Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Post autor: krusejder »

frostNO pisze: czw cze 21, 2018 8:55 pm Precz z telefonami podczas koncertu
Telefony to jeden problem. Drugi to futerały, które powiększają 2x zasłaniany obszar. A prawie zawsze efektem są gówniane filmiki, na których niewiele widać, niewiele słychać
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

Nicko w Pradze! :dance:
Załączniki
20180621_114149(0).jpg
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

brawo Ty!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Komcert na Graspopie calkowicie zrujnowany przez crowd surferow. Zepsuło się, 2 lata temu plywakow na Maiden nie było
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

The_Alchemist pisze: pt cze 22, 2018 10:23 pm Nicko w Pradze! :dance:
Gratulacje i zazdraszczam!
Na FB widzę, że pełno ludzi złapało jeszcze Janicka i niektórzy Dave'a i Adriana
Oby podobnie było w Krakowie
I obym jedną z tych osób był ja :twisted:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Az dziwne, ze na Niemcy nie bylo.
Na Francje fajna:
Załączniki
IMG_20180624_001831.png
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Czyli zwycięzca Tour De France jest już znany... ;-) ciekawe czy można postawić u "buka"
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiecie co... mam pewne przemyślenia dotyczace trasy. Obejrzalem sobie z daleka Ozzy'ego i Priest, rok temu Scorpions. Pod wzgledem wizualbym Maiden mimo Bruce'a, Eddka i Spitfire zawsze będą w drugiej lidze. Ekran to obowiązek, na Ozzym zwykly krzyż i schody gdy rozswietlily je płomienie wygladalo to 1000x lepiej niż płachta. To ile możliwości traca Maideni używając płacht i styropianu zamiast ekranow jest straszne.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dzosef pisze: pn cze 25, 2018 1:12 pm Wiecie co... mam pewne przemyślenia dotyczace trasy. Obejrzalem sobie z daleka Ozzy'ego i Priest, rok temu Scorpions. Pod wzgledem wizualbym Maiden mimo Bruce'a, Eddka i Spitfire zawsze będą w drugiej lidze. Ekran to obowiązek, na Ozzym zwykly krzyż i schody gdy rozswietlily je płomienie wygladalo to 1000x lepiej niż płachta. To ile możliwości traca Maideni używając płacht i styropianu zamiast ekranow jest straszne.
Nie do końca się zgodzę. Na Ozzym animacje były proste, ale wyglądały świetne,ale np. te GnR były beznadziejne, dużo słabsze od placht Maidenów.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Mi bardzo podeszła scenografia na Priest. Jutro sprawdzę Ozza :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Ta koszulka na Francję niby fajna, pomysłowa... ale w życiu bym nie kupił koszulki z rowerzystą :P
Night Mistress Fan Club Łódź
pz
-#Administrator
-#Administrator

gumbyy pisze: pn cze 25, 2018 1:28 pm Mi bardzo podeszła scenografia na Priest. Jutro sprawdzę Ozza :)
Priestowa bardzo fajna. Chociaż Ozziego mi się bardziej podobała, ale na Priest byłem w 2 rzędzie ,więc nie ogarnąłem dobrze całości. Maiden oglądałem tym razem z daleka i moim zdaniem było bardzo dobrze, choć to inny styl.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Lando pisze: pn cze 25, 2018 2:32 pm Ta koszulka na Francję niby fajna, pomysłowa... ale w życiu bym nie kupił koszulki z rowerzystą :P
W życiu bym nie wpadł na taki argument przeciw koszulce :D :D :D

Ja bym nie założył takiej koszulki z uwagi na rewolucyjny tricolore. Królestwo Francji to tylko zółte lilie na niebieskim tle! (Nawiasem mówiąc: jak pogoniono Napoleona i przywrócono Królestwo, to flaga Francji była zgodna z naszymi wyobrażeniami o ich wojsku: jednolicie biała).
cloud
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: cloud »

Wybiera sie ktos jutro w Genewie na koncert?
Nie mam zielonego pojecia w jaki sposob, ale wygralem FTTB (zapisywalem sie na Zurich, a nie na Genewe). Oddam w dobre rece.
UP THE IRONS !!!
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: mikdyb »

ClouD pisze: pn cze 25, 2018 5:16 pm Wybiera sie ktos jutro w Genewie na koncert?
Nie mam zielonego pojecia w jaki sposob, ale wygralem FTTB (zapisywalem sie na Zurich, a nie na Genewe). Oddam w dobre rece.
Jakiś błąd muszą mieć, bo nie ty jedyny wylosowałeś :D
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Zygi tez, ale burdellos z tym fttb
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Uff, to jestem po dłuższej przerwie, bowiem po praskim koncercie dopadło mnie przeziębienie i grypsko jakieś. Cóż, koncert bajeczny. Ponad 30k fanów, choć organizatorzy liczyli na nieco więcej. Stałem mniej więcej po środku, jakieś 0 m od sceny - widok na zespół i nagłośnienie - rewelacja, najlepsze jakie słyszałem na IM i jedno z lepszych. To się nazywa FOH engineering. Forma zespołu - nokaut, ten Dickinson to chyba jakiś biocyborg jest... jak On tak może po tym, co biedaczysko przeszedł. Bruce na estradzie to taki metalowy Mick Jagger. W rocku mało kto ma tyle energii, no i ten głos. W 95% wokalnie świetnie, doskonały flow i w zasadzie bez słabszych momentów. Oprawa - właśnie, dziś 99% zespołów ma ekran (-ny) jakąś tam pirotechnikę i tyle z tej oprawy. Jest to nowoczesne, lecz stworzenie konceptualnego show, gdy sceneria zmienia się niemal co utwór, plus dynamika samych muzyków - to zupełnie inne wrażenie. IM są nawet oryginalni, bowiem nikt nie robi takiego spektaklu, jak oni, na taka skalę. Eddie - Bestia - niesamowity, wygląda groźnie, masa rekwizytów, na telebimach po bokach widać muzyków/filmy - to powinno wystarczyć. Iron Maiden to metalowy music-hall i to jest ich patent. Wykonanie, brzmienie, przedstawienie 11/10.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

RALF pisze: pn cze 25, 2018 7:04 pmOprawa - właśnie, dziś 99% zespołów ma ekran (-ny) jakąś tam pirotechnikę i tyle z tej oprawy. Jest to nowoczesne, lecz stworzenie konceptualnego show, gdy sceneria zmienia się niemal co utwór, plus dynamika samych muzyków - to zupełnie inne wrażenie. IM są nawet oryginalni, bowiem nikt nie robi takiego spektaklu, jak oni, na taka skalę. Eddie - Bestia - niesamowity, wygląda groźnie, masa rekwizytów, na telebimach po bokach widać muzyków/filmy - to powinno wystarczyć. Iron Maiden to metalowy music-hall i to jest ich patent. Wykonanie, brzmienie, przedstawienie 11/10.
Tak jest, mam takie same wrażenia z Tallinna. Cud, miód, orzeszki!
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja też uważam, że show jest dobre. Tylko te płachty są słabe.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ja je lubię. Też robią dobry klimat. Z ekranami to by nie pasowało mi do samolotu, wielkiego Eda na scenie, itp. A plachta z ołtarzem i do SotC wspaniałe.

ODPOWIEDZ