Run for Your Lives tour 2025

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Run for Your Lives tour 2025

Post autor: nugz »

Znajomy gitarowy nerd mi powiedział, że jego zdaniem najbardziej ekscytujące jest w tej trasie to, że Adrian przywrócił z emerytury kilka najbardziej klasycznych swoich gitar, i chyba się z tym zgodzę :mryellow:
cloud
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: cloud »

W dupie bylem, gowno widzialem, ale znajomy powiedzial…
UP THE IRONS !!!
nugz
SMERF MARUDA

Wyluzuj, widzę Twój podpis :)

Widziałem sporą część w dobrej jakości dzięki uprzejmości Internetu i nie wykluczam sierpnia ;)
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Dzosef pisze: czw cze 19, 2025 7:58 pm I bardzo dobrze, niech siedza w domu pizdy i kolejkuja od 3 rana na coś innego
Nie lubisz ich ? Ja ten duet Capnharris oglądam od lat. Koleś wydaje się spoko a babka trochę pretensjonalna :)

Trochę Cisna po tej trasie w sumie.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Znudzili mnie po 5 minutach :lol: a tu jeszcze ponad 1h materiału. Nie, dzięki.
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Sympatyczni ludzie, no i dają dobry wzór - możesz być turbo-fanem i nie łykać wszystkiego bez popity :)
Z drugiej strony, takie zespoły jak Maiden, na finishu, serio, po prostu, super że nadal grają, reszta to detale.
Mogę ironizować, ile wlezie, ale swoje wiem, więc jeśli zrobię Wawę, to i tak będę bardzo zadowolony, nawet z tragicznym dźwiękiem.
Przynajmniej bez bydła, bo sobie wygodnie usiądę :)
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Już nie zaśmiecam wątku...
To akurat prawda - taki czy inny utwór w secie, lepsza lub gorsza dyspozycja jednego lub drugiego muzyka, jakieś szmaty, ekrany lub ich brak nie mają żadnego znaczenia, bo trzeba cieszyć się z każdej okazji dorwania zespołu na żywo i powtarzam to od lat, przy okazji kolejnych sztuk Maiden, Deep Purple czy Scorpions.
Możesz sobie ajronizować ile wlezie, ale wiedz że siedzące IM czy Meta to dziadostwo :)
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

gumbyy pisze: czw cze 19, 2025 10:21 pm Znudzili mnie po 5 minutach :lol: a tu jeszcze ponad 1h materiału. Nie, dzięki.
Babka po koncercie w Budapeszcie przez 45 minut płakała o telebimy z tyłu. To są dopiero problemy. :lol:
www.last.fm/user/darkfuneral18
nugz
SMERF MARUDA

johnny, kilka razy na Maiden walczyłem o życie, szczególnie w 18, w SP chłopakom z zespołu na M mogłem wiązać buty, teraz mogę spokojnie usiąść ;)
Awatar użytkownika
johnny_o

Zapewne ciut inaczej definiujemy walkę o życie, choć SP jeszcze przede mną. Wolałbym odpuścić zupełnie niż brać trybuny na takim koncercie - sto razy wolę szlachetne moduły walk niż użeranie się z Januszami zasłaniającymi mi widok swoim ciągłym przechodzeniem z piwskiem. O niemożności usiedzenia nie wspominając. Koncert to krew, pot i łzy a siedzieć to sobie mogę przed kompem. Młody jesteś, nugz - nie dziadziej przed czasem ;)
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Kevin18 pisze: czw cze 19, 2025 10:07 pm
Dzosef pisze: czw cze 19, 2025 7:58 pm I bardzo dobrze, niech siedza w domu pizdy i kolejkuja od 3 rana na coś innego
Nie lubisz ich ? Ja ten duet Capnharris oglądam od lat. Koleś wydaje się spoko a babka trochę pretensjonalna :)

Trochę Cisna po tej trasie w sumie.
Nie, wiekszosc Amerykanów z east coast to strasznie pospinane zjeby, siedzieli pod hala od 3 w nocy na fttb i uprawiali ta numerkoze. Nie miałem akurat z ta dwojka żadnej interakcji żeby nie było, chociaz ta laska mnie nienawidzi podobno
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Dzosef pisze: pt cze 20, 2025 12:02 am
Nie, wiekszosc Amerykanów z east coast to strasznie pospinane zjeby, siedzieli pod hala od 3 w nocy na fttb i uprawiali ta numerkoze. Nie miałem akurat z ta dwojka żadnej interakcji żeby nie było, chociaz ta laska mnie nienawidzi podobno
Za co? xD

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o

Zapewne za Polisz Pała, o której było swego czasu głośno na Reddicie ;)
Deleted User 8263

Schizoid pisze: pt cze 20, 2025 12:09 am
Za co? xD
Bo ja zawsze glosno mówiłem że jak ktoś kolejkuje w nocy na fttb to jest debilem. A potem mając numerek 43 przebiegalem koło koczujących amerykanow. Chuj im na łeb
Deleted User 8263

johnny_o pisze: pt cze 20, 2025 12:17 am Zapewne za Polisz Pała, o której było swego czasu głośno na Reddicie ;)
Wez, ten redditowiec to taka pizda. Zrobiłem krok do tyłu bo babka 50+ wypadla z barierki, dookola było pełno miejsca a chlop zamiast zauwazyc że babka ma ciezary to się splakal w necie.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Dzosef pisze: pt cze 20, 2025 12:37 am
Schizoid pisze: pt cze 20, 2025 12:09 am
Za co? xD
Bo ja zawsze glosno mówiłem że jak ktoś kolejkuje w nocy na fttb to jest debilem. A potem mając numerek 43 przebiegalem koło koczujących amerykanow. Chuj im na łeb
Dzielny, polski husarz znowu ustawia frajerów, heee
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

johnny_o pisze: czw cze 19, 2025 10:57 pm To akurat prawda - taki czy inny utwór w secie, lepsza lub gorsza dyspozycja jednego lub drugiego muzyka, jakieś szmaty, ekrany lub ich brak nie mają żadnego znaczenia, bo trzeba cieszyć się z każdej okazji dorwania zespołu na żywo i powtarzam to od lat, przy okazji kolejnych sztuk Maiden, Deep Purple czy Scorpions.
Pełna zgoda - poza tym przy obecnej ofercie koncertowej jest tyle kapel, które można oglądać zamiast Maiden. W Polsce ta oferta jest równie bogata, to już nie te czasy kiedy na koncerty największych kapel trzeba było jechać do Pragi czy Berlina.

Co do ekranów i zawodu Jankesów z YouTube'a, że Ironi nie wieszają szmat, to zgadzam się z innym komentarzem znalezionym gdzieś w necie, że w tym całym biznesie chodzi o zminimalizowanie kosztów produkcji i wyprawy i czerpanie jak największej kasy ze sprzedanych biletów i merchu. Zwłaszcza dla zespołu, który zbliża się do końca kariery.

Inna sprawa jest taka, że gdyby podobna technologia istniała w latach 80tych to Ironi by z niej korzystali. Tak sądzę.

Też lubię Capnharris na YouTube ale to godzinne zawodzenie na YouTube przez wciąż młodych fanów zespołu jest męczące. Zgadzam się, że koncerty Maiden to coś więcej niż muzyka, niemniej jednak muzyka zawsze była kwintesencją a cała reszta - walk-on Eddie, tańce Jannicka, stroje Bruce'a, gitary Adriana, efektowne piro - wyłącznie dodatkami. A te jęki pod tytułem "Na Legacy of the Beast mieliśmy szczyt, a na 50te urodziny byle co" są niesamowitą stratą czasu dla słuchaczy jak i samych zawodzących. Prędzej bym ich zrozumiał gdyby znali trasę Legacy wyłącznie z YouTube i liczyli na zobaczenie czegoś podobnego na obecnej trasie, a tak przecież nie jest i swoje w życiu widzieli. ;)

Z setlisty jestem bardzo zadowolony. Rozumiem głosy, które chciały usłyszeć Infinite Dreams na przykład, ale z drugiej strony to pierwsze "Wow" po usłyszeniu Alexandra dla mnie szybko minęło a koncertowe szlagiery zawsze się wybronią. Tutaj mamy największe hity z ery DiAnno, TNOTB, RTTH, Troopera, Poweslave, Aces, Rime, Wasted Years, Clairvoyant, SSOASS, FOTD - czyli same solidne numery koncertowe. Poza tym jako fan z wieloletnim stażem nie uważam się za pępek świata i taka setlista z pewnością ucieszy osoby, które przyjdą na koncert po raz pierwszy.
nugz
SMERF MARUDA

Posłuchałem tylko fragmentów ich gadki. Po prostu, wyrażają zawód, bo trasa, ich zdaniem, nie obroniła tych mocarnych zapowiedzi, i tyle :)
Jest najsłabszą, w jakiej brali udział, chcieli to wyrazić i tak zrobili. Czy robi to z nich niewdzięcznych, Mejdenowych Snobów? - NIE :)
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Nie, absolutnie! Każdy ogląda to co lubi. Dla mnie osobiście zawodzenie młodych ludzi i zawodzenie jako kontent YouTube'owy do oglądania w wolnym czasie jest stratą czasu. Kiedy im w końcu przejdzie i znowu zaczną się jarać Maiden to wrócę na ich kanał. ;)
nugz
SMERF MARUDA

Nie sądzę, żeby przestali się jarać, ocenili tylko szczerze trasę ;)
ODPOWIEDZ