25/11/2011 - Gamma Ray - Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: 25/11/2011 - Gamma Ray - Kraków

Post autor: Mike Stanley »

Ja też coś skrobnę ;-)

Frekwencja - faktycznie bardzo dobra, jak na polskie koncerty, widać też było wielu fanów Enforcera.

Pierwszy support - nawet znośny, przynajmniej udało im się choć trochę rozgrzać publiczność, ale wyglądali no po prostu jak czesi :twisted:

Enforcer - energicznie i prosto. Czysty rock and roll, choć jak dla mnie to trochę na jedno kopyto grają.

Gamma ray - pokazali klasę i tyle. CHOĆ, po zmianie gitary u Hansena: ta mu nie działa, a zbliżało się zwrotka, on nie zrażony niczym poszedł sobie ją zmienić, a tu podczas zwrotki... Jego głos popłynął z głośników :lol: takie dosyć zastanawiające :D
Ale poza tym to setlistę mieli rzeczywiście bardzo ciekawą, odświezyli stare kawałki, choć odczuwam niedosyt, bo w ogóle zapomnieli o genialnym Land of the Free II no i klasyku HEAVY METAL UNIVERSE. Jak jeszcze ten pierwszy mogę zrozumieć, ale nie zagrać hymnu to już nieładnie :roll: No ale nie wszystkim da się dogodzić... Mam setlistę w domu, więc faktycznie panowie dodali Ride The Sky(nota bene skandowane od samego początku koncertu) i zamienili Time to Break Free na coś innego.
Niestety pan Kiske się nie pojawił, ale i tak zabawa była przednia :dance: A co do Rebellion, to oni zagrali je tak było planowane w setliście ;-)

Trochę po:

Podczas godzinnego oczekiwania na panów z Gamma ray, miałem przyjemność zobaczyć kompletnie nawalonych, naćpanych panów z Enforcera, którzy:
- nie potrafili sobie drzwi otworzyć
- na każdej rzeczy składali zupełnie inne autografy, tak jakby nie wiedzieli jak się podpisać :mryellow:
- obijali swoimi walizkami praktycznie każdą ścianę, jaką napotkali

Na Hansena i ekipę, trzeba było poczekać godzinkę, lecz gdy zeszli, to podpisali wszystko co chciano, na luzie, rozmawiali żartowali, zdjęcia można było robić do woli. Na pytanie jakie zadałem Hansenowi:
- doesn't smoking affend your voice?
- yes it does, that's why it sounds so awesome!

To podsumowuje ich całe podejście do rzeczy :cool:

Także na Gamma Ray - warto jechać naprawdę, polecam!
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

W takim razie odnośnie Rebeliona ja zamotałem - przepraszam :neutral:

A odnośnie Panów z Enforcera - bawią się widzę na całego :lol:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Świetny koncert, kapitalna setlista... koncert tak samo świetny jak ten latem w Czechach. Chyba setlista bardzo podobna.
Mike Stanley pisze:a zbliżało się zwrotka, on nie zrażony niczym poszedł sobie ją zmienić, a tu podczas zwrotki... Jego głos popłynął z głośników :lol: takie dosyć zastanawiające :D
Mina "spanikowanego" Hansena - bezcenna :lol: Kai ma wspomaganie z playbacku w refrenowych chórkach ;)
Kuba pisze:I zaczęli się żegnać tak na poważnie. Ale publika nie dawała za wygraną. Muzycy szybciutko się dogadali i jada dalej !!! Kai mówi że to coś ekstra za to że tyle na nich czekaliśmy. I jest : I Want Out. :jee:
;)

oczywiście te bisy były przed koncertem zaplanowane ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ