Ja flixem wracam o 1. To jakąś piwnicę trzeba obczaić.
18/03/2023 Bruce Dickinson - Concerto for Group and Orchestra - Sofia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 18/03/2023 Bruce Dickinson - Concerto for Group and Orchestra - Sofia
Ja około 16.00 będę z żona w restauracjo Potrebana Husa.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Ludzie!!
Choć Bruce śpiewał nieco mniej niż godzinę, to wątpię by regularna trasa Maiden dała mi i jemu tyle samo radości z gigu. Szkoda że tylko jeden taki koncert zrobiłem na tej trasie.
Pozdrowienia dla Wszystkich, których spotkałem w Ołomuńcu
))
Choć Bruce śpiewał nieco mniej niż godzinę, to wątpię by regularna trasa Maiden dała mi i jemu tyle samo radości z gigu. Szkoda że tylko jeden taki koncert zrobiłem na tej trasie.
Pozdrowienia dla Wszystkich, których spotkałem w Ołomuńcu
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Dobrze wypadł wokalnie?
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Chyba w Bukareszcie, Sofii czy Sarajewie brzmiał ciut lepiej - wczoraj był zmęczony (trudy podróży do Ołomuńca) i momentami było to słychać. Ale zgadzam się, ze wokalowi Bruce'a dobrze robią statyczne koncerty bez biegania, walki z Eddie'm, machania plastikowym mieczykiem itp.
Swoja droga kameralna i zapyziała hala (2k osob) w 100-tys. mieście to niezła gratka. Taki koncert przy dobrym marketingu z powodzeniem sprzedałby 3-4k biletów, także w Polsce gdzie przecież zarówno Purple jak i Maiden/Bruce cieszą się dużą popularnością.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Dzięki za odpowiedź, zobaczymy jak się sprawdzi na trasie The Future Past Tour.
Jak sensownie podejdą do setlisty to będzie w porządku.
To prawda, na poprzednich koncertach mogło być jeszcze ciut lepiej
Perfect Strangers https://www.youtube.com/watch?v=xrO_kAuVxsg
Tears of the Dragon https://www.youtube.com/watch?v=jvC3QD-7t6c
Jerusalem https://www.youtube.com/watch?v=TZNraP4kNow
Perfect Strangers https://www.youtube.com/watch?v=xrO_kAuVxsg
Tears of the Dragon https://www.youtube.com/watch?v=jvC3QD-7t6c
Jerusalem https://www.youtube.com/watch?v=TZNraP4kNow
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Ja ogólnie z żoną bylismy zachwyceni koncertem. Sam Ołomuniec to bardzo ładne centrum. W knajpie przed koncertem spotkalismy całą ekipę z Polski znana mi ze wspólnych wypadów na Irona Maiden od wielu lat.
Sama organizacja koncertu super. Dzwi otwarte 1,5 godziny przed koncertem, zero kolejki przy wejściu (a zimno było okrutnie) - kazdy miał czas spokojnie na szatnię, wejście do restauracji czy rozejrzenie się po sali. Wielki plus dla Czechów w porównianiu np do wejścia na Accept w Progresji. A tutaj ludzi było jednak znacznie więcej. Sam koncert dla mnie cudowny....mimo, że nie mam porównania z innymi gigami na tej trasie. Dickinson w wybornejformie. Nawet jesli był to koncert bardziej ststycznyto i tak mu się ADHD właczało w pewnym momentach. Interpretacje utworów swietne. Dobór muzyków również na bardzo wysokim poziomie. Do nagłosnienia też nie mogłem się absolutnie przyczepić.
No i najważniejsze, że niespodzianka dla żony się udała. Nie wiedziała nic o koncercie do momentu przyjazdu do Ołomuńca. Wszystko wyszło super.
Pozdrowienia dla wszystkich sanktuarian, których udało mi się spotkać @Krusejder, @Beny82, @Wicker Man @Hammers i pewnie kilku innych, którzy są na forum a nie znam ich nicków.
Jesli Wicker Man mówi, że w Sofii mogło być jeszcze lepiej, to poziom wykonania tam musiał być zaiste kosmiczny.
@Wicker Man - dwa pytania, czy zapowiedzi Bruce'a przed utworami były podobne jak w Ołomuncu i czy gdzies było Scream For Me.....?
Sama organizacja koncertu super. Dzwi otwarte 1,5 godziny przed koncertem, zero kolejki przy wejściu (a zimno było okrutnie) - kazdy miał czas spokojnie na szatnię, wejście do restauracji czy rozejrzenie się po sali. Wielki plus dla Czechów w porównianiu np do wejścia na Accept w Progresji. A tutaj ludzi było jednak znacznie więcej. Sam koncert dla mnie cudowny....mimo, że nie mam porównania z innymi gigami na tej trasie. Dickinson w wybornejformie. Nawet jesli był to koncert bardziej ststycznyto i tak mu się ADHD właczało w pewnym momentach. Interpretacje utworów swietne. Dobór muzyków również na bardzo wysokim poziomie. Do nagłosnienia też nie mogłem się absolutnie przyczepić.
No i najważniejsze, że niespodzianka dla żony się udała. Nie wiedziała nic o koncercie do momentu przyjazdu do Ołomuńca. Wszystko wyszło super.
Pozdrowienia dla wszystkich sanktuarian, których udało mi się spotkać @Krusejder, @Beny82, @Wicker Man @Hammers i pewnie kilku innych, którzy są na forum a nie znam ich nicków.
Jesli Wicker Man mówi, że w Sofii mogło być jeszcze lepiej, to poziom wykonania tam musiał być zaiste kosmiczny.
@Wicker Man - dwa pytania, czy zapowiedzi Bruce'a przed utworami były podobne jak w Ołomuncu i czy gdzies było Scream For Me.....?
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Miło było Cię spotkać! 
Prawdę mówiąc nie widziałem początku występu w Bukareszcie więc nie wiem czy też zapowiadał orkiestrę i cały band.
Słynne "Scream for me" padło tylko w Sarajewie w trakcie sekcji instrumentalnej "Tear of the Dragon" (jak na koncertówce z Brazylii). Bruce wolał nie nadużywać tego zwrotu, bo twierdził, że te koncerty są bardziej statyczne...
A może Maiden zarejestrowało mu patent na "Scream for me"? 
Prawdę mówiąc nie widziałem początku występu w Bukareszcie więc nie wiem czy też zapowiadał orkiestrę i cały band.
W Ljubljanie rowniez dwa lub trzy razy padlo „scream for me”, jak i rowniez na samym poczatku przedstawial caly zespol.
UP THE IRONS !!!
Ja myślę, że jeśli ktoś mógłby opatentować ten zwrot, to sam Dickinson a nie management Iron Maiden. Przecież mamy koncertówkę Scream for me Brzail i kompilację Scream for Me Sarajevo!WICKER MAN pisze: ↑pn kwie 03, 2023 11:22 pm Miło było Cię spotkać!
Prawdę mówiąc nie widziałem początku występu w Bukareszcie więc nie wiem czy też zapowiadał orkiestrę i cały band.Słynne "Scream for me" padło tylko w Sarajewie w trakcie sekcji instrumentalnej "Tear of the Dragon" (jak na koncertówce z Brazylii). Bruce wolał nie nadużywać tego zwrotu, bo twierdził, że te koncerty są bardziej statyczne...
A może Maiden zarejestrowało mu patent na "Scream for me"?
![]()