Iron Maiden Big Survivor 2023 - Komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Re: Iron Maiden Big Survivor 2023 - Komentarze

Post autor: Sardi »

Ja nie miałbym problemu jakby wygrał debiut, Piece, BNW czy AMOLAD
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

LukaSieka pisze: ↑wt sie 15, 2023 1:24 pm
MaidenFan pisze: ↑wt sie 15, 2023 12:27 pm
Djuk_416 pisze: ↑wt sie 15, 2023 11:55 am A ja mam wrażenie że to forum jest bardziej dla miłośników samych Seventh Son i Somewhere In Time niz Iron Maiden w ogóle. Za każdym razem najwyzsze pozycje przeznaczone są tylko dla dwóch wspomnianych albumów. Chyba nazwę z Sanktuarium należałoby zamienić na np. Seventh Son Somewhere in Time :wink:
Ale co w tym dziwnego, że dwie najlepsze płyty koszą konkurencję?
Dla mnie nie ma nic dziwnego w tym, że dwie najbardziej oklepane płyty na tym forum są wyrzucane zawsze na piedestał. Tak się już akurat tutaj utarło dawno temu i chyba się to już nie zmieni.
Ale co masz na myśli pisząc "najbardziej oklepane" i czemu uważasz, że np Powerslave czy Killers są mniej oklepane przez fanów, którzy mają konta na Sanktuarium?
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

viewtopic.php?t=15908

Tutaj były fajne wyniki, Piece na 2 miejscu :) co robiliśmy.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

MaidenFan pisze: ↑wt sie 15, 2023 1:47 pm
LukaSieka pisze: ↑wt sie 15, 2023 1:24 pm
MaidenFan pisze: ↑wt sie 15, 2023 12:27 pm

Ale co w tym dziwnego, że dwie najlepsze płyty koszą konkurencję?
Dla mnie nie ma nic dziwnego w tym, że dwie najbardziej oklepane płyty na tym forum są wyrzucane zawsze na piedestał. Tak się już akurat tutaj utarło dawno temu i chyba się to już nie zmieni.
Ale co masz na myśli pisząc "najbardziej oklepane" i czemu uważasz, że np Powerslave czy Killers są mniej oklepane przez fanów, którzy mają konta na Sanktuarium?
Najbardziej oklepane, bo od paru lat w survivorach wygrywają tak jak pisałem już wyżej, wspomniane płyty. A jako te "najlepsze", głównie wymieniane są właśnie "Somewhere In Time" i "Seventh Son Of A Seventh Son". Z kolei rzadko spotyka się tu opinie, że "Powerslave" lub "Killers" są najbardziej lubiane. Wręcz przeciwnie. "Killers" od lat jest tutaj zazwyczaj mieszane z błotem, a o "Powerslave" nieustannie pisze się, że to płyta z czterema świetnymi utworami, poprzeplatana wypełniaczami.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Deleted User 8107

Lukas - ale za to Phantom of the Opera najwięcej razy wygrywał Survivor, a to utwór z Di'Anno, tak więc coś za coś myślę.
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

Geri666 pisze: ↑wt sie 15, 2023 1:26 pm dokładnie, najlepszy jest The X Factor
Fakty
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Poza forum raczej mało kto uważa SiT i Syna za peak tego zespołu

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
LukaSieka

Schizoid pisze: ↑wt sie 15, 2023 2:28 pm Poza forum raczej mało kto uważa SiT i Syna za peak tego zespołu
Z tego co rozmawiałem na koncertach Iron Maiden z różnymi ludźmi to właśnie te tytuły w 99% padają, są wymieniane jako te najlepsze. Na mniejszych koncertach heavy metalowych kapel, jak Jag Panzer, Diamond Head czy feście pokroju Black Silesia, kiedy gadałem o Iron Maiden to znowu padają mniej oczywiste tytuły.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Deleted User 8107

Jakbym nie był aktywny na forum o 23:30 (w sensie nie skrobnę żadnego posta) to o północy ktoś może podliczyć rundę jak mu się chce (a jak nie to ja później podlicze) jak remis wyjdzie to robimy dogrywke i glosują w niej tylko te osoby, które głosowały na Iron Maiden albo przespały runde, na razie chyba jest remis.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Scarred pisze: ↑wt sie 15, 2023 4:02 pm Jakbym nie był aktywny na forum o 23:30 (w sensie nie skrobnę żadnego posta) to o północy ktoś może podliczyć rundę jak mu się chce (a jak nie to ja później podlicze) jak remis wyjdzie to robimy dogrywke i glosują w niej tylko te osoby, które głosowały na Iron Maiden albo przespały runde, na razie chyba jest remis.
Jak sam nie zapomnę, to mogę podliczyć :).
Awatar użytkownika
Sadek
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Sadek »

Jak chodzi o peak zespołu, najlepszy Maiden, to w życiu najczęściej słyszałem opinie, że to The Number of the Beast.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Na Numberze był najlepszy skład i szkoda, że w takim nie nagrali więcej płyt. Sam album znakomity, ale SiT i 7 Syn też są znakomite tylko w inny sposób. W zasadzie to kwestia gustu czy ktoś woli klasyczny prosty kopiący heavy metal, czy coś trochę bardziej wyrafinowanego i dojrzałego.
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Sadek pisze: ↑wt sie 15, 2023 4:53 pm Jak chodzi o peak zespołu, najlepszy Maiden, to w życiu najczęściej słyszałem opinie, że to The Number of the Beast.
A z kolei np. na Sputnikmusic czy Metal Storm najwyższe noty zgarnia Powerslave (na tym drugim portalu na równi z Synem).
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Scarred pisze: ↑wt sie 15, 2023 4:02 pm Jakbym nie był aktywny na forum o 23:30 (w sensie nie skrobnę żadnego posta) to o północy ktoś może podliczyć rundę jak mu się chce (a jak nie to ja później podlicze) jak remis wyjdzie to robimy dogrywke i glosują w niej tylko te osoby, które głosowały na Iron Maiden albo przespały runde, na razie chyba jest remis.
Policzę. Chyba że mi się uśnie, to wtedy rano.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Na RYM, czyli chyba największym i najbardziej opiniotwórczym portalu tego typu, króluje Powerslave z notą 3.99/5. Metalowe krążki raczej rzadko wychodzą tam ponad 4.00, więc jest to naprawdę wysoka średnia.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
LukaSieka

Sadek pisze: ↑wt sie 15, 2023 4:53 pm Jak chodzi o peak zespołu, najlepszy Maiden, to w życiu najczęściej słyszałem opinie, że to The Number of the Beast.
Ja też w drugiej połowie lat dziewięćdziesiątych i początku dwutysięcznych słyszałem od ludzi, że ten lp jest najlepszy. Później niewiedząc czemu nagle zaczęło się zachwycanie "Somewhere In Time" i "Seventh Son Of A Seventh Son".
A co do tych tytułów, których NIGDY nie wymieniano jako te najlepsze, to jedynie nie słyszałem, żeby dla kogoś tym numerem jeden były "Virtual XI" i The Final Frontier". No i jeszcze ostatni krążek.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Na oficjalnym kilka osób uważa Senjutsu za najlepszy album Iron Maiden. :mryellow:
Deleted User 8107

Max323 pisze: ↑wt sie 15, 2023 6:16 pm
Policzę. Chyba że mi się uśnie, to wtedy rano.
Dzięki, że podliczyłeś :wink:
Deleted User 8107

LukaSieka pisze: ↑śr sie 16, 2023 12:06 am
Ja też w drugiej połowie lat dziewięćdziesiątych i początku dwutysięcznych słyszałem od ludzi, że ten lp jest najlepszy. Później niewiedząc czemu nagle zaczęło się zachwycanie "Somewhere In Time" i "Seventh Son Of A Seventh Son".
A co do tych tytułów, których NIGDY nie wymieniano jako te najlepsze, to jedynie nie słyszałem, żeby dla kogoś tym numerem jeden były "Virtual XI" i The Final Frontier". No i jeszcze ostatni krążek.
Dzosef chyba uważa Final Frontier za najlepszy obok SiT :o
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Dla mnie kiedyś na długo numerem jeden z IM było Powerslave. Teraz są to dwie pierwsze, ale po kilku latach absolutnej dominacji egipskiej płyty! Byłem totalnie pochłonięty tym krążkiem. Nadal zresztą go lubię i chętnie słucham. To suche, sztywne brzmienie i kawałki w środku są mistrzowskie. Te bardziej oklepane, jak Aces, 2 Minutes czy Rime też spoko, ale jakoś już AŻ tak puls nie skacze jak kiedyś. Natomiast co do Killers to myślę, że to po prostu konkretny heavy metal bez miziania się po jajach, dlatego też wiele osób nie umie się wgryźć i wybiera przystępniejsze. Mimo wszystko Number jest i tak łatwiejszy i weselszy niż dwa poprzednie. A sekcja Burr-Harris już nie łoi tak jak na Killers czy debiucie, zelżała trochę, choć ma momenty. Jakby tak analizować, to każda późniejsza płyta zespołu była znacznie lżejsza i bardziej "ułożona" niż dwie pierwsze, a w szczególności właśnie KIllers.
ODPOWIEDZ