W sumie najdogodniej.Mam rodzinę pół godziny jazdy od Bamberga więc wikt i opierunek zapewniony
Avantasia - Europa 2019
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Avantasia - Europa 2019
W sumie najdogodniej.Mam rodzinę pół godziny jazdy od Bamberga więc wikt i opierunek zapewniony
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Heh, takiemu to dobrze 
Jeśli tylko macie szansę zobaczyć Avantasię na tej trasie, to nie odpuszczajcie! Bite 3h grania na najwyższym światowym poziomie. Każdy artysta zasługuje na pochwałę, Tobiasz oczywiście na największe.
Dobrze że najprzód widziałem Manowar a potem Avantasię. Przystawki trzeba zjadać przed daniem głównem.
Dobrze że najprzód widziałem Manowar a potem Avantasię. Przystawki trzeba zjadać przed daniem głównem.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie no nie zartujmy, gdzie Avantasia gdzie Manowar...
Pierwsi są doskonali a drudzy są na końcówce kariery.
I ta odrobinę lepsza od poprzednich trasa byłych "królów" niewiele tu zmienia. ManowaR schodzi ze sceny i niech to duet Józia z Ludwisiem zrobi na tyle godnie, na ile to możliwe
I ta odrobinę lepsza od poprzednich trasa byłych "królów" niewiele tu zmienia. ManowaR schodzi ze sceny i niech to duet Józia z Ludwisiem zrobi na tyle godnie, na ile to możliwe
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Avantasia doskonała? No bez przesady. Dobre show, ale jednak muzyka nieporównywalnie słabsza, jedni stworzyli coś wiecznego, drudzy to popłuczyny po Helloween, samo porównanie jest po prostu niesmaczne, mimo że na każdym z czterech koncertów Avantasii bawiłem się dobrze.
"Raczej 1/2 królów grania chujowego warriors of the world prawie w calosci na pozegnalnej trasie
Jade raczej z obowiazku, set zupelnie odebral mi ochote na wyjazd, to powinno byc 2.5 godziny zniszczenia z Rossem na Wiośle i Rhino na bebnach, z materiałem ze złotych czasów."
Miałeś tu sporo racji i we wpisie po koncercie też. Bo nie oceniamy dorobku obu zespołów (tu można by dyskutować) ale ich bieżącą dyspozycję na aktualnej trasie.
Jade raczej z obowiazku, set zupelnie odebral mi ochote na wyjazd, to powinno byc 2.5 godziny zniszczenia z Rossem na Wiośle i Rhino na bebnach, z materiałem ze złotych czasów."
Miałeś tu sporo racji i we wpisie po koncercie też. Bo nie oceniamy dorobku obu zespołów (tu można by dyskutować) ale ich bieżącą dyspozycję na aktualnej trasie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To, że Manowar to cień dawnej potęgi dalej jednak stawia ich dużo wyżej niż Avantasia, która muzycznie nigdy nic wyjątkowego nie odkryła, raczej tłucze parę zgranych niemieckich patentów.
Krusejder o której godzinie zaczyna grać Avantasia ?
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Sprawdź dla swojego Bambergu. Bo nawet na Górnych Węgrzech różniło się zależnie od miasta. Preszów 20:30, Bratysława 19:30. Więc nigdy nic nie wiadomo.
Spotkał ktoś Hansena wczoraj na Avantasii? 
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Może był bez peruki
i go nie rozpoznałem.
Dobra, zobaczyłem setlistę z wczoraj i nie żałuje że wybrałem Manowar tego samego dnia w Berlinie. Znowu dużo nowego przeciętnego materiału plus znów te same ograne hity. Mieć tyle świetnego materiału a ciągle ogrywać te same kawałki od lat, bezsens. Tak trudno wrzucić jakieś perełki typu The Tower, Serpents In A Paradise, Blizzard On A Broken Mirror czy Devil In The Belfry ? Dodając do tego fakt że Tobiasz śpiewa coraz słabiej i nie daje rady wyciągać górek wychodzi na to że nie ma czego żałować. I tak pewnie zrobią Avantasie headlinerem przyszłorocznego Wacken więc najwyżej tam się zobaczy.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Myślę jednak że hala > koncert festiwalowy ......
Byłem, widziałem. Koncert zdecydowanie wart swoich $$$. 3 godzinny i 5 minut. Można się licytować co zagrali, czego nie powinni, a czego brakło.
Jak na taki II ligowy projekcik to bardzo fajnie to jest zrobione, widać że ktoś tam poświęcił na to sporo czasu. Interaktywne scenografie, lampiony, konfetti. Sammet może górek czasem nie wyciąga, czasem krzyczy zamiast śpiewać, ale frontman / showman z niego jest rodzony. Jak chciał to w jedną minutę potrafił zaangażować do zabawy całą salę. Co w sumie później mu się czkawką odbiło jak próbował na chwilę wszystkich uciszyć (ale z tego też potrafił zrobić jajcarski moment).
Wyjątkowo głośni Słowacy
Co też tylko na plus
PS. Jorn Lande gra jednak jako wokalista w innej lidze jak reszta. Jakie gość ma kopyto w głosie ......
Byłem, widziałem. Koncert zdecydowanie wart swoich $$$. 3 godzinny i 5 minut. Można się licytować co zagrali, czego nie powinni, a czego brakło.
Jak na taki II ligowy projekcik to bardzo fajnie to jest zrobione, widać że ktoś tam poświęcił na to sporo czasu. Interaktywne scenografie, lampiony, konfetti. Sammet może górek czasem nie wyciąga, czasem krzyczy zamiast śpiewać, ale frontman / showman z niego jest rodzony. Jak chciał to w jedną minutę potrafił zaangażować do zabawy całą salę. Co w sumie później mu się czkawką odbiło jak próbował na chwilę wszystkich uciszyć (ale z tego też potrafił zrobić jajcarski moment).
Wyjątkowo głośni Słowacy
PS. Jorn Lande gra jednak jako wokalista w innej lidze jak reszta. Jakie gość ma kopyto w głosie ......
10 nowych numerów na koncercie na 24 zagrane, a niektórym wciąż mało 
Myślę, że nie ma wielkich szans na powroty rzeczy z dawnych części, zwłaszcza z jedynki i dwójki, które są mniej "metaloperowe". Największym problemem bieżącej trasy są partie damskie. Jak dla mnie zarówno pani brzydka jak i pani blondynka są słabe/ przeciętne. Nie mają startu do Amandy i nawet w chórkach nie brzmią przyzwoicie.
Moja ogólna ocena to 8.5/ 10, z wielkim plusem za scenę, animację i scenografię. A dźwięk jak na salę do piłki ręcznej powyżej oczekiwanej.
Ghost in the Moon https://youtu.be/0klqVD8_8GU
Lavender https://youtu.be/bcfnfQky9dk
Maniac https://youtu.be/40emX8F4zPw
Invictible https://youtu.be/X6JzzmSon4E
Master of Pendulum https://youtu.be/pSAnyjJRFXE
Dying For An Angel https://youtu.be/PBqpKAE-j6c
p.s. co do głośnych Słowaków: miałem spięcie z tym widocznym np. w Ghoście tuż przede mną, ostatecznie uciszył go ochroniarz, ale o mało co mu nie musiałem mu przypierdolić. Bo poza wrzeszczeniem po pijaku, machaniem łapami miał ten cyganowaty cudak zwyczaj skakania po czyichś nogach.
Myślę, że nie ma wielkich szans na powroty rzeczy z dawnych części, zwłaszcza z jedynki i dwójki, które są mniej "metaloperowe". Największym problemem bieżącej trasy są partie damskie. Jak dla mnie zarówno pani brzydka jak i pani blondynka są słabe/ przeciętne. Nie mają startu do Amandy i nawet w chórkach nie brzmią przyzwoicie.
Moja ogólna ocena to 8.5/ 10, z wielkim plusem za scenę, animację i scenografię. A dźwięk jak na salę do piłki ręcznej powyżej oczekiwanej.
Ghost in the Moon https://youtu.be/0klqVD8_8GU
Lavender https://youtu.be/bcfnfQky9dk
Maniac https://youtu.be/40emX8F4zPw
Invictible https://youtu.be/X6JzzmSon4E
Master of Pendulum https://youtu.be/pSAnyjJRFXE
Dying For An Angel https://youtu.be/PBqpKAE-j6c
p.s. co do głośnych Słowaków: miałem spięcie z tym widocznym np. w Ghoście tuż przede mną, ostatecznie uciszył go ochroniarz, ale o mało co mu nie musiałem mu przypierdolić. Bo poza wrzeszczeniem po pijaku, machaniem łapami miał ten cyganowaty cudak zwyczaj skakania po czyichś nogach.
- blackcocker
- -#Moderator

Dzięki za Maniaca
super wrzutki, jak zwykle.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Napiszę (na razie) tylko jedno słowo komentarza - PRZEKONCERT.
Długa droga więc kilka zdań relacji.
Pod halą ustawiłem się dość wcześnie - o 15, podczas gdy wejście było od 18.30. Ale tak naprawdę środek barierek był zajęty już o 12... Byłem w szoku jak zajrzałem pod klub w południe a tam już Czesi ustawieni w kolejce. Ja trafiłem na barierkę na przeciwko Oliego. Sporo osób z Polski blisko sceny, m. in. dwie nastolatki obok mnie zakochane w Tobiasie, piszczące i wrzeszczące w niebogłosy prosto w moje prawe ucho. Tak więc wysokich częstotliwości było jeszcze więcej niż zwykle.
Koncert znakomity, ponad 3 godziny grania na dużej intensywności, sporo gadek. Był to mój pierwszy ich koncert więc hity mi w żadnym wypadku nie przeszkadzały. Poza tym sporo z nowego albumu - to mnie zawsze cieszy na trasie promującej płytę. Nie zaglądałem tu więc tak naprawdę setu nie znałem, choć przed gigiem oczywiście z rozmów widowni coś tam się niechcący dowiedziałem. Ale były niespodzianki - Lucifer i np. sporo z Ghostlights. No i Maniac - nie spodziewałem się, że to zagrają. W zasadzie nie było jak dla mnie słabych momentów.
I w ogóle nie brakowało mi tam Kiskacza, Tate świetnie zajął się jego partiami.
Dźwiękowo również w porządku. Nie było za głośno, nie było ściany dźwięku, wszystko selektywnie. Co prawda byłem tam pierwszy raz ale wydaje mi się, że to znakomite miejsce na koncerty wszelkiego gatunku.
Zespół był pod wrażeniem praskiej publiki, zresztą jak zwykle. Widać było, że są bardzo zawoleni i dawali z siebie wszystko.
Polski akcent to wrzucenie ogromnej polskiej flagi z napisem "Greetings from Poland". Tobias rozwiesił ją na osłonie perkusji ale powisiała tam tyle czasu, że nie zdążyłem zrobić zdjęcia...
Są nikłe szanse, że w tym roku zobaczę coś lepszego. Tak w ogóle to nie ma jak w Pradze
I byle do 6 maja.
Pod halą ustawiłem się dość wcześnie - o 15, podczas gdy wejście było od 18.30. Ale tak naprawdę środek barierek był zajęty już o 12... Byłem w szoku jak zajrzałem pod klub w południe a tam już Czesi ustawieni w kolejce. Ja trafiłem na barierkę na przeciwko Oliego. Sporo osób z Polski blisko sceny, m. in. dwie nastolatki obok mnie zakochane w Tobiasie, piszczące i wrzeszczące w niebogłosy prosto w moje prawe ucho. Tak więc wysokich częstotliwości było jeszcze więcej niż zwykle.
Koncert znakomity, ponad 3 godziny grania na dużej intensywności, sporo gadek. Był to mój pierwszy ich koncert więc hity mi w żadnym wypadku nie przeszkadzały. Poza tym sporo z nowego albumu - to mnie zawsze cieszy na trasie promującej płytę. Nie zaglądałem tu więc tak naprawdę setu nie znałem, choć przed gigiem oczywiście z rozmów widowni coś tam się niechcący dowiedziałem. Ale były niespodzianki - Lucifer i np. sporo z Ghostlights. No i Maniac - nie spodziewałem się, że to zagrają. W zasadzie nie było jak dla mnie słabych momentów.
I w ogóle nie brakowało mi tam Kiskacza, Tate świetnie zajął się jego partiami.
Dźwiękowo również w porządku. Nie było za głośno, nie było ściany dźwięku, wszystko selektywnie. Co prawda byłem tam pierwszy raz ale wydaje mi się, że to znakomite miejsce na koncerty wszelkiego gatunku.
Zespół był pod wrażeniem praskiej publiki, zresztą jak zwykle. Widać było, że są bardzo zawoleni i dawali z siebie wszystko.
Polski akcent to wrzucenie ogromnej polskiej flagi z napisem "Greetings from Poland". Tobias rozwiesił ją na osłonie perkusji ale powisiała tam tyle czasu, że nie zdążyłem zrobić zdjęcia...
Są nikłe szanse, że w tym roku zobaczę coś lepszego. Tak w ogóle to nie ma jak w Pradze
I byle do 6 maja.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Znam jednadwie nastolatki obok mnie zakochane w Tobiasie, piszczące i wrzeszczące w niebogłosy prosto w moje prawe ucho. Tak więc wysokich częstotliwości było jeszcze więcej niż zwykle.
Już w klubie przed startem gigu robiły za support i darły się, a na pytanie czy w trakcie też tak będzie wrzeszczeć (bo ta obok mnie w tym przodowała) usłyszałem, że oczywiście tak i że zawsze mogę zmienić miejsce. Ostatecznie nie było tragicznie bo znalazłem sposób - na refreny wychylałem się do przodu, żeby oddalić ucho od niej.
Ale zakochana na zabój.
Ale zakochana na zabój.