Bon Jovi

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: Bon Jovi

Post autor: johnny_o »

Brak stuprocentowej ścisłości historycznej nie oznacza że tekst jest wtopą. Fakt ów jest jedynie jakimś tam jego mankamentem. Bo pod względem językowym, dopasowania do melodii i wokalu Alexander jest arcydziełem. Zarzut infantylności jest śmieszny, nawet jeśli tako rzecze Bruce. Coś takiego od biedy pasowałoby do pieśni o Szarlotce albo innym Running Free. A zespół nie chce grać tego utworu na koncertach bo jest zbyt wymagający i tyle.
A wracając do Bon Jovi - zespół korzystał z usług songwriterów i podążał za aktualnie obowiązującymi modami. Grzech niewybaczalny, zwłaszcza na metalowym forum pełnym true warriorów. Mój ukochany Saxon w drugiej połowie ejtisów zapatrzył się w Hamerykę, czego efektem są albumy znienawidzone przez krytyków i większość fanów, a które ja bardzo lubię.
Ale ja uwielbiam też Load/Reload autorstwa wiadomych sprzedawczyków, więc oczywiście się nie znam.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

LukaSieka pisze: wt maja 04, 2021 2:58 pm
Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 2:31 pm A Bon Jovi ktoś pisał utwory? Bo padło porównanie Bon Jovi do Backstreet Boys, także możemy już ustalić, że po prostu Lukasieka i reszta przestrzeliła, czy chcecie w to brnąć?
Nie porównałem Bon Jovi do Backstreet Boys, dlatego, że ktoś im miał pisać przeboje. Nawet o tym nie wspomniałem.
Ale skoro jest tak :
Felcio pisze: wt maja 04, 2021 10:12 am Sambora mówił że przed pracą nad albumem Crush słuchali tego co akurat jest na czasie i tworzyli nowy materiał na płytę tak żeby nie zawieść oczekiwań ludzi. Chcieli po prostu nagrać kolejny krążek który będzie się podobał jak największej liczbie odbiorców i będzie się dobrze sprzedawał. Ale to chyba żadna tajemnica że Bon Jovi zawsze nagrywało chwytliwe i wpadające w ucho pop-rockowe piosenki i celowało w jak największą rzesze fanów popularnej muzyki
To NICZYM w tym momencie nie różnią się w swoim podejściu od podejścia grup pokroju Backstreet Boys.
Boysbandy jak i wiele popowych wykonawców właśnie stara dopasować się do panujących akurat trendów i mody. Także jeżeli chodzi o samo podejście do tworzenia muzyki to w tym przypadku BON JOVI = BACKSTREET BOYS
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

AncientMariner pisze: wt maja 04, 2021 2:51 pm
Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 2:38 pm Ale generalnie rozumiem, spoko. Bon Jovi w panterce nagrywający rockowe hiciory żeby ludziom się podobały - syf.

Judas Priest, które kilka razy zmieniało styl pod panujące trendy i potrafiło wyglądać tak jak poniżej - kult.
Kolorowe koszule w czasach hipisowskich to chyba była norma. Tak tez ubierali się Pink Floyd, King Crimson, Genesis z Gabrielem, Led Zeppelin. A czy to było komercyjne granie dla nastolatek do radia ??
Aha, ale już modne w latach 80 panterki to pedalstwo? :D :D :D
Uwielbiam waszą hipokryzje
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Djuk_416 pisze: wt maja 04, 2021 3:16 pm
LukaSieka pisze: wt maja 04, 2021 2:58 pm
Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 2:31 pm A Bon Jovi ktoś pisał utwory? Bo padło porównanie Bon Jovi do Backstreet Boys, także możemy już ustalić, że po prostu Lukasieka i reszta przestrzeliła, czy chcecie w to brnąć?
Nie porównałem Bon Jovi do Backstreet Boys, dlatego, że ktoś im miał pisać przeboje. Nawet o tym nie wspomniałem.
Ale skoro jest tak :
Felcio pisze: wt maja 04, 2021 10:12 am Sambora mówił że przed pracą nad albumem Crush słuchali tego co akurat jest na czasie i tworzyli nowy materiał na płytę tak żeby nie zawieść oczekiwań ludzi. Chcieli po prostu nagrać kolejny krążek który będzie się podobał jak największej liczbie odbiorców i będzie się dobrze sprzedawał. Ale to chyba żadna tajemnica że Bon Jovi zawsze nagrywało chwytliwe i wpadające w ucho pop-rockowe piosenki i celowało w jak największą rzesze fanów popularnej muzyki
To NICZYM w tym momencie nie różnią się w swoim podejściu od podejścia grup pokroju Backstreet Boys.
Boysbandy jak i wiele popowych wykonawców właśnie stara dopasować się do panujących akurat trendów i mody. Także jeżeli chodzi o samo podejście do tworzenia muzyki to w tym przypadku BON JOVI = BACKSTREET BOYS
Czyli Judas Priest zmieniający trzy razy w ciagu 6 lat styl żeby dopasowac się do rynku = BON JOVI = BACKSTREET BOYS

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 3:48 pm
Djuk_416 pisze: wt maja 04, 2021 3:16 pm
LukaSieka pisze: wt maja 04, 2021 2:58 pm Nie porównałem Bon Jovi do Backstreet Boys, dlatego, że ktoś im miał pisać przeboje. Nawet o tym nie wspomniałem.
Ale skoro jest tak :
Czyli Judas Priest zmieniający trzy razy w ciagu 6 lat styl żeby dopasowac się do rynku = BON JOVI = BACKSTREET BOYS
Czyli Megadeth zmieniający styl po RIP i później dalej w tym kierunku = Judas Priest = Bon Jovi = Backstreet Boys

Trolololo ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie trolololo tylko znowu wyskakujesz z debilnym postem bo to nie ja na początku twierdziłem, że Bon Jovi = Backstreet Boys, ani nie twierdze ze JP=Backstreet Boys, tylko wykazuje niekonsekwencje moich rozmówców.

Podobno jesteś humanistą i zajmujesz się słowem pisanym, a przerastają się intelektualnie tak proste rzeczy?

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 4:15 pm Nie trolololo tylko znowu wyskakujesz z debilnym postem bo to nie ja na początku twierdziłem, że Bon Jovi = Backstreet Boys, ani nie twierdze ze JP=Backstreet Boys, tylko wykazuje niekonsekwencje moich rozmówców.

Podobno jesteś humanistą i zajmujesz się słowem pisanym, a przerastają się intelektualnie tak proste rzeczy?
Ja mój drogi nie jestem uczestnikiem tej dyskusji tylko robię sobie generalnie jajca oscylując wokół tematu. Dla porządku - dla mnie Bon Jovi to po prostu muzyczny turbo-szrot i tyle. Co czy są jak Backstreet Boys interesuje mnie w zerowym stopniu.

Mówiąc krótko setnie bawię się obserwując to wszystko i wtykając czasem kij w mrowisko. Ot i całość. Słowem pisanym zajmuję się zawodowo a teraz nie jestem w pracy.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Czyli wprost przyznajesz, że nie masz nic konstruktywnego do napisania. To może daruj sobie przytyki, albo popracuj nad nimi żeby chociaż pasowały do kontekstu

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 4:56 pm Czyli wprost przyznajesz, że nie masz nic konstruktywnego do napisania. To może daruj sobie przytyki, albo popracuj nad nimi żeby chociaż pasowały do kontekstu
Z całym szacunkiem - nie. Będę sobie pisał co mi się żywnie podoba a Twoją ocenę moich przytyków mam głęboko w anusie. Możesz zawsze zapodać ignore jak Cię to bardzo w delikatną, jedyną inteligentną i słuszno-gustową duszyczkę boli ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

W sumie tak mnie naszło przy myciu garów: jaka jest różnica między Ozzym z czasów Bark At The Moon i The Ultimate Sin, a Bon Jovi? :mryellow:
Bo dla mnie kawałki z tych dwóch płyt mogłyby spokojnie znaleźć się w repertuarze Bążowi.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zdan pisze: wt maja 04, 2021 5:11 pm
Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 4:56 pm Czyli wprost przyznajesz, że nie masz nic konstruktywnego do napisania. To może daruj sobie przytyki, albo popracuj nad nimi żeby chociaż pasowały do kontekstu
Z całym szacunkiem - nie. Będę sobie pisał co mi się żywnie podoba a Twoją ocenę moich przytyków mam głęboko w anusie. Możesz zawsze zapodać ignore jak Cię to bardzo w delikatną, jedyną inteligentną i słuszno-gustową duszyczkę boli ;)

Nic mnie nie boli, po prostu te przytyki sa niecelne, a przez to irytujące. Chcesz komuś dopiec to wysil się chociaż i przeczytaj ze zrozumieniem tekst na który odpowiadasz, bo mam wrazenie że dla ciebie dzień bez idiotycznego tekstu o Risk to dzień stracony.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 5:42 pm
Zdan pisze: wt maja 04, 2021 5:11 pm

Nic mnie nie boli, po prostu te przytyki sa niecelne, a przez to irytujące. Chcesz komuś dopiec to wysil się chociaż i przeczytaj ze zrozumieniem tekst na który odpowiadasz, bo mam wrazenie że dla ciebie dzień bez idiotycznego tekstu o Risk to dzień stracony.
Ja bawię się natomiast dobrze a to, że Jaśnie Pan się irytuje to obchodzi mnie nieszczególnie. Wysilam się na tyle na ile warto w danym przypadku ;) Ot i cała filozofia.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie, to nie jest kwestia "wysilam się na ile warto", tylko że drugi raz w ciągu dwóch dni przerasta cie czytanie ze zrozumieniem, strzelasz niecelnie, a potem brakuje ci jaj żeby powiedzieć "faktycznie, bład"

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 5:58 pm Nie, to nie jest kwestia "wysilam się na ile warto", tylko że drugi raz w ciągu dwóch dni przerasta cie czytanie ze zrozumieniem, strzelasz niecelnie, a potem brakuje ci jaj żeby powiedzieć "faktycznie, bład"
Mistrzu ale odpuść bo Twoje oceny czy to celnie czy niecelnie naprawdę mnie nie obchodzą. Tzn. produkuj się dalej jeśli masz ochotę ale ja zdania zmieniać nie zamierzam. Dla mnie to było celne i to jedyne generalnie na czym mi zależy. Co prawda całość tego jest niewiele istotna i to krotochwila ale bawi - przynajmniej mnie.
Ostatnio zmieniony wt maja 04, 2021 6:11 pm przez Zdan, łącznie zmieniany 1 raz.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Schizoid pisze: wt maja 04, 2021 5:24 pm W sumie tak mnie naszło przy myciu garów: jaka jest różnica między Ozzym z czasów Bark At The Moon i The Ultimate Sin, a Bon Jovi? :mryellow:
Bo dla mnie kawałki z tych dwóch płyt mogłyby spokojnie znaleźć się w repertuarze Bążowi.
Takie Crazy Train na przykład.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Crazy Train to akurat kompozycja spoza wspomnianych przeze mnie płyt, ale też nie odbiega jakoś znacznie od poczynań Bążowi. Natomiast takie Lightning Strikes to mogłoby pojawić się na krążku BJ obok jakiegoś Roulette, czy innego Only Lonely.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Wiem, ale jako pierwszy przychodzi mi do głowy. Pamiętam, że jak pierwszy raz kumpel puścił mi Blizzard of Ozz (a wcześniej słuchałem Sabbath), to stwierdziłem "uuuu, taki numerek pod mtv, czy to jeszcze metal" :lol: Ultimate Sin czy Shot in the Dark to też raczej miłe i przyjemne numery.

Bon Jovi ma swoją grupę docelową i pod nią się dopasowywał. Spoko. Ja nie mam z tym problemu. Lubię niektóre numery. Zwłaszcza w samochodzie dobrze mi się słucha jak coś się trafi albo w tle do jakiejś rozmowy/spotkania. A z innych zespołów to przecież Metallica też nagrała plikę "pod publikę" i została mega-gwiazdą. KK w biografii też pisał o "podbijaniu Ameryki" a potem o zaostrzeniu kursu, bo jednak starzy fani nie przyjęli tego najlepiej.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zdan pisze: wt maja 04, 2021 6:01 pm
Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 5:58 pm Nie, to nie jest kwestia "wysilam się na ile warto", tylko że drugi raz w ciągu dwóch dni przerasta cie czytanie ze zrozumieniem, strzelasz niecelnie, a potem brakuje ci jaj żeby powiedzieć "faktycznie, bład"
Mistrzu ale odpuść bo Twoje oceny czy to celnie czy niecelnie naprawdę mnie nie obchodzą. Tzn. produkuj się dalej jeśli masz ochotę ale ja zdania zmieniać nie zamierzam. Dla mnie to było celne i to jedyne generalnie na czym mi zależy. Co prawda całość tego jest niewiele istotna i to krotochwila ale bawi - przynajmniej mnie.
Ale to nie jest kwestia oceny, tylko faktow. Robisz przytyk w moją stronę popełniając totalnie podstawowy błąd logiczny. Sprobuje ci to rozrysować:
Ktoś: Bon Jovi jest jak Backstreet Boys
Ja: to Judasi też, lol (wyśmiewając taką logikę)
I wtedy wpada Dzban, znaczy Zdan ze swoim: MeGaDeTh TeŻ hAhA

No sorry, jesli tego nie widzisz to jesteś albo trollem albo idiotą. Ten przytyk powinieneś skierować w drugą stronę, bo ty się de facto ze mną takim torem myślenia zgadzasz.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 6:29 pm
Zdan pisze: wt maja 04, 2021 6:01 pm
Ale to nie jest kwestia oceny, tylko faktow. Robisz przytyk w moją stronę popełniając totalnie podstawowy błąd logiczny. Sprobuje ci to rozrysować:
Ktoś: Bon Jovi jest jak Backstreet Boys
Ja: to Judasi też, lol (wyśmiewając taką logikę)
I wtedy wpada Dzban, znaczy Zdan ze swoim: MeGaDeTh TeŻ hAhA

No sorry, jesli tego nie widzisz to jesteś albo trollem albo idiotą. Ten przytyk powinieneś skierować w drugą stronę, bo ty się de facto ze mną takim torem myślenia zgadzasz.
Mogę być Dzbanem trollem-idiotą. Pasuje? ;) Niegodnym słuchać Twej logiki mistrzu humoru i jedyny słuszny tego co bawi w Internecie i jak się posty powinno pisać. Nie będę tłumaczył dlaczego uznałem to za zabawne bo i nie muszę. Przyjmij, że nic nie rozumiem i jestem młotem intelektualnym ;)

PS. Przecież napisałem, że trolluję! ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie będę tłumaczył dlaczego uznałem to za zabawne bo i nie muszę
Bo wyszłoby, że się wygłupiłes.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy