10/05/2025 - Ghost - Łódź

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Saul
-#Invader
-#Invader

Re: 10/05/2025 - Ghost - Łódź

Post autor: Saul »

Max323 pisze: wt paź 29, 2024 12:14 pm Drogo. No, ale to już chyba norma, że koncerty na dużych halach to koszt bliżej czterech aniżeli trzech stówek.
Tanio juz było, teraz w zasadzie 400zl to standard na halówce. Dobrze ze nie ma GC, czlowiek zaczai sie na opcje resale przed samym gigiem :twisted:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

No właśnie nie rozumiem, o co ostatnimi czasy na forum chodzi z tą fetyszyzacją GC, do tej pory raczej wszyscy krytykowali ten pomysł xD

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Powoli się przyzwyczajam... Dlaczego dobrze i co to ma wspólnego z opcją resale? Ta jest zresztą niestety i całkiem bez sensu wyłączana na dwa dni przed gigiem - przerabiałem to w tym roku z Judas Priest i Scorpions.
Ja zawsze byłem zwolennikiem GC i krytykę kojarzę tylko wtedy gdy sięgało połowy płyty.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Jeśli GC faktycznie nim jest, to czemu nie, ale chyba od dłuższego czasu to zwykły ca$hgrab na większych eventach. Jak coś, to uderzam w trybuny, na bank.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: wt paź 29, 2024 12:29 pm No właśnie nie rozumiem, o co ostatnimi czasy na forum chodzi z tą fetyszyzacją GC, do tej pory raczej wszyscy krytykowali ten pomysł xD
GC moje! ty jesteś jak zdrowie;
Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie,
Kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie
Widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie.

:lol: ;)

A serio to normalka, Polska w końcu :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dla mnie GC to jest chory wynalazek, który rozpoczął erę kolejnych chorych wynalazków (EE, ceny dynamicznie). Nic więcej jak chęć zbicia lepszego hajsu na największych fanach zespołu, którzy chcą być z przodu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

O co chodzi z tym GC? Dla mnie to jest zawsze ultra dziadostwo
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
nugz
SMERF MARUDA

Schizoid pisze: wt paź 29, 2024 12:39 pm Dla mnie GC to jest chory wynalazek, który rozpoczął erę kolejnych chorych wynalazków (EE, ceny dynamicznie). Nic więcej jak chęć zbicia lepszego hajsu na największych fanach zespołu, którzy chcą być z przodu.
Zakochałem się w formule GC po Metallice w 2004, ale tam dostałem opaskę za free i GC było faktycznie GC. Z czasem widziałem, jak przestaje nim być na różnych koncertach i wtedy już odpuściłem, bez ciśnienia na warowanie na barierce. Apogeum scamu było na GNR w Gdańsku, jak widziałem foto kumpla :roll:

Dziś wolę posiedzieć :mryellow:
Ostatnio zmieniony wt paź 29, 2024 12:54 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

O to chodzi, że jak ktoś chce przyjść 5 minut przed startem i być relatywnie blisko sceny bez pchania się to GC mu to mniej więcej gwarantuje... ale zagranicą bo w Polsce najczęściej jest na połowę płyty. Natomiast czeskie GC bardzo sobie chwalę.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Schizoid pisze: wt paź 29, 2024 12:29 pm No właśnie nie rozumiem, o co ostatnimi czasy na forum chodzi z tą fetyszyzacją GC, do tej pory raczej wszyscy krytykowali ten pomysł xD
Przecież to tylko Johnny jest fanem GC.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: wt paź 29, 2024 12:48 pm
Przecież to tylko Johnny jest fanem GC.
A nie wiem, po prostu za ostatni tydzień-dwa widziałem tu dużo postów na ten temat, może wszystkie były autorstwa Johnny'ego.

Awatar użytkownika
johnny_o

Tak, tak, to ja za wszystkim stoję i na razie dam sobie spokój bo na powrót GC się nie zanosi. EE i dynamiczne ceny to rak który zastąpił o wiele lepsze rozwiązanie - w ostatnich latach chyba tylko Scorpions w Łodzi i Pet Shop Boys na Torwarze. Jeśli już cashgrabić to właśnie w ten sposób, uczciwy i pod warunkiem że GC jest na max 1/3 płyty. Jako żem ślepawy to cenię sobie bardzo bliskość sceny i gotów jestem w miarę możliwości dopłacić ile trzeba, bo siedzenia na koncertach sobie nie wyobrażam - ot cała tajemnica. Mógłbym oczywiście wsytawać albo się przepychać, ale to już nie te lata i w pewnym wieku człowiek docenia umiarkowany komfort ;)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Oj tu się nie zgodzę, były przecież twory typu GC EE ;) można też w ogóle nie cashgrabić, wolę taki scenariusz
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
nugz
SMERF MARUDA

Ja z racji właśnie na ten komfort wolę już posiedzieć na dużej hali/stadionie :)
Awatar użytkownika
johnny_o

Były, ale nigdy nie korzystałem z jakiegokolwiek EE - raz tylko mi się trafił przypadkowo na Sonisphere w '11. Oczywiście, ale będzie to coraz rzadsze i GC jest z tego wszystkiego najbardziej uczciwe.
Co kto lubi, ale dla mnie właśnie siedzenie to żaden komfort - ostatnio na Torwarze po raz pierwszy od nie wiem kiedy z konieczności siedziałem i stwierdziłem że nigdy więcej, najwyżej daruję sobie koncert na który nie będę mógł kupić biletów na płytę.
Awatar użytkownika
Saul
-#Invader
-#Invader

Post autor: Saul »

johnny_o pisze: wt paź 29, 2024 12:32 pm Dlaczego dobrze i co to ma wspólnego z opcją resale? Ta jest zresztą niestety i całkiem bez sensu wyłączana na dwa dni przed gigiem - przerabiałem to w tym roku z Judas Priest i Scorpions.
Ja zawsze byłem zwolennikiem GC i krytykę kojarzę tylko wtedy gdy sięgało połowy płyty.
Dobrze, bo nie generuje dodatkowych kosztów, poza tym ciezej kupic na bardziej oblegany koncerty bilet GC w opcji resale bo jest ich zwyczajniej mniej. Owszem jest bez sensu wylaczanie tej opcji z naszego punktu widzenia, ale nie organizatora gdzie przed samym gigiem trafia pula biletow, ktora nie zostala wykorzystana przez sponosorow etc i co za tym idzie organizator zgarnia pełna pule, a nie "tylko" prowizje od odsprzedaży
Też bym chciał, żeby było GC tak jak kiedyś, kiedy to była mała wydzielona część i tak jak ktos wspomniał bez cisnienia mozna bylo przyjsc pozniej i zajać dobrą miejscówke
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

No ale przecież w tym wszystkim nie chodzi o wygodę i przyjemność uczestnika koncertu, tylko dywersyfikację zysków organizatora ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o

gumbyy pisze: No ale przecież w tym wszystkim nie chodzi o wygodę i przyjemność uczestnika koncertu, tylko dywersyfikację zysków organizatora ;)
Saul pisze: wt paź 29, 2024 2:23 pm
johnny_o pisze: wt paź 29, 2024 12:32 pm Dlaczego dobrze i co to ma wspólnego z opcją resale? Ta jest zresztą niestety i całkiem bez sensu wyłączana na dwa dni przed gigiem - przerabiałem to w tym roku z Judas Priest i Scorpions.
Dobrze, bo nie generuje dodatkowych kosztów, poza tym ciezej kupic na bardziej oblegany koncerty bilet GC w opcji resale bo jest ich zwyczajniej mniej. Owszem jest bez sensu wylaczanie tej opcji z naszego punktu widzenia, ale nie organizatora gdzie przed samym gigiem trafia pula biletow, ktora nie zostala wykorzystana przez sponosorow etc i co za tym idzie organizator zgarnia pełna pule, a nie "tylko" prowizje od odsprzedaży
Też bym chciał, żeby było GC tak jak kiedyś, kiedy to była mała wydzielona część i tak jak ktos wspomniał bez cisnienia mozna bylo przyjsc pozniej i zajać dobrą miejscówke
Dywersyfikację, maksymalizację i optymalizację... Wiadomo, ale jeśli przy okazji uczestnik zadowolony to czemu nie? ;)

No dobra, ale zawsze lepiej mieć wybór niż go nie mieć, albo żeby to było EE. Z resale i wyłączaniem jasna sprawa i szczerze powiedziawszy miło że w ogóle wprowadzili tę opcję, nic tylko korzystać gdy jest taka możliwość i potrzeba.
Na dwóch ostatnich koncertach z GC dostałem to za co zapłaciłem i byłem zadowolony, a swego czasu ominęło mnie GC na połowę płyty, zdaje się Bon Jovi i/lub GnR. W moim przypadku parafraza gumbyy'ego w punkt, naprawdę brakuje mi tej opcji.
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Schizoid pisze: wt paź 29, 2024 12:39 pm Dla mnie GC to jest chory wynalazek, który rozpoczął erę kolejnych chorych wynalazków (EE, ceny dynamicznie). Nic więcej jak chęć zbicia lepszego hajsu na największych fanach zespołu, którzy chcą być z przodu.
GC fajnie działa w Czechach, gdzie cena pod scena dalej jest rozsadna. Samo GC jest mega, bo zmniejsza napor, można przyjść pozno i dalej być blisko, a gc i tak trafia do najwiekszych fanow.

W PL obecnie cena plyty to cena gc, a do tego jest zjebane ee.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Słuchajcie jak to jest z parkingami pod Atlas Areną ? Idzie gdzieś tam zaparkować po ludzku ? Dzięki za pomoc :)
www.last.fm/user/darkfuneral18
ODPOWIEDZ