Maiden Fans FAQ
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
Re: Maiden Fans FAQ
Szukam listy sprzedaży albumów, który miał najwięcej, oczywiście wiem, że nie wszystko da się policzyć i były zestawienia z różnych lat, Wicker wrzucał tutaj kiedyś kilka z nich, ale już dawno zaginęło w odmętach internetu.Najbardziej interesują mnie te na całe świat, nie tylko w USA.Z tego co wiem najwięcej miały sprzedanych egzemplarzy SiT i SSoaSS, jak ktoś ma tą czy inną listę będę bardzo wdzięczny 
Ktoś wie dlaczego zrezygnowali z tej wersji?
https://www.youtube.com/watch?v=4dfDkxHtT9I
Nie "zrezygnowali" tylko nagrali taką wersję na potrzeby singla, a dokładniej to na promówkę radiową..MaidenFan pisze:Ktoś wie dlaczego zrezygnowali z tej wersji?
www.MetalSide.pl
Ktoś w komentarzach pisał, że ta wersja była pierwsza i zrezygnowali z niej, bo by mieli trudność z graniem na żywogumbyy pisze: Nie "zrezygnowali" tylko nagrali taką wersję na potrzeby singla
Chciałem zweryfikować, dzięki
By wejść z FTTB trzeba mieć bilet na zwykłe GC czy GCEE?
poszukuję dobrej jakości skany pasków OBI do singli "Be Quick Or Be Dead" oraz "Bring Your Daughter ... To The Slaughter"
Wiadomo czyj głos jest w tym mówionym wejściu do TNOTB?
Dosyć mocno mi przypomina 'lektora' z Thrillera od Jacksona
The Number Of The Beast od początku
4:23 Thriller Lektor
Prawdopodobnie jestem głuchy i to tylko podobne głosy ale jak dla mnie bardzo podobne tylko w kawałku Ironów trochę spokojniejszym tonem
Prawdopodobnie jestem głuchy i to tylko podobne głosy ale jak dla mnie bardzo podobne tylko w kawałku Ironów trochę spokojniejszym tonem
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Saimon1995
- -#Moderator

To głos angielskiego aktora Barry'ego Claytona.Michał pisze:Wiadomo czyj głos jest w tym mówionym wejściu do TNOTB?
http://loudwire.com/barry-clayton-voice ... ntro-dies/
Czyli jednak to nie te same osoby
Dzięki za odpowiedź!
Dzięki za odpowiedź!
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Z tego co wiem, to głos Vincenta Price'a, słynnego aktora horrorów. Mówił też w Thrillerze MJ.
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Sprawdziłem....IM poprosiło Price'a, żeby powiedział ten tekst, ale nie zgodził się ze względów finansowych i faktycznie na płycie jest Clayton.
no proszę
ciekawe jak by to brzmiało gdyby Price to mówił
pewnie podobnie no ale różnica zawsze by była
ciekawe jak by to brzmiało gdyby Price to mówił
pewnie podobnie no ale różnica zawsze by była
-
Deleted User 2259
Wie ktoś może w jakiej ilości egzemplarzy, sprzedał się do dziś debiut zespołu ? najlepiej jakby ktoś wszystkie albumy zajechał, była taka stronka z wykresem, ale nie ma szans bym to znalazł.
Dokładnych danych nie ma. Ponoć ok. 90 mln - studyjne i ok. setki mln wszystkie regularne (czyli katalogowe, stale dostępne - 26 tytułów). W największej ilości sprzedały się albumy z lat 1980 - 1984, dużym sukcesem był też FotD - potem od 1 do 2 mln, ludzie wciąż chętniej kupują ich wczesne płyty... Z koncertowych: LAD ok 7 mln, ARL/D ONE po 1 mln, a potem po ok. 400K. W sumie sprzedali mniej płyt niż Meta ale z metalu do IM nikt inny nawet nie doskoczył 
-
Deleted User 2259
A ja slyszałem, ze najwiecej sprzedało się SiT, Synka i Number kiedyś.Może ktoś ma jakieś źródło pewne.
Zależy w jakim okresie - jasne, że te płyty też się dobrze sprzedawały.
-
Deleted User 2259
Najlepiej w Stanach sprzedawał się chyba SiT z tego co pamiętam z oficjalnej biografii, ale tak jak napisales zalezy w jakim okresie.
Dokładnie, problem polega na tym, iż za Atlantykiem IM byli reprezentowani przez szereg różnych wytwórni i ich filii. Dane podawane na oficjalnej przez zespół dotyczą EMI i CBS - pamiętajmy, iż wznowienia BMG i CMC Rec. sprzedawano na całym świecie... Sprawiło to również problemy, przy naliczaniu ilości egz. do certyfikatów. Dane globalne, które przedstawiłem są na dzień dzisiejszy najbardziej aktualne.