Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
Też się cieszę że zobaczę ich w hali. Kiedyś w jakimś wywiadzie czytałem, że kończą z takim graniem na rzecz wielkich, stadionowych koncertów.
to nastepny koncert moze byc na basenie narodowym 
Owszem mowili to jakis czas temu, ale jak widac wrocili do hal.
Wszystko ma swoje plusy i minusy, ja chetnie po dwoch halach zrobie sobie przerwe na open air na Slowacji:-)
Wszystko ma swoje plusy i minusy, ja chetnie po dwoch halach zrobie sobie przerwe na open air na Slowacji:-)
To są takie mieszane trasy. Trochę hal, stadionów i wielkie festy...
Dobra, ale tu tez widze odchodzimy od tematu, choc w nim juz akyrat niewiele sie zmieni;-)
Dla nas byłoby najlepiej gdyby byli tak popularni jak Angel Witch i grali koncerty jedynie w takich Progresjach czy MegaclubachSzymon pisze:Ja bym nie chcial zeby sie przeniesli tylko na stadiony, to by smutne bylo. Faktycznie te 6-7 lat temu oni chyba nawet planowali taki skok, bo trasa w 2006 byla zapowiadana jako ostatnia halowa.....no a w tym roku mamy ogromna ilosc halowych koncertow. Ja tak wole
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Apropos tego narzekania... z tego co zauważyłem, wielu z Was jeździ na mnóstwo koncertów i co jakiś czas ma okazję do zrobienia sobie zdjęcia z członkami zespołu. Może by się tak po prostu zapytać któregoś z nich, dlaczego nie zmieniają setu? Czy nie nudzi im się grać codziennie tego samego przez tyle lat i delikatnie zasugerować, jak cudownie byłoby usłyszeć coś nowego?
Ostatnio oglądałem jakis wykład Dickinsona o marketingu w Warszawie. Nawiązał tam do Maidenów, że "Run to the hills" to utwór dzięki któremu są rozpoznawalni - że mają wiele świetnych kawałków, ale 99% ludzi kojarzy ich tylko z tym jednym. Pewnie dlatego go tak często grają
Ostatnio oglądałem jakis wykład Dickinsona o marketingu w Warszawie. Nawiązał tam do Maidenów, że "Run to the hills" to utwór dzięki któremu są rozpoznawalni - że mają wiele świetnych kawałków, ale 99% ludzi kojarzy ich tylko z tym jednym. Pewnie dlatego go tak często grają
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Z muzykami na pewno, ale żeby z członkami zespołu to jeszcze żadna pani się tu nie przyznałaBrooce pisze:wielu z Was jeździ na mnóstwo koncertów i co jakiś czas ma okazję do zrobienia sobie zdjęcia z członkami zespołu.
Run to the Hills i Fear of the Dark bym powiedział
IMHO są takie kawałki, które po prostu muszą być na koncercie danego zespołu. Jak ktoś idzie na Metallikę to chcę usłyszeć MoP, na Megadeth SoD, na Slayer RB, na Nirvanie Smells itp.itd. Jeżeli te kawałki nie wybrzmią to fani są rozczarowani i łapią smuta.Brooce pisze:Ostatnio oglądałem jakis wykład Dickinsona o marketingu w Warszawie. Nawiązał tam do Maidenów, że "Run to the hills" to utwór dzięki któremu są rozpoznawalni - że mają wiele świetnych kawałków, ale 99% ludzi kojarzy ich tylko z tym jednym. Pewnie dlatego go tak często grają
Ironi mają po prostu bardzo dużo takich klasyków. RttH i NotB muszą być
Zawsze chcę się więcej, ale mnie setlista bardzo pasuje i nie mogę się doczekać
No ja bym się zdziwił jakby fani Nirvany usłyszeli cokolwiek od nich, zwłaszcza CobainAbhorrent pisze:Brooce pisze:na Nirvanie Smells itp.itd.
Ja bym się zdziwił, jakby Smells nie usłyszeli jak w końcu przyjadąjacob1 pisze:Abhorrent pisze:No ja bym się zdziwił jakby fani Nirvany usłyszeli cokolwiek od nich, zwłaszcza CobainBrooce pisze:na Nirvanie Smells itp.itd.
(
Gdzie jest Infinite Dreams ??!!
Still Life??
Killers??
Die With Your Boots On ??
Czym bliżej do koncertu tym bardziej jestem zażenowany tym, że trasa nazywa się Maiden England a tak naprawdę gó.. co ma z nią wspólnego... Tak naprawdę powtóreczka z "Sowehere back in time" plus Phantom, Seventh, Prisoner, Running Free....
Still Life??
Killers??
Die With Your Boots On ??
Czym bliżej do koncertu tym bardziej jestem zażenowany tym, że trasa nazywa się Maiden England a tak naprawdę gó.. co ma z nią wspólnego... Tak naprawdę powtóreczka z "Sowehere back in time" plus Phantom, Seventh, Prisoner, Running Free....
- Emilio
- -#Lord of the flies

Wczoraj się urodziłeś?
Maiden zawsze mają słabe sety...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Z-a-w-s-z-e? Raczej chyba na ostatnich trasach.
- Emilio
- -#Lord of the flies

No ostatni dobry set to było somewhere back in time.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Ja do dzisiaj nawet dokładnie nie pamiętałem jak ten set wygląda. Dzisiaj odpaliłem koncert na yt i na dzień dobry mamy CIPWM i Prisonera
Akurat ten obecny set jest mega słaby.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
moja wishlista wygląda następująco:
1. ALEXANDER THE GREAT
2. WRATHCHILD
3. ACES HIGH
4. POWERSLAVE
5. MOTHER RUSSIA
6. FLIGHT OF ICARUS
7. MOONCHILD
8. BRAVE NEW WORLD
zagrają dzisiaj Moonchild i Aces High z czego jestem mega zadowolony. Darowałem sobie już Alexandra i Matuszkę Rosjię... raczej nigdy już tego nie zagrają. Brave'a też już chyba zarzucili- wielka szkoda! Wrathchild, Powerslave i Icarus są jeszcze w zasięgu. Także już czekam na następny koncert, gdziekolwiek w Polszu...
1. ALEXANDER THE GREAT
2. WRATHCHILD
3. ACES HIGH
4. POWERSLAVE
5. MOTHER RUSSIA
6. FLIGHT OF ICARUS
7. MOONCHILD
8. BRAVE NEW WORLD
zagrają dzisiaj Moonchild i Aces High z czego jestem mega zadowolony. Darowałem sobie już Alexandra i Matuszkę Rosjię... raczej nigdy już tego nie zagrają. Brave'a też już chyba zarzucili- wielka szkoda! Wrathchild, Powerslave i Icarus są jeszcze w zasięgu. Także już czekam na następny koncert, gdziekolwiek w Polszu...
a nie prawdaEmilio pisze:No ostatni dobry set to było somewhere back in time.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Nie pamiętam, w połowie zasnąłem.VeeKing pisze:bardzo dobry był też na Sonisphere ostatnio u nas