Trivium

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Fear
-#Assassin
-#Assassin

Re: Trivium

Post autor: Fear »

Przesłuchałem "Ascendancy" oraz "Ember Of Inferno" i muszę powiedzieć, że jak dla mnie to nic ciekawego nie jest. Na uwagę zasługuje utwór "The End Of Everything" z Ascendancy oraz "Inception The Bleeding Skies" z Ember Of Inferno. Naprawdę chyba najlepszy z Ascendancy. Wokal taki "jeden z wielu" w gatunku np. nu-metal, czy coś w ten deseń. Brzmienie bardzo dobre, muzyka już IMO nieco gorzej. Owszem, mają chłopaki umiejętności, ale...
Zespół taki do posłuchania na raz :wink:
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Fear pisze:Na uwagę zasługuje utwór "The End Of Everything" z Ascendancy oraz "Inception The Bleeding Skies" z Ember Of Inferno. Naprawdę chyba najlepszy z Ascendancy.
co?
Cygan pisze:Pomyślałem że może się mylę. Więc puscilem kawalek "Dying In Your Arms", podobno jeden z najlepszych
wogóle nie jest reprezentatywny. źle wybrałeś.

WICKER MAN pisze:BTW gadalem 1.5 godziny z ich basista i prawdopodobnie przyjada do Warszawy w kwietniu-maju!
a to sobie pojade, mogliby z kse, za jednym zamachem bym dwa najelpsze zespoły tego nurtu zobaczył.

fajnie wicker, poczytam te Twoje sprawozdanie w gazecie.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Dzieki miki. ;)

Co wiecej - jesli Metallica wyda swoj album w lecie 2007 to jest bardzo duza szansa, ze zabiora w trase Trivium! :twisted: :rocx

Fear - nie zrazaj sie wokalem. Tak jak mowie - live spiewaja zupelnie inaczej, na The Crusade takze beda juz melodyjne wokale. Ascendancy po kilku przesluchaniach moze sie podobac i to bardzo! :solo
Fear
-#Assassin
-#Assassin

miki pisze:co?
No widzisz co napisałem.
WICKER MAN pisze:Fear - nie zrazaj sie wokalem. Tak jak mowie - live spiewaja zupelnie inaczej, na The Crusade takze beda juz melodyjne wokale. Ascendancy po kilku przesluchaniach moze sie podobac i to bardzo! OK
Wiesz, to byly wrażenia z przesłuchania płyt. Zobaczymy jak na żywo wypadają, bo przecież zobaczymy ich w Dortmundzie :wink:
miki
-#Clansman
-#Clansman

No widzisz co napisałem.
ok, ok. nie skumałem na początku tego, coś dla mnie niejasne było. cokolwiek. swoją drogą ciekawie wybrałeś faworyta albumu - intro.
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Właśnie intro mi się strasznie podoba. Co zrobić, skoro ta ich muzyka ( póki co ) nie trafia do mnie...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Nowy song (i singiel): 'Anthem (We Are The Fire)'

http://media.roadrunnerworld.com/Triviu ... Anthem.wma

Jak Wam się podoba nowe brzmienie Trivium? :twisted:
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Według mnie lepsze niż starsze :twisted: . Teraz ta grupa rośnie w moich oczach bo nie było super rewelacji jak słuchałem pierwsze 2 albumy. Nowe brzemieie zdecydowanie lepsze i wolal też poprawiony.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... tak sobie słucham od kilku dni utworu "Anthem" i jestem pełen podziwu dla tego zespołu - znam "Ascendancy" bardzo dobrze i to wyraźnie słychać jaki ogromny potencjał drzemie w tym zespole - nie powiem żeby poprzednia płyta sprawiła że szczena mi opadła na podłogę [to chyba przez wokale] któe czasem mnie zwyczajnie drażniły ... wracając do sedna sprawy w "Anthem" nie ma chosu wokalnego jest bardzo dobry śpiew troszkę szorstki jednak specyficznie pasujący do muzyki jaką teraz prezentuje TRIVIUM [mam nadzieję że taki będzie cały nowy album] na myśł nasuwaja sie starsze dokonania Metallicy, muzyka to w moim odczuciu klasyczny speed-thrash mocno zakorzenionyw dokonaniach klasycznych kapel z tego gatunku wzbogacony o rewelacyjne brzmeinie, doskonałe przygotowanie techniczne zespołu które przekłada się na wykonanie, melodyjne szalone solówki i niesamowita energię wynikającą zes truktury utworu - chciałbym aby TRIVIUM [i tego im życzę] został nastepcą Metallicy patrząc na najlepszy okres twórczości tych pierwszych :rocx
miki
-#Clansman
-#Clansman

o kurde, "Ascedency" było dla mnie fajne, ale te nowe wałki, które są na myspace ich to jakaś katastrofa moim zdaniem. wokale wogóle jakoś przestały mi wchodzić, perkusja rewelacyjna, to nie mam żadnego ale, jednak cała reszta. Matt i Basista to porażka jakaś totalna, według mnie, teraz. zalatuje mi to powermetalowością jakąś, koszmar. nawet te postacie przy logo na myspace jakieś nietakie. jednak album zobacze
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

ten nowy kawałek to jakaś katastrofa - riff zerżnięty z "Lionhearta" Saxona, no i te śmieszne przyśpiewki
:lol:
miki
-#Clansman
-#Clansman

Metalophil pisze:śmieszne przyśpiewki
właśnie, to jest esencja tragedii tego czegoś
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

... mi akurat "Anthem" bardzo przypadł do gustu - wydaje mi sie jednak że cała płyta nie będzie aż tak wesoła i melodyjna ... ale jak będzie to ... :rocx :lol: :twisted:
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Tak szczerze, to cieszę się z tego utworu, bo to chyba pierwszy ich utwór który mogę przesłuchać do końca, bez wysiłku.
miki
-#Clansman
-#Clansman

już w necie płyta, ale po tym co ostatnio słyszałem to wiem, że nie spodoba mi się. jak wrócę do domu to ściagnę, żeby się pośmiać z tego
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

miki pisze:po tym co ostatnio słyszałem to wiem, że nie spodoba mi się. jak wrócę do domu to ściagnę, żeby się pośmiać z tego
... lubię z rana czytać tak zabawne a jednocześnie idiotyczne wypowiedzi kogoś kto ściąga płytę po to aby się pośmiać jednoczesnie wypowiadając się bez pojęcia o jej zawartości [co z góry zakładasz] - pytanie z czego tu się śmiać "miki" :?: - chyba z własnego kretyństwa. 8)

... a może "miki" jest jakąś cholerną wyrocznią i ma rację 8) :twisted: :lol: :wink:

- oto teledysk do utworu:
Trivium - Entrance of the Conflagration

http://www.roadrunnerrecords.com/video/ ... ileID=1774
miki
-#Clansman
-#Clansman

słuchałem i się śmiałem - jestem wyrocznią
Ximinez
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ximinez »

Niezłe jest to 'The Crusade'. Przez pierwszą zwrotkę Ignitoin zachodziłem w łeb, co tam robi ten Hetfield? :lol:
Jest więcej śpiewu, mniej darcia się. Masa fajnych solówek (w samym 'Anthem' są trzy - niekrótkie). Rewelacyjny instrumental w postaci tytułowego 'The Crusade' masakruje. Martwi mnie torochę to podciąganie wokalu pod Metallice. Głos podczas śpiewania - 100% James H. Narazie jest z tym jeszcze dobrze, ale lepiej, żeby się gdzieś po drodzę nie pogubili chcąc na siłę zostać drugą Metą. Już zatracili trochę swojej oryginalnoiści.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Ja jeszcze nie mialem okazji słuchać, ale dzisiaj to nadrobię :) mam nadzieję, ze bedzie tak dobra jak Ascendancy :rocx
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Wrath pisze:Ja jeszcze nie mialem okazji słuchać, ale dzisiaj to nadrobię
I jak? :> Mam ochotę sprawdzić...podobno więcej ciężkiego, ale śpiewanego wokalu... w coverze MoP wypadło to genialnie :P
ODPOWIEDZ