Jak będę wiedział i nie będę miał powiedziane żeby nie gadać to napisze. Póki co nie wiem zbyt wiele.
Moim zdaniem sierpień USA i ameryka Południowa wrzesien z Rock in Rio. Ale to bardziej spekulacje niż jakieś moje info
To w USA by tak mało grali, co prawda słychać że ostatnio trasy po Stanach się nie sprzedają, ale 10 koncertów to by było nic...
Bardzo prawdopodobne, że zrobią RiR po raz kolejny. Może Ameryka Płn to sierpień i wrzesień, Południowa wrzesień/październik. Ciekawe jak z Japonią i Oceanią? Mogą też zacząć od Ameryki Południowej we wrześniu, potem zrobić trasę po Północnej i zaliczyć Azję i Oceanię. W grudniu jest fajny festiwal w Australii obejmujący kilka miast, coś na wzór Soundwave. Gdyby tak to wyglądał IM zagraliby około 40 koncertów zaś Dickinson jakieś 25 - 30. Dla Brucea rok zapowiada się wyczerpująco.
Jeśli MYSTIC ogłosi BD jako jedna z gwiazd tegorocznej edycji festiwalu juz w ten wtorek to myślę, że poznany całą rozpiskę trasy po Europie bo BD to nie IM i nie będą cedzić po dwie daty
Inna sprawa ze Mystic może ogłosić kogokolwiek za te 3 dni i trzeba będzie czekać dalej
Budziol pisze: ↑sob wrz 23, 2023 1:28 pm
Jeśli MYSTIC ogłosi BD jako jedna z gwiazd tegorocznej edycji festiwalu juz w ten wtorek to myślę, że poznany całą rozpiskę trasy po Europie bo BD to nie IM i nie będą cedzić po dwie daty
Inna sprawa ze Mystic może ogłosić kogokolwiek za te 3 dni i trzeba będzie czekać dalej
Na edycję 2023 właśnie najpierw rzucili mniejsze nazwy, headlinera przedstawili kilka dni później, więc bym się właśnie nastawiał na coś takiego. Za to na poprzednią (i dwie odwołane przez covid) od razu zaczęli od Judasów, także wszystko okaże się we wtorek.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Na festiwalach to może pojawiać się nawet często, no i Dickinson to jednak nie Maiden, wielkich festów nie pociągnąłby jako headliner, choć może się na nich pojawić. Na pewno odwiedzi te największe rynki na kontynencie.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
MaidenFan pisze: ↑wt wrz 26, 2023 3:08 pm
Żadne potwierdzenie, źródło to ten brazol, który był linkowany wyżej.
On ma bardzo dobre info.
Bruce spokojnie może grać wszystkie duże festy typu GMM/HF jako head mniejszych scen + cohead trochę mniejszych imprez. Ciekaw jestem czy pokusi się o jakieś sztuki klubowe poza jakimś rozgrzewkowymi.