Od jakiego albumu należy zacząć słuchać Maiden??
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Od jakiego albumu należy zacząć słuchać Maiden??
ja bym polecił koncerty Rock in Rip - zwłaszcza, że sam jestem jego fanem, nie jako sam od niego zaczynałem... poza tym ma w sobie to co jest najlepsze w Maiden
ide dup tyle zdań
ja polecałbym taki płyty na początek:
Powerslave- dynamiczna, nie za długa i te solówy
Live After Death- jak dla mnie kultowy album koncertowy, ukazyje jaki jest klimat na koncertach IM
Brave New World- najlepszy album
ja polecałbym taki płyty na początek:
Powerslave- dynamiczna, nie za długa i te solówy
Live After Death- jak dla mnie kultowy album koncertowy, ukazyje jaki jest klimat na koncertach IM
Brave New World- najlepszy album
-
The Burczax
- -#Moonchild

Najlepiej zacząć od Brave New World.
imo nie, bo to najlepszy album, taki rarytas lepiej zostawić sobie na koniec niż się zasmucać, że kolejne nie są tak dobreAngus pisze:Najlepiej zacząć od Brave New World.
Nic dodać nic ując!! Najlepiej to zacząć słuchac od poczatku, abo po prostu od tego co sie dorwie i tyle.Maidenka pisze:imo nie, bo to najlepszy album, taki rarytas lepiej zostawić sobie na koniec niż się zasmucać, że kolejne nie są tak dobre
moze i tak. ale jak polecic komus Maidenow, to najlepiej kilka utworow z rzonych plyt. a najlepsze skladanki Maidenow, to koncertowki rzecz jasna. no i ja bym polecil RiR. moim zdaniem najlepszy z tego co wydali
Był już kiedyś taki temat. Ja polecam Rock In Rio/Brave New World. Po jego przesłuchaniu na pewno będziesz chciał poznać resztę płyt. Bo np., jeśli ktoś zacznie od Virtual XI, to może się mu odechcieć przygody z Maiden.
Ja zaczęłam od Best Of The Beast (której tu chyba nie widzę, albo to efekt zmęczenia
) ale potem, za radą kumpla, kupiłam Rock In Rio oraz Live At Donington i hmm, to chyba był dobry wybór 
Koncertówki... myślę ża na początek to chyba najlpesy wybór, chociaz ja zacząłem od Powerslave i jakoś poszło 
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Od Brave New World. Mimo, że moim zdaniem nie jest to ich najlepszy album, to jest on chyba najbardziej zróżnicowany i każdy fan trochę cięższej muzy powinien znaleźć coś dla siebie. Jeśli nie, to nie ma co dalej brać się za Maiden.
w sumie to chyba z dzisiejszych uzytkownikow tego forum, wiekszosc zaczynala swoja przygode z BNW. takie pokolenie 
hehe. Ja zaczynałem od Iron Maiden, potem Killers i Live After Death jakieś 17 lat temu.
Po takich fanach od razu widac jaką potegą Heavy Metalu jest MaidenZygmunt pisze:hehe. Ja zaczynałem od Iron Maiden, potem Killers i Live After Death jakieś 17 lat temu.
No ba! :rocx
Brave New World
wedlug mnie RiR i AMOLAD, zaczynalem od best of the beast:D
Rock in Rio zgoda, ale AMOLAD? Fajny album, ale trochę ciężkostrawany dla młodego adepta zaczynającego swą przygodę z Maidenami hehe.
a ja wiem czy taki ciezkostrawny? ale piosenki wpadaja do ucha, a pierwsze wrazenie najbardziej oddzialuje na sluchacza. na tej plytce jest kilka takich, np the legacy i trobb, kilku znajomych poprosilo mnie o jakas plytke do przesluchania po kontakicie z tymi utworami
No wiesz. AMOLAD nie jest albumem z "hitami", które szybko wpadają do ucha, więc wydaje mi się, że inne płyty zespołu są lepsze na pierwszy kontakt niż właśnie ich ostatnia płyta.