Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
No, jest taka mozliwość - jak sugerujesz... mnie to nawet by nie zadziwiło, będą chcieli ten album dobrze wypromować, w końcu pięć lat na niego ludzie czekali.
Czyli (jeśliby się tak zdarzyło) stawiałbyś, że zagraliby u nas w 2015 i 2016?sekcjazwlok pisze: A jest jeszcze jedna ewentualność , powtórka z DOD i FF , czyli mini trasa z jednym nowym i dopiero w 2016 promocja reszty albumu.
Może nie mam tylu kontaktów i nie obserwuję ruchów zespołu od 10 lat, ale wydaje mi się, że jeśli zagrają tą krótką trasę po Europie to nie przyjadą do Polski. Bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że (jeśli będą koncerty w Europie) to zagrają w Krajach w których nie grali podczas ME i w takich jak Niemcy (Nie wiem czemu ale wydaje mi się, że w Niemcach zawsze jest dobra frekwencja - jeśli się mylę to poprawcie).
Bo jeśli teraz zagrają w Polsce to nie będzie opłacało im się zagrać w 2016. Może i zapełnią Krakowską Arenę, ale jakby poczekali 2 lata to (możliwe), że zapełniliby stadion. (Nie zdziwiłbym się, jeśli LN zorganizowałoby koncert na Narodowym).
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Tymczasem dzisiaj mija dokładnie 39 lat od... 
Mam takie (dość realistyczne) marzenie, że w przyszłym roku latem lub jesienią zagrają w Polsce promując nowy krążek, a w następnym wybiorą się w światową trasę z "Somewhere In Time" graną back to front (na 30-lecie tej płyty) lub wspomnieniową od początku do SIT włącznie, w ramach której oczywiście też do nas zajadą. Może tak być?
Mam takie (dość realistyczne) marzenie, że w przyszłym roku latem lub jesienią zagrają w Polsce promując nowy krążek, a w następnym wybiorą się w światową trasę z "Somewhere In Time" graną back to front (na 30-lecie tej płyty) lub wspomnieniową od początku do SIT włącznie, w ramach której oczywiście też do nas zajadą. Może tak być?
Wiesz, to jest możliwe - nawet Sonisphere dwudniowy na Narodowym 2016 z IM i Metą. To by miało rację bytu.
Biorąc pod uwagę ich skłonności do eksperymentowania z setami oraz częstość i różnorodność grania numerów z SiT, to prędzej spodziewałbym się 6 w Lotto 
Kto wie? Może pod koniec kariery czymś takim zaskoczą 
Znając ich podejście, pod koniec kariery raczej zagrają trasę z samych "best of", dla tych fanów którzy dopiero teraz ich zaczynają słuchać i już nie będą mieli okazji usłyszeć tych najlepszych utworów na żywo 
Najbardziej popularnych*Brooce pisze: najlepszych
Oczywiście w tym rozumieniu 
Co prawda EFO juz nie ma, ale jesli te ninja sugeruja koncerty w azji to cos zapewne wyczarteruja i moze rusza w trase w stylu EFO, wtedy analogicznie do tras round the word z poprzednich lat, jeden koncert rozgrzewkowy w Europie jest mozliwy. (Belgrad 2009,Moskwa 2010)Budziol pisze:A moze Azja Ameryka i Europa w jeden rok ? :-)
Chyba ze po Azji Europa nie Ameryka, ale najbardziej prawdopodobne ze LN walnal jak gajowy wackiem...
Na "krotka trase po europie, 10 koncertow" nie ma opcji......
LN czesto wali posty z dupy, ale w tym cos jest
Dzięki za ten link! Może wreszcie zaczynam rozumieć ten utwór... Druga zwrotka przedstawiająca cierpienie człowieka, na którego tylko czychają "oczy nilu" z refrenu, wyciągając następnie pomocną dłoń religii. Wszystko zgrabnie zamknięte w klamrach pięknej idei. Czy dobrze rozumuję? Genialny tekst, ale dopiero teraz udało mi się powiązać wątki z poszczególnych części.
Ewentualnie we wspomnianym linku jest nawiązanie do Sukkuba, pewnie chodzi o trzecią zwrotkę. Czy to pewne? Wtedy już mi się to nie klei...
Ewentualnie we wspomnianym linku jest nawiązanie do Sukkuba, pewnie chodzi o trzecią zwrotkę. Czy to pewne? Wtedy już mi się to nie klei...
Tutaj to może być tylko symbolika - dla mnie to jest utwór dotyczący podstawowych pytań egzystencjalnych człowieka, mamy tutaj oczywiscie nawiazania do Crowleya ale i tez do osiagnięć filozofii egzystencjalistycznej, Freuda i filozofii personalistycznej. Jednym słowem - intelektualna bomba atomowa przy którym twórczośc liryczna 99% grup metalowych a nawet rockowych wypada niczym byłkot imbecyli (bo taki poziom reprezentują twórcy). Co, jak co - Bruce to inteligentny gośc. Nie dziwie się, że tyle osiagnął 
- Saimon1995
- -#Moderator

Może w przyszłum tygodniu już coś ogłoszą...?
A moze dopiero za 2 tygodnie........
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

1 numer IM: FotD na 65. miejscu.
http://www.polskieradio.pl/9/3188/Artyk ... w-w-Trojce
http://www.polskieradio.pl/9/3188/Artyk ... w-w-Trojce
Trochę cienko... ale to Trójka.
Paradoksalnie na tej samej płycie co 'liryczna bomba' Revelations znajduje się również największa chyba tekstowa porażka w historii zespołu.
'In a time when dinosaurs walked the earth (...)'
'In a time when dinosaurs walked the earth (...)'
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Znowu zaczyna się gorączka Ralfa... Sraczka jak przed trasą