27/07/2019 - Summer Fog Festival (Nick Mason's Saucerful of Secrets..) - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 27/07/2019 - Summer Fog Festival (Nick Mason's Saucerful of Secrets..) - Warszawa

Post autor: Bon Dzosef »

Summer Fog Festival to totalnie nic nie mówi. Ba, Nick Mason's Saucerful of Secrets mówi niewiele więcej. Ja np. myślałem, że gra jakieś swoje kawałki i to zupełnei nowy zespół xD
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 27/07/2019 - Summer Fog Festival (Nick Mason's Saucerful of Secrets..) - Warszawa

Post autor: Schizoid »

Nie no, nazwa projektu jest dość sugestywna.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

W Krk nie widziałem ani jednego plakatu, za to jak ostatnio bylem w Katosach to kilka.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

W Warszawie też sie póki co nie natknąłem na żaden plakat (albo nie zwróciłem uwagi).
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W Wawie coś tam niby ponoć wisi(ało).

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 7586

Post autor: Deleted User 7586 »

W Warszawie wisi od kilku tygodni dużo outdoorowych reklam imprezy: plakaty i tablice reklamowe.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A powinni reklamować się hasłem Pink Floyd. Już nawet Scream Maker robi reklamy lepiej

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No hasło "Nick Mason's Saucerful Of Secrets playing Pink Floyd" by trochę lepiej wyglądało, ale to, że będzie grał PF jest prawie oczywiste przy takiej nazwie...To jakby Dickinson założył zespół Bruce Dickinson's Powerslave. Zresztą Floydzi to obok The Beatles, Led Zeppelin i Deep Purple chyba najbardziej kultowy w Polsce zespół i miałoby się wrażenie, że jego muzyk i bez tego typu zabiegów marketingowych powinien sprzedać dużo biletów. Nawet, jeśli mowa o pewnie najmniej znaczącym członku zespołu. Rzeczywistość jak widać jest inna, ale jak mówię - ja osobiście nie widziałem żadnych plakatów, a promocja w internecie też jest znikoma.
Będzie straszny wstyd, jak Atom Heart Mother wysłucha te 1200 ludu...Jeszcze pewnie jakaś setka to będą obcokrajowcy z pobliskich państw, bo wg. rozpiski Mason nie zapuszcza się bardziej na wschód.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Myślę, że 90% osób lubiacych Pink Floyd nie wie kto to jest Nick Mason, tak jak 90% fanow Maiden nie poszloby na Janick Gers's Wicker Man ;)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Dzosef pisze: śr lip 24, 2019 1:08 am Myślę, że 90% osób lubiacych Pink Floyd nie wie kto to jest Nick Mason, tak jak 90% fanow Maiden nie poszloby na Janick Gers's Wicker Man ;)
myślę że nie masz racji
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Myślę, że mało kto wie co to jest Saucerful Of Secrets. PF to Dark Side I The Wall. Na plakatach powinna być użyta nazwa zespołu, żeby to przemawiało do ludzi.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Frekwencja niższa niż na Australian czy Brit Floydach.. no ale tak jak przedmówcy napisali... "dupne" PF na plakatach nakręciłoby sprzedaż, może nawet kilkudziesięciu Januszy by się skusiło ;-)
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mikson »

Kurde jako fan PF pojechałbym bardzo chętnie, ale już mam na ten weekend coś zaplanowane wcześniej. Inna sprawa, że info ogłaszające koncert mnie ominęło. A jeśli chodzi o Saucerful Of Secrets, to myślę że każdy kto zna twórczość zespołu załapie o co chodzi, DSotM i The Wall to raczej chwyt dla osób postronnych, bo te tytuły wszyscy kojarzą. Poza tym patrząc po setliście to powyżej Meddle nie wychodzi, więc jak ktoś nie jest fanem i sprawdzi to straci zainteresowanie gigiem, to też może powodować taką frekwencję.
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Najważniejszy na tym feście i tak jest Soft Machine!!!! Mniej ludzi, mniejszy ścisk tylko organizatora troszku szkoda.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Schizoid pisze: pn lip 22, 2019 1:15 pm Z Facebooka:

"TURBO WAŻNE
Na sobotnim koncercie Nicka MASONA W WARSZAWIE prawdopodobnie planowany jest gościnny występ ROGERA WATERSA. Jednak jego udział jest zagrożony bo menagement jest rozczarowany niską frekwencją. Proszę, jeśli się wahacie, kupujcie bilety! Podajcie dalej. To może być legendarne wydarzenie. Niestety nie mogę powiedzieć wiele więcej ale informacja jest prawdziwa."

Wygląda to trochę jak reklama festiwalu, ale może faktycznie coś jest na rzeczy, w końcu Waters dość niedawno pojawił się na koncercie Nicka. Nie chce mi się wierzyć w to 900 biletów, to jednak muzyk Floydów.
Niech wrzucą na stronę KODów, że przyjedzie Roger Waters i będzie bronił demokracji w Polsce. Kupią bilety wszyscy, poza emerytami z MO i SB, którym przycięto świadczenia

xD
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

KOD-omici w sobotę zdaje się mają wyjazd do Płocka :wink: :wink:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: śr lip 24, 2019 7:54 am Myślę, że mało kto wie co to jest Saucerful Of Secrets. PF to Dark Side I The Wall. Na plakatach powinna być użyta nazwa zespołu, żeby to przemawiało do ludzi.
Dla randomów na pewno, ale nie róbmy z kilkudziesięciu tysięcy (zakładam, że tyle w sumie PF ma mniej lub bardziej ogarniętych słuchaczy w Polsce) zupełnie przypadkowych odbiorców. Jasne, że są osoby, którym wystarczy Shine On You Crazy Diamond i Another Brick, które ograniczają się do 2-3 płyt. Ale jest też masa osób wychowanej na całej dyskografii zespołu, klasyczne płyty były u nas kultowe już w rok czy dwa lata po wydaniu.

Na pewno repertuar może nie być magnesem dla jakichś osób, sam bardziej interesuję się późniejszym okresem Floydów, ale jadę z prostej przyczyny: to jest koncert. Czlowieka, który tworzył ten zespół przez kilkadziesiąt lat. I to jest dla mnie wystarczający powód, by odmeldować się na Torwarze. Jestem pewien, że takich ludzi byłoby więcej...Gdyby wiedzieli o koncercie. Nie ukrywajmy, że spora część słuchaczy PF to ludzie 60+, oni nie zawsze szperają w internecie i mogły zupełnie ominąć wydarzenie.

Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Ktoś chętny na bilet w promocyjnej cenie? :P
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

thorgal_30 pisze: pt lip 26, 2019 10:20 am Ktoś chętny na bilet w promocyjnej cenie? :P
Zależy w jak promocyjnej :P

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Nick Mason nie był nawet najlepszym perkusistą w Pink Floyd. Praktycznie nic też nie komponował. Muzyk w tle. Inna sprawa, że u nas Pink Floyd są popularni dzięki trzem płytom, żadna z nich to A Saucerful of Secrets.
ODPOWIEDZ