2015 10:12 am przez Michał, łącznie zmieniany 1 raz.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Deleted User 1499

W sumie jak tak patrze , to nie ma tragedii z długością tych kawałków. 3 kolosy , reszta typowo Maidenowo.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Co do okładki, moim zdaniem mogło dokładnie chodzić o efekt polegający na wywołaniu u oglądającego ją człowieka poczucia przerażenia i osamotnienia. Kiedy patrzymy na tą czerń, stajemy "oko w oko" z EDDIEM, który jest przerażający. Powiedzieć, że ta okładka jest słaba to gruba przesada!
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Ja czekał z niecierpliwością na te płytę nie będę. Taka jak to było w przypadku dwóch poprzednich. Sama okładka mnie odstrasza już na pierwszy rzut oka. Może faktycznie gdyby coś tam się jeszcze działo w tle (a pewnie jeszcze będzie, bo okładka wraz z wyjściem płyty się zmieni) to byłoby trochę ciekawiej. To samo się tyczy logo. Na pewno będzie to z 4 wcześniejszych płyt z tymi obciętymi kikutami. Jeżeli nie to nijak mi to będzie pasowało do tego "nowego" czy raczej obecnego wcielenia Iron Maiden. Tak jak już ktoś wcześniej słusznie zauważył, ta okldka pasuje bardziej na jakiś singiel promujący dużą płytę.
Co do muzyki.... Sorry, ale mam podejrzenie, ze będzie nuda i ogólnie kaplica :( Po długości utworów i całego materiału w ogóle, przez głowę już przechodzą mi zawód, rozczarowanie, znudzenie... i przewidywalność w gruncie rzeczy. Czyli jak już dawno myślałem - następny część z serii "The Final Frontier", "A Matter Of Life And Death" wydane pod nowym, innym tytułem.
Ale tak na prawdę przez ostatnich parę lat nie liczyłem na to, żeby w Iron Maiden zmieniło się coś, co by trochę podniosło Iron Maiden do góry i wyrwało ich z tych łap grania typu "A Matter Of Life And Death" np i tym samym wzniosło ich ponad to co robili przez ostatnie 10 lat.... Będzie niestety znów to samo.... albo jeszcze gorzej........ Zważywszy głównie na długość materiału.
Ostatnio zmieniony pt cze 19, 2015 10:53 am przez LukaSieka, łącznie zmieniany 1 raz.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie kracz, nie kracz...
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

RALF pisze:Nie kracz, nie kracz...
Sorry, ale takie są moje pierwsze odczucia. Obym się mylił :)
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

No wreszcie konkretna okładka!!!! Mam dobre przeczucia!!!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ciekawe zjawisko, nikt nie słyszał nawet sekundy nowego materiału a wszyscy już wiedzą, jaki będzie :)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Nie rozumiem tych narzekań.. Płyta trwa 92 min, ale ma 11 utworów z czego jeden ma 18 minut. Bez tego utworu byłoby 74 min, więc chyba krócej niż TFF?
Są utwory krótsze, są też dłuższe..tak jak na każdej płycie Iron Maiden. Długo czytam forum i zauważyłem, że dużo osób chciało więcej utworów od Adriana, więc powinno być dobrze :)
nie ma co oceniać płyty i mówić, że będzie zła. Znamy tylko tytuły i długości.
A co jak utwór numer 11 będzie drugim Rime/SSOASS? :D
pozdro!
Deleted User 1499

LukaSieka pisze: Ale tak na prawdę przez ostatnich parę lat nie liczyłem na to, żeby w Iron Maiden zmieniło się coś, co by trochę podniosło Iron Maiden do góry i wyrwało ich z tych łap grania typu "A Matter Of Life And Death" np i tym samym wzniosło ich ponad to co robili przez ostatnie 10 lat.... Będzie niestety znów to samo.... albo jeszcze gorzej........ Zważywszy głównie na długość materiału.
Tak na dobrą sprawę to nagrywają to co im się podoba i to co uważają za słuszne. Sorry ale nie widzi mi się 6-ciu dziadów grających melodyjne hity rodem z eski rock. Te czasy minęły bezpowrotnie i dziwie się że jeszcze ktoś się łudził na ich powrót , zwłaszcza że Harris miał zawsze zajawkę na długie utwory i może nie pisał ich tyle tylko ze względu na małą popularność(Początek IM). Ostatnie płyty jakoś nie sugerują że są słabe , bo sprzedaż ich jest nadal wysoka , pomimo tego że większość ludzi ich zna zawartość.
Nie uważam też że jest to granie typu A Matter... bo TFF różnił się i to znacząco. Nie rozumiem czemu gnoisz płytę , nie przesłuchując nawet sekundy. Zarzucasz jej że będzie nudna bo kawałki są długie , ale przecież BNW też było długie i zawierało same długie kompozycje , pomijając otwieracz , a uznawana jest za jeden z lepszych LP. Z tego co widzę to będzie 6 kawałków typowo Maidenowych od lat czyli 5-6 min , 2 ciut dłuższe no i te 3 kolosy , tak więc myślę że dla każdego coś.
DZIADEK LEON
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DZIADEK LEON »

Wreszcie :P. Jak dla mnie; okładka super - oby tak zostało. Fajnie, że ogonki wróciły. Utwory; posłuchamy - ocenimy, wg. mnie długość napawa optymizmem :wink:
DZIADEK LEON ON TOUR;
X FACTOUR 1995
VIRTUAL XI TOUR 1998
BRAVE NEW WORLD 2000
GIVE ME THE ED TIL I"M DEAD 2003
EDDIE RIPS UP THE WORLD 2005
SOMEWHERE BACK IN TIME TOUR 2008
THE FINAL FRONTIER TOUR 2011
MAIDEN ENGLAND TOUR 2013/2014
THE BOOK OF SOULS TOUR 2016
LEGACY OF THE BEAST TOUR 2018/2022
THE FUTURE PAST TOUR 2023
RUN FOR YOU LIVES TOUR 2025
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Podpisuję się pod Tobą Sekcjo. Zobaczycie, że będzie dobrze a EDDIE straszy jak za dawnych lat.
Deleted User 1499

Dla mnie eddie jest jak za starych czasów. Może dorzucą lekkie tło coś na styl Seventh Sona.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wydaje mi się, że finalna wersja będzie inna.
ODPOWIEDZ