a ogłoszenie statu ZŁOTEJ PŁYTY wiąże się z wydatkamiRALF pisze: albo - szukają oszczędności.
Sprzedaż płyty The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Sprzedaż płyty The Final Frontier
Samo ogłoszenie pewnie nie, tylko nie mam pojęcia kto finansuje przygotowanie certyfikatu czy reliefu pamiątkowego. Pamiętacie ten za dvd "Rock In Rio"!?
Z resztą, tutaj bardziej o dobrą wolę i zaangażowanie chodzi, nie zaś o fundusze. W EMI POLSKA brakuje natomiast WSZYSTKIEGO.
Z resztą, tutaj bardziej o dobrą wolę i zaangażowanie chodzi, nie zaś o fundusze. W EMI POLSKA brakuje natomiast WSZYSTKIEGO.
no bo napisałeś że to z oszczędności - wręczenie certyfikatu to chyba nie duży koszt przy okazji koncertu w naszym kraju 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bardzo możliwe, że ZPAV pobiera jakąś opłatę za wydanie certyfikatu potwierdzającego złoto... Trzeba by już pytać u źródła. Natomiast pamiątkowe złote płyty, jak w przypadku DVD Rock in Rio, to już inicjatywa wytwórni - mogą je robić, ale nie muszą. 
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

To prawda... w trakcie koncertu Sepultury w katowickim Spodku w 06.12.1996 roku Metal Mind wręczył im pamiątkowe Złote Płyty :-)Cybul pisze:Dobrze by było gdyby i Sepa miała, na stronie Zpav informacji jednak nie zamieścili, no ale musiałoby się sprzedac tego albumu ponad 50,000+ (1996 rok)
Dobra, sorry mam tak nieraz że mi komp dubluje pewne rzeczy, choć to chyba wina netu...
Ostatnio zmieniony czw paź 21, 2010 4:19 pm przez RALF, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak o tym wszystkim sobie pomyślę, to mnie krew zalewa 
Mnie również zalewa. Jak broniłem się przed wpychaniem w moje usta słów których nie wypowiedziałem to Pan Moderator, najwyraźniej z braku jakichkolwiek argumentów, zarzucił mi nabijanie postów (a napisałem raptem 3). Tutaj po raz któryś już widzę posty dublujące się. Jakoś upomnień brak ? Czyli co - równi i równiejsi tu są ?RALF pisze:Jak o tym wszystkim sobie pomyślę, to mnie krew zalewa
I tak wiem - to nie temat do tego typu dyskusji. To tak jakby mnie ktoś chciał upomnieć
Jejku, pewnie po prostu sie pomylił.. Myśle że ma tu taki status ze nie musi juz nabijać postów 
Ty dalejKuba pisze:Mnie również zalewa. Jak broniłem się przed wpychaniem w moje usta słów których nie wypowiedziałem to Pan Moderator, najwyraźniej z braku jakichkolwiek argumentów, zarzucił mi nabijanie postów (a napisałem raptem 3). Tutaj po raz któryś już widzę posty dublujące się. Jakoś upomnień brak ? Czyli co - równi i równiejsi tu są ?
przyznałem Ci racje, w kilku postach, ale Ty dalej musisz wiercić dziurę w brzuchu
Uwagę Ci zwróciłem jako zwykły użytkownik (o nabijaniu postów), bo ile można do zrzygania jeden temat wałkować?
Brakło mi argumentów? O czym Ty bredzisz chłopcze? w ogóle sprawa nie jest warta polemiki, więc jakie argumenty?
Po raz tysięczny Ci napiszę, że moja odpowiedź dotyczyła kilku postów różnych użytkowników, ale że odebrałeś to personalnie (faktycznie można to było tak odebrać) to przeprosiłem, a Ty znów swoje
Dostałeś upomnienie(warna) za nabijanie postów
już nawet molojuh zauważył, że ciśnienie Ci skacze z dość błahych powodów
-
Son after sin
- -#Prisoner

No i w tym tygodniu ostatecznie Iron Maiden wypadło z Bilboardu chyba 
Najbardziej mnie zaskakuje obecność na liście "Greates Hits" Guns' N Roses.
O "The Dark Side of The Moon" nie wspominając ;p
771 tydzień na liście
Najbardziej mnie zaskakuje obecność na liście "Greates Hits" Guns' N Roses.
O "The Dark Side of The Moon" nie wspominając ;p
771 tydzień na liście
I don't give a fuck
w końcu koncert Watersa się zbliżaSon after sin pisze:O "The Dark Side of The Moon" nie wspominając ;p
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Wcale mnie to nie dziwi :-) Skoro TURBO za sprzedaż blisko 200 tyś. płyt "Dorosłych Dzieci" też nic nie dostało... norma polskaRALF pisze:To przykre, w "HMP MAGAZINE" wyczytałem - iż "Live After Death" wydany przez Tonpress KAW w 1987 i 1989 (reedycja) sprzedał się u nas w kilkusettysięcznym nakładzie i... nie dostali za to "Platyny" - bo ... wydawca nie do końca wywiązał się z warunków licencyjnych, co w obliczu prawa autorskiego - podważało legalność polskiej edycji.
Dla zainteresowanych: Maiden otrzymali "w epoce" certyfikaty w Jugosławii, Czechosłowacji, na Węgrzech... Tam sukcesywnie ukazywały się ich albumy i NIKT nie miał problemu z naliczeniem sprzedanych kopii.
Taaa, a"Live After Death" podobno w Polsce w 350,000 poszedł - dane z gazety, nie liczyłem rzecz jasna
Piotr Stelmach w trakcie audycji o Iron Maiden na Trójce, opowiadając o LAD mówił że to był wydawniczy przebój, "w sklepach ustawiały się po ten album kilometrowe kolejki"
W podsumowaniu miesięcznym 'TOP 100' za wrzesień 2010 (opartym na raportach z firm fonograficznych) TFF nie jest już notowany. Co może trochę dziwić (?) W poprzednim miesiący TFF było #2 co jest nawet bardziej wiarygodne niż lista Olis.
W podsumowaniu miesięcznym 'TOP 100' za wrzesień 2010 (opartym na raportach z firm fonograficznych) TFF nie jest już notowany. Co może trochę dziwić (?) W poprzednim miesiący TFF było #2 co jest nawet bardziej wiarygodne niż lista Olis.
i dalej się sprzedaje!!! Sam dokładnie w środę zakupiłem LAD na 2 CD bo doszedłem do wniosku że czas dać odpocząć 20 letniemu podwójnemu winylowiRALF pisze:"Live After Death" podobno w Polsce w 350,000 poszedł
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Coś ucichł ten temat... nie wiecie czy "bańka" sprzedanych płyt na całym świecie już pękła?!
bo wszyscy się zajęli datami koncertów 
Na które i tak nie pojadą
Swoją drogą dziwne, że ta płyta sprzedaje się tak świetnie mimo że jej promocja właściwie nie istnieje z tego co widzę - to chyba najlepsza recenzja jej jakości
Swoją drogą dziwne, że ta płyta sprzedaje się tak świetnie mimo że jej promocja właściwie nie istnieje z tego co widzę - to chyba najlepsza recenzja jej jakości
dobra muzyka sama się broni