Pytania dotyczące bootlegów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pytania dotyczące bootlegów
Może ktoś napisać mi pełną listę utworów które znalazły się na kompilacji Made Of Polish Iron. Byłym bardzo wdzięczny.
może ktoś mi udzielić jakiś informacji o koncertach Bruca z Sao Paulo 97 i o koncercie zatytułowanym "Dive Dive Live"?
może ktoś mi udzielić jakiś informacji o koncertach Bruca z Sao Paulo 97 i o koncercie zatytułowanym "Dive Dive Live"?
A co byś chciał wiedzieć? Jakieś konkrety podaj.
setliste, jakość audio/video, ogólny komentarz
01. Accident Of Birth
02. Toltec 7 Arrival / Star Children
03. 2 Minutes To Midnight
04. Darkside Of Aquarius
05. The Magician
06. Road To Hell
07. Tattoed Millionaire
08. Tears Of The Dragon
09. Powerslave
10. Taking The Queen
11. Flight Of Icarus
12. Laughing In The Hiding Bush
13. Run To The Hills
Jakość dobra zgrywane z TV trwa lekko ponad 70min
02. Toltec 7 Arrival / Star Children
03. 2 Minutes To Midnight
04. Darkside Of Aquarius
05. The Magician
06. Road To Hell
07. Tattoed Millionaire
08. Tears Of The Dragon
09. Powerslave
10. Taking The Queen
11. Flight Of Icarus
12. Laughing In The Hiding Bush
13. Run To The Hills
Jakość dobra zgrywane z TV trwa lekko ponad 70min
Sao Paulo 97
-setlista:
podana wyżej
-jakość:
9 (najlepsza z jaką się spotkałem - oczywiście na dvd!)
-komentarz:
całość nakręcona przez TV, na jednej stronce znalazłem taką ocenę show: Wonderfull bootleg from Bruce Dickinson solo career! What a fantastic show! Sound is great and so is the famous brazilian audience. This one is a must have!
Nie muszę nic więcej dodawać!
Dive Dive Live
-setlista:
Riding with the angels - Born in '58 - Lickin' the gun - Hell on wheels - All the youngs dudes - Tattooed millionaire - Sin city - Wishing well - Black night
-jakość:
10 (to samo co powyżej)
-komentarz:
całość profesjonalnie nakręcona, koncert ten jak narazie został wydany tylko na VHS'ie (oficjalnie). Wspaniałe show - pierwsza solowa trasa koncertowa BD.
-setlista:
podana wyżej
-jakość:
9 (najlepsza z jaką się spotkałem - oczywiście na dvd!)
-komentarz:
całość nakręcona przez TV, na jednej stronce znalazłem taką ocenę show: Wonderfull bootleg from Bruce Dickinson solo career! What a fantastic show! Sound is great and so is the famous brazilian audience. This one is a must have!
Nie muszę nic więcej dodawać!
Dive Dive Live
-setlista:
Riding with the angels - Born in '58 - Lickin' the gun - Hell on wheels - All the youngs dudes - Tattooed millionaire - Sin city - Wishing well - Black night
-jakość:
10 (to samo co powyżej)
-komentarz:
całość profesjonalnie nakręcona, koncert ten jak narazie został wydany tylko na VHS'ie (oficjalnie). Wspaniałe show - pierwsza solowa trasa koncertowa BD.
Mam dość ważne pytanko. Dlaczego sporo osób (wliczając pewne osoby z forum) trade'uje dwoma koncertami wydanymi w wersjach oficjalnych, ale VHS - Live At The Rainbow oraz Live In Dortmund? Jak wiadomo te koncerty są zremasterowane na The Early Days p.I. Czy jest w tych starszych wersjach coś specjalnego, czy to tylko jakieś niedopatrzenie przez traderów (albo kopia z oficjalnego dvd)? Wiem, że jest kilka wersji Dortmundu z dodanymi zespołami, ale widziałem także wersje zwykłe - identyczne jak na TED. Rozumiem, że kiedyś nie było TED, ale skoro już się ukazało to bezsensem jest "trzymanie" takiego bootlega na dvd.
PS: Specjalnie nie wymieniłem tu Beast Over Hammersmith, ponieważ wersja z TV posiada kilka utworów więcej niż na TED.
PS: Specjalnie nie wymieniłem tu Beast Over Hammersmith, ponieważ wersja z TV posiada kilka utworów więcej niż na TED.
Chodzi Ci o Dortmund '83? Zauwaz ze to nagranie istnieje juz ponad 20 lat, a przez 20 lat nie bylo Early Days. W koncu ktos to wrzucil na DVD i tak zostalo. I ten koncert to nie oficial tylko zapis z TV.
Wiem, że nie było. Myślałem, że ktoś się domyśli o co chodzi. Hmm z TV mówisz. Z tego co wiem to właśnie wersja z TV jest na TED. Pełnej nie ma (brak "Iron Maiden"), ponieważ archiwa zostały zniszczone. To jest to samo, co na TED - dziwię się dlaczego spore grono osób trzyma właśnie to stare wydanie, które ma dużo gorszą jakość.
Popatrz na to z innej strony - przypuśćmy jest jeden trader, który się nie zna na koncertach IM, a chciałby jakiś koncert z lat 80-tych, niech wybierze wspomniany Dortmund'83, wymieni się za niego, a za jakiś czas wpadnie mu w ręcę TED - płyta dvd z trade'u już jest dla niego niepotrzebna. Wątpię żeby porządny trader nie znał TED. Może niektórzy uważają, że skoro mają wersję z lat 80-tych (wersja bootleg'owa) to jest ona węcej warta?!
PS: Jestem ciekaw czy ludzie, którzy posiadają np. Live After Death (wersję brazylijską lub tą z laser disc) usuną go ze swojego spisu kiedy wyjdzie TED p.II.
Popatrz na to z innej strony - przypuśćmy jest jeden trader, który się nie zna na koncertach IM, a chciałby jakiś koncert z lat 80-tych, niech wybierze wspomniany Dortmund'83, wymieni się za niego, a za jakiś czas wpadnie mu w ręcę TED - płyta dvd z trade'u już jest dla niego niepotrzebna. Wątpię żeby porządny trader nie znał TED. Może niektórzy uważają, że skoro mają wersję z lat 80-tych (wersja bootleg'owa) to jest ona węcej warta?!
PS: Jestem ciekaw czy ludzie, którzy posiadają np. Live After Death (wersję brazylijską lub tą z laser disc) usuną go ze swojego spisu kiedy wyjdzie TED p.II.
Bo to jest BOOTLEG. Tak samo jest z audio z Hammersmith 82. Zostalo ono oficjalnie wypuszczone jako Beast Over Hammersmith, ale istnieje tez wersja bootlegowa w gorszej jakosci. I po co ludzie to trzymaja? Dla tradera wlasnie wersja bootlegowa ma wieksza wartosc.BartSmith pisze: dziwię się dlaczego spore grono osób trzyma właśnie to stare wydanie, które ma dużo gorszą jakość.
Jak dla mnie jest to dziwne... W swojej kolekcji starasz się zdobyć bootlegi w jak najlepszej jakości, a nie w jak najgorszej. Pozostawię to bez komentarza...
- Łukasz Bąk
- -#Wrathchild

Troche nie na temat.
Jeśli chce ktoś okładkę do ostatniego boot`a z serwera niech pisze na maila w profilu.
Jeśli chce ktoś okładkę do ostatniego boot`a z serwera niech pisze na maila w profilu.
No wlasnie BOOTLEGI a nie oficjalne wydawnictwaBartSmith pisze:Jak dla mnie jest to dziwne... W swojej kolekcji starasz się zdobyć bootlegi w jak najlepszej jakości, a nie w jak najgorszej. Pozostawię to bez komentarza...
Wiem, ale dla mnie bezsensowne jest posiadanie 2 wersji tego samego koncertu w 2 różnych jakościach. Każdy robi co uważa.
wez pod uwage tez to, ze bootlegi remasterowane w studiu (czyli juz nie bootlegiBartSmith pisze:Wiem, ale dla mnie bezsensowne jest posiadanie 2 wersji tego samego koncertu w 2 różnych jakościach. Każdy robi co uważa.
Dortmund 2003 został na nowo zremasterowany, ponieważ IM posiadają cały materiał nakręcony tamtejszego dnia. Live At The Rainbow i Dortmund 83 są identyczne co na TED, ponieważ inne wersje nie istnieją. Dortmund 2003 będzie nadal wartościowy, ponieważ bootleg (TV Rip) jest inny niż zbliżający się DOTR - z innymi ujęciami kamery (już się boję, ze będzie to samo co na RIR). Podobnie jest z Rock In Rio. Wersja z TV jest lepsza, ma wolniejsze ujęcia kamer (są też inne niż na oficjalnym RIR), więc jest warta uwagi.
Ostatnio zmieniony ndz sie 28, 2005 2:58 am przez BartSmith, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo jeszcze zbyt krotko sie wymieniaszBartSmith pisze:Wiem, ale dla mnie bezsensowne jest posiadanie 2 wersji tego samego koncertu w 2 różnych jakościach. Każdy robi co uważa.
To akurat nie jest dobry argument! Ja akurat stawiam na jakość a nie na ilość! Ty akurat robisz tak, ja tak - jedni zadowolą się high generation inni wolą poszukać mastera.Kroczniok pisze:Bo jeszcze zbyt krotko sie wymieniasz
Czego szukasz dziury w calym? Niektorzy tak maja, ze lubia miec kilka wersji tego samego koncertu. Daj nam spokojBartSmith pisze:Wiem, ale dla mnie bezsensowne jest posiadanie 2 wersji tego samego koncertu w 2 różnych jakościach. Każdy robi co uważa.