Widzałem pare rangingów gdzie reszta członków zespołu była w pierwszej dziesiątce. Między innymi po tym wnioskóje. A pozatym Nicko gra zbyt monotonnie jak dla mnie. Owszem jest świetny technicznie - ale to w końcu nie wszystko.nurni pisze: ciekawostka 2) http://www.digitaldreamdoor.com/pages/b ... mmers.html
Nicko na pozycji 24/100.
oceniano za: wplyw na innych, innowacyjnosc, oryginalnosc i oczywiscie technike.
Ach Ten Nicko McBrain
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Re: Ach Ten Nicko McBrain
wybralem ten, ktory wg mnie jest najbardziej obiektywny bo brane sa pod uwage 4 rozne czynniki. znalazlbym i taki gdzie Nicko jest wyzej.Filik10 pisze:Widzałem pare rangingów gdzie reszta członków zespołu była w pierwszej dziesiątce.
mhmm 'Moonchild', 'Sheriff of Huddersfield', 'Black Bart Blues', 'Caught Somewhere In Time' = monotonne granieFilik10 pisze: A pozatym Nicko gra zbyt monotonnie jak dla mnie. Owszem jest świetny technicznie - ale to w końcu nie wszystko.
lata 92-00 to faktycznie dolek w jego grze, ale wydawalo mi sie ze oceniamy tu caloksztalt.
niektorzy moze mnie tu zjedza, ale juz bardziej monotonny jest Steve ze swoim 'arsenalem mozliwosci'.
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Może i Moonchild oraz Caught Somewhere In Time tak (dodałbym Where Eagels dare i byłyby 3 najlepsze utwory Nicko), ale Sheriff of Huddersfield to taka sama partia bębnów jak u Urchin, a w Black Barrt nie zachwyca (moim zdaniemnurni pisze:mhmm 'Moonchild', 'Sheriff of Huddersfield', 'Black Bart Blues', 'Caught Somewhere In Time' = monotonne granieFilik10 pisze: A pozatym Nicko gra zbyt monotonnie jak dla mnie. Owszem jest świetny technicznie - ale to w końcu nie wszystko.![]()
lata 92-00 to faktycznie dolek w jego grze, ale wydawalo mi sie ze oceniamy tu caloksztalt.
zespoły też są lepsze. tylko zależy dla kogoMaciuś pisze: Jak to się dzieje, że są lepsi basiści, wokaliści, gitarzyści i perkusiści, a nie ma lepszego zespołu?
a Nicko gra tak jak mu na to pozwalaja warunki w zespole. co byscie chcieli żeby zaczął swingować w Maidenie a może beginkę ma zagrać np do Troopera
Dzięki Nicko za Where Eagles Dare!!!
jak usłyszałem że Burr odszedł z IM byłem zrospaczony ale jak usłyszałem WED kopara mi opadła do samej ziemi i jakoś zapomniałem i poprzedniku 
Jest niesamowity... wali w perkusję z nieziemską prędkością
No i ta jego słynna spłaszczona twarz
, oryginalność, poczucie humoru, często na teledyskach się uśmiecha do kamer i łoi jednocześnie po bębnach i talerzach :rocx 
No i za to, że jest. Bo stanowi integralną część IM i jest niezastąpiony
No i ta jego słynna spłaszczona twarz
No i za to, że jest. Bo stanowi integralną część IM i jest niezastąpiony
Ostatnio zmieniony pn gru 11, 2006 10:18 pm przez kaśQ, łącznie zmieniany 1 raz.
ja nigdy nie tęskniłem za Burr'em - przede wszystkim przez jego partie bębnów tak sobie podchodzą mi studyjne wersje numerów z TNOTB ...adam IM pisze:jak usłyszałem że Burr odszedł z IM byłem zrospaczony ale jak usłyszałem WED kopara mi opadła do samej ziemi i jakoś zapomniałem i poprzedniku
natomiast KAŻDY z tych numerów w wersji Nicko po prostu wymiata...
a za AMOLAD z każdym przesłuchaniem coraz niżej chylę przed nim czoła, wyłapując różne smaczki
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
no przecież ja juz kiedys napisałem ze Burr to był dobry rzemieslnik a Nicko to profesjonalista pełna (płaskąnurni pisze:ja nigdy nie tęskniłem za Burr'em - przede wszystkim przez jego partie bębnów tak sobie podchodzą mi studyjne wersje numerów z TNOTB ...adam IM pisze:jak usłyszałem że Burr odszedł z IM byłem zrospaczony ale jak usłyszałem WED kopara mi opadła do samej ziemi i jakoś zapomniałem i poprzedniku
natomiast KAŻDY z tych numerów w wersji Nicko po prostu wymiata...
a za AMOLAD z każdym przesłuchaniem coraz niżej chylę przed nim czoła, wyłapując różne smaczki
ale moze to nie na tym forum było