Nowy album Iron maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowy album Iron maiden
Skoro ma byc to album koncepcyjny to czy uzyja liczby 14?? :> Moze: Ludwik XIV lub cos tedy
-
Deleted User 804
Na okładce Eddie będzie siedzał za stołem w stylu Ludwik XIVSzymon pisze:Skoro ma byc to album koncepcyjny to czy uzyja liczby 14?? :> Moze: Ludwik XIV lub cos tedy
A za nim tzw "stan trzeci" czyli komputerowe diabełki.Deleted User 804 pisze: Na okładce Eddie będzie siedzał za stołem w stylu Ludwik XIV
Nie liczyłabym na tradycyjną okładkę już.
Nie chce spekulować nad zawartością najnowszego wydawnictwa, ale wiem jak to się skończy. Pojawi się coś nowego - będzie źle dla niektórych. Będzie w stylu lat 85-90 dalej będzie źle (dla niektórych). Nie zadowalą każdego, zwłaszcza, że każdy czegoś oczekuje. Każdy czegoś innego, a przecież nie każdego 'zaspokoją'. Właściwie to trochę im współczuję, bo tak juz jest, że pojawi się masa krytyki rodem "goscia co recenzjował DoD w MH". I chyba lepiej nie czytać przed ssluchaniem płyty żadnych recenzji czy czegoś podobnego, żeby nie wyrabiać sobie zdania
A ja i tak wierze, że będzie to drógi siódmy syn (7 (jak syn) x 2 = 14 --> 14 płyta studyjna
A ja właśnie mam nadzieje na "klasyczną" okładkę. Chyba zrozumieli, że okładka Dance of Death to kompletna chałaEvE pisze:A za nim tzw "stan trzeci" czyli komputerowe diabełki.Deleted User 804 pisze: Na okładce Eddie będzie siedzał za stołem w stylu Ludwik XIV
Nie liczyłabym na tradycyjną okładkę już.
Nadzieję to ja też mam... szkoda tylko, że w nią już nie wierzę...Majek pisze: A ja właśnie mam nadzieje na "klasyczną" okładkę. Chyba zrozumieli, że okładka Dance of Death to kompletna chała
Fajnie właściwie wyszla okłądka RTTH wyd. 3, jak nie ma tego całego tyłu, ale to i tak juz nie to samo.
Derek już nie projektuje im okładek czy zmienił kwalifikacje na grafikę komputerową?
ja bym chciał "twardego heavy". Z trzema gitarkami, koncepcyjny album, wariacje na temat. Nie chcę symfonii. Maży mi się kolejny 7th lub SIT (czyli trochę tajemniczy, idealny do słuchania w całości, bo zawiera specyficzne napięcie). Zmieniony, wzbogacony ale mimo wszystko trochę siermiężny, nowy album maiden. I sądzę że taki może być bo chyba sobie zdają sprawę, że powtórka DOD będzie klapą (mimo, że DOD jest dobre).
Riggs to przy DoD nie miał żadnego udziału, więc nie wińmy go za to badziewo, on pewnie by zrobił coś porządnego :]EvE pisze: Derek już nie projektuje im okładek czy zmienił kwalifikacje na grafikę komputerową?
co do autora okładki tej płyty to niezły spryciarz z niego, bo nigdzie nie ma infa jak się nazywa
o!MiKi pisze:Riggs to przy DoD nie miał żadnego udziału, więc nie wińmy go za to badziewo, on pewnie by zrobił coś porządnego :]EvE pisze: Derek już nie projektuje im okładek czy zmienił kwalifikacje na grafikę komputerową?
co do autora okładki tej płyty to niezły spryciarz z niego, bo nigdzie nie ma infa jak się nazywa![]()
![]()
Już chyba takie ekscesy były przy Prayerze, on też nie w pełni zaprojektował okladkę. Zreszta Eddie tez jakiś inny taki, ale po reedycji okładka mi sie bardziej podoba.
Niech nagrają coś takiego jak Piece of Mind byłoby fajnie 
- Iron Marcin
- -#Invader

Moim zdaniem co nie nagraja to i tak redakcja metal hammera napisze, ze Steve Harris nawet nie wie kiedy zjadl wlasny ogon. Ja mimo tego, ze recenzje beda niepochlebne to i tak kupie plyte i na pewno mi sie spodoba. Uawazam, ze Maideni to wybitny zespol i wiem, ze nie nagraja slabego albumu. Oczywiscie juz sie go nie moge doczekac. 
Toteż rzadnej recenzji nie przeczytam, a itak pewnie nie dam rady i przeczytam, ale trzymać będę się twardoIron Marcin pisze:Moim zdaniem co nie nagraja to i tak redakcja metal hammera napisze, ze Steve Harris nawet nie wie kiedy zjadl wlasny ogon. Ja mimo tego, ze recenzje beda niepochlebne to i tak kupie plyte i na pewno mi sie spodoba. Uawazam, ze Maideni to wybitny zespol i wiem, ze nie nagraja slabego albumu
Zresztą olać MH.
-
Deleted User 804
Ja do czytania recenzji nawet nie będę się przymierzał. Płyte i tak kupie, a co o niej myśli jakiś typ z gazety wcale mnie nie obchodzi
Najnowsza plytke napewno kupie zaraz po premierze i sadze ze mi sie spodoba jak wszystkie plyty Ironow. 
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly
19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
A ja bym chciał, żeby nowy albumik to byłoby coś w stylu Piece Of Mind, albo Powerslave, ale po takiej wypasionej płytce jak DoD to napewno będzie jakiś czad 
Ja bym chciał taki powrót do korzeni, bez żadnych klawiszy, akustyków, orkiestry. W końcu to nie power metal.
A okładka oczywiście rysowana.
A okładka oczywiście rysowana.
Ja bym chciał kolejny tradycyjny wybitny album studyjny:) Chociaż z orkiestrą też było by ciekawie:P MAm tylko nadzieję że jak z orkiestrą to nie będzie tak jak z Metallica że grają zwykły koncert a w tle orkiestra
No ale w tej książce Run To The Hills napisali, że jak już to napewno nie tak jak metallica więc chyba nie ma sie czego obawiać:)
A jak studyjny to żeby był taki super jak DoD tylko nie z taką paskudną okładką....
No ale w tej książce Run To The Hills napisali, że jak już to napewno nie tak jak metallica więc chyba nie ma sie czego obawiać:)
A jak studyjny to żeby był taki super jak DoD tylko nie z taką paskudną okładką....
-
Deleted User 1499
Ja bym chcial aby ten album nie byl z symfonia tylko tak jak sit czy ssoass z syntezatorami i byl bardziej surowy czyli jak stary iron maiden
Szczerze mówiąc to DoDa wysłuchałem może z 2 razy. Stwierdziłem, że nie warto więcej. Tak, Golden Years wsparte PoM'em to musi byc to
Co wy chcecie od DoDa? IMO na poziomie BNW, tylko nieco bardziej męczy orkiestrą. Jasne, że dobrze by było, gdyby płyta była w 'klimacie' Golden years, ale najprawdopodobniej tak nie będzie i kawałków krótszych niż 5-6 minut próżno szukać (może poza jakimś singlowym).