Venom

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Venom

Post autor: Vorgel »

Motley Crue i tym podobne zespoły też śpiewały o seksie, w nieco bardziej zakamuflowany sposób, ale jednak. Cronos niech lepiej opowiada o tym, na czym się zna, np. aerobiku :D Jak czytam takie teksty jak ten z Poison Venom i Looks that Kill Motley Crue, to w zasadzie mogliby się zamienić i nikt by się nie połapał.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Temat wcześniej dotyczył tego co Venom grało i zwłaszcza singli, które wydawali w pierwszej połowie lat 80tych. Cronos wyjaśnił dlaczego było tak, a nie inaczej i dlaczego te a nie inne utwory trafiały na single i płyty
Vorgel pisze: śr paź 23, 2019 12:51 pm Cronos niech lepiej opowiada o tym, na czym się zna, np. aerobiku :D
Czyli Cronos nie zna sie na metalu. Venom to jednak pozerska i nie metalowa kapela. Od dziś tego nie słuchamy
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Djuk_416 pisze: śr paź 23, 2019 1:10 pm
Vorgel pisze: śr paź 23, 2019 12:51 pm Cronos niech lepiej opowiada o tym, na czym się zna, np. aerobiku :D
Czyli Cronos nie zna sie na metalu. Venom to jednak pozerska i nie metalowa kapela. Od dziś tego nie słuchamy
No jasne jeżeli Vorgel tak napisał to nie ma zmiłuj. Ja przed chwilą wywaliłem wszystkie płyty do kosza
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Cronos był wokalistą Venom, pisał teksty o seksownych nauczycielkach, w końcu sobie założył szkołę baletu i spełniał się w czymś co czuł :D Tak naprawdę jedynym profesjonalnym muzykiem w tym zespole był Abaddon, jedyny, któremu się chciało to ciągnąć.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Myślę jednak, że o własnym zespole ma jednak pojęcie chłopak. ;)
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Vorgel pisze: śr paź 23, 2019 1:50 pm Tak naprawdę jedynym profesjonalnym muzykiem w tym zespole był Abaddon, jedyny, któremu się chciało to ciągnąć.
Jemu się chciało to ciągnąć? Sam przyznawał, że podczas pisania materiału na "Possessed" był niemal poza zespołem, bo położył lachę na kapele. Ani jednej nuty nie ma jego autorstwa na tej płycie.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

I dlatego jest słabsza niż pozostałe
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Vorgel pisze: śr paź 23, 2019 1:50 pm Cronos był wokalistą Venom, pisał teksty o seksownych nauczycielkach, w końcu sobie założył szkołę baletu i spełniał się w czymś co czuł :D Tak naprawdę jedynym profesjonalnym muzykiem w tym zespole był Abaddon, jedyny, któremu się chciało to ciągnąć.
naprawdę profesjonalny, szczególnie jeśli chodzi o umiejętności xD
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

W Venom nikt nie posiadał wielkiego talentu do grania na instrumentach, ale profesjonalizm to także podejście do muzyki, do tego jak ma nagrana, wydana i promowana. Dopóki Abaddon trzymał rękę na pulsie i bez Cronosa wydawali dobre płyty, choćby Temples of Ice czy The Waste Lands. Po jego odejściu zaczęli wydawać bezsensowne, sprasowane na miazgę klocki z wtórną muzą.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Ciekawa sprawa bo takie Resurrection czy Metal Black wystawię spokojnie przeciwko Temples of Ice czy The Waste Lands. Nie wiem poza tym co to ma do kwestii singli i tego co poruszył Cronos w tym wywiadzie ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie no, każda płyta Venom ze składem Cronos + randomy śmierdzi. Niektóre mniej, ale dalej lepiej tego nie ruszać.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Schizoid pisze: śr paź 23, 2019 7:35 pm Nie no, każda płyta Venom ze składem Cronos + randomy śmierdzi. Niektóre mniej, ale dalej lepiej tego nie ruszać.
Pozwolę sobie mieć inne zdanie ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: śr paź 23, 2019 7:30 pm Ciekawa sprawa bo takie Resurrection czy Metal Black wystawię spokojnie przeciwko Temples of Ice czy The Waste Lands. Nie wiem poza tym co to ma do kwestii singli i tego co poruszył Cronos w tym wywiadzie ;)
Daj spokój, nie mają startu. Na Temples jest Tribes, In Memory Of, Faerie Tale czy tytułowy, na Waste Curse, Shadow King, Crucified czy słynna ballada o kanibalu Clarisse. To unikalne kawałki, co masz na Metal Black poza bezsensownym wtórnym waleniem?
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: śr paź 23, 2019 10:52 pm
Zdan pisze: śr paź 23, 2019 7:30 pm Ciekawa sprawa bo takie Resurrection czy Metal Black wystawię spokojnie przeciwko Temples of Ice czy The Waste Lands. Nie wiem poza tym co to ma do kwestii singli i tego co poruszył Cronos w tym wywiadzie ;)
Daj spokój, nie mają startu. Na Temples jest Tribes, In Memory Of, Faerie Tale czy tytułowy, na Waste Curse, Shadow King, Crucified czy słynna ballada o kanibalu Clarisse. To unikalne kawałki, co masz na Metal Black poza bezsensownym wtórnym waleniem?
Tak tak oczywiście jest jeden gust i nie mam racji bla bla bla. ;) Tak to mniej więcej zabrzmiało. Na szczęście na Metal Black mam bezsensowne wtórne walenie (nie ma ballad ale za to jest napierdol. Lubię napierdol) a ja takie lubię ;)
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Vorgel pisze: śr paź 23, 2019 12:51 pm Motley Crue i tym podobne zespoły też śpiewały o seksie, w nieco bardziej zakamuflowany sposób, ale jednak. Cronos niech lepiej opowiada o tym, na czym się zna, np. aerobiku :D Jak czytam takie teksty jak ten z Poison Venom i Looks that Kill Motley Crue, to w zasadzie mogliby się zamienić i nikt by się nie połapał.
We drink the vomit of the priests
Make love with the dying whore
We suck the blood of the beast
And hold the key to deaths door

faktycznie takie liryki by mogło mieć Motley Crue :)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Ale miało takie jak Looks That Kill, nie widzę wielkiej różnicy między tym, a Poison, o Teacher's Pet już nie wspominając. Poza tym Cronos cytował jakiś nieznany mi tekst. Nie wiem gdzie go usłyszał, pewnie na balecie ;)

Dla mnie ten koleś jest tak samo załgany jak Quorthon (RiP).
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Vorgel pisze: czw paź 24, 2019 12:22 pm
Dla mnie ten koleś jest tak samo załgany jak Quorthon
Jest dużo bardziej, typ de facto próbuje pisać swoją historię na nowo.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Dlatego fajnie, że są te stare wywiady z Abbadonem, a pamiętam jeszcze inne, w których mówił z grubsza to samo o swoim byłym zespole.

PS. Abaddon za najlepszy album Venom uważa Prime Evil
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Ja za najlepszy album Venom to uważam składankę z singlami. Za najlepsze album Venom z tego okresu to uważam "Future Warriors" Atomkraft ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Atomkraft byli dobrzy, zasługiwali na więcej.

ODPOWIEDZ