Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Post autor: Deleted User 1499 »

erosinho pisze: wt lut 13, 2018 7:39 am Nie liczyłbym na więcej niż jeden utwór z ery Blaze'a.
No niestety ale prawda. Jednak Ten Clansman wydaje mi się w miarę realny. Powtórzyli go w 2003. Tamta trasa miała była też best of , także może...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

W ramach Music Mondays dodali... "Faith" z płyty "Skunkworks" Dickinson'a.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

RALF pisze: pn lut 19, 2018 7:00 pm W ramach Music Mondays dodali... "Faith" z płyty "Skunkworks" Dickinson'a.
Niby nie ma szans, ale może jednak zagrają?? Jak myślicie??!!!!!1111oneoneone....

witraż ---> kościół ---> wiara... ??

:wink: :lol:
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Taaa, to już prędzej Alexandra bym się spodziewał.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

gumbyy pisze: pn lut 19, 2018 7:09 pm
RALF pisze: pn lut 19, 2018 7:00 pm W ramach Music Mondays dodali... "Faith" z płyty "Skunkworks" Dickinson'a.
Niby nie ma szans, ale może jednak zagrają?? Jak myślicie??!!!!!1111oneoneone....

witraż ---> kościół ---> wiara... ??w

:wink: :lol:
Rozwaliłes mnie ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Budziol pisze: pn lut 19, 2018 7:21 pmRozwaliłes mnie ;)
Tak jakoś wyszło ;)
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na oficjalnym forum wrze odnośnie setu - mój znajomy twierdzi (a zna ludzi z ekipy grupy) że na bank zagrają: Paschendale, Clansman and FTGGOG. Z klasyków: 2MTM, Trooper, Flight, TETMD, IM, Wicker Man, FOTD, RTTH - czyli standard. To już 11 kompozycji, można założyć, że jeszcze 4 - 5 na bank dodadzą, tylko co? Wspomniany kolega twierdzi, iż na bank coś z ostatniego albumu (pewnie DoG) możliwe są kawałki t.j Bring Your Daughter..., Heaven Can Wait, Hallowed - jeśli wygrają proces, Ghost of Navigator i (uwaga) Die With Your Boots On. Gdyby faktycznie tak to wyglądało - byłoby świetnie. Co do estrady, podobno będzie ona przedstawiała kilka jakby odrębnych środowisk (w zapowiedzi nazwano je "światami") - jednym z nich ma być "świat wojny" - no to wybór takiego "Paschendale" jest czymś oczywistym imo.

Dodam tylko, iż parę razy już zasięgałem u tego kolesia języka i zawsze, na 90% wszystko się sprawdzało. Zatem - nadzieja jest.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Coś za mało ogranych kawałków aby to była prawda :D A tak na serio - jeżeli taki set by się pojawił to byłoby znakomicie, chociaż dla mnie takie Die With Your Boots On mogliby sobie darować na rzecz czegoś ciekawszego, nie wiem, typu 22 Accacia Avenue na przykład.
Zaskakuje aż 5 kawałków z okresu po Reunion, co osobiście uważam za mało prawdopodobne.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

RALF, oby twój informator miał rację. :wink: Gdyby te spekulacje się sprawdziły, mielibyśmy jeden z najlepszych setów IM w XXI wieku. Z drugiej strony - ciężko mi uwierzyć, że aż tak w nim zamieszają i zagrają utwory, których dawno na żywo nie prezentowali. Ale bądźmy dobrej myśli.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Sądzę, iż na 90% będzie prawdziwy.

Pożyjemy, zobaczymy, ogrywają wybrane numery - na przygotowanym secie mają zawsze o kilka numerów więcej, jako te zastępcze. Tak, jak pierwotnie na ME Tour mieli przygotowany "Infinite Dreams", który ostatecznie odpadł - niestety nie "zażarł" jak potrzeba. Aha, "Wrathchild" jest znienawidzony nawet przez samych muzyków (sic!) na bank ma go nie być. :)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Trooper, Flight oraz Die With Your Boots on, jestem za. 16 maja minie 35 lat od wydania tego giganta.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Jak ja na jednym koncercie usłyszę RTTH, Navigatora i Clansmana to przecież ja tam będę ejakulował pod barierką :lol:
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jak będzie ten Paschendale, to chyba kupię drugi wieczór... serio!
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

RALF pisze: czw mar 01, 2018 4:18 pm Na oficjalnym forum wrze odnośnie setu - mój znajomy twierdzi (a zna ludzi z ekipy grupy) że na bank zagrają: Paschendale, Clansman and FTGGOG. Z klasyków: 2MTM, Trooper, Flight, TETMD, IM, Wicker Man, FOTD, RTTH - czyli standard. To już 11 kompozycji, można założyć, że jeszcze 4 - 5 na bank dodadzą, tylko co? Wspomniany kolega twierdzi, iż na bank coś z ostatniego albumu (pewnie DoG) możliwe są kawałki t.j Bring Your Daughter..., Heaven Can Wait, Hallowed - jeśli wygrają proces, Ghost of Navigator i (uwaga) Die With Your Boots On. Gdyby faktycznie tak to wyglądało - byłoby świetnie. Co do estrady, podobno będzie ona przedstawiała kilka jakby odrębnych środowisk (w zapowiedzi nazwano je "światami") - jednym z nich ma być "świat wojny" - no to wybór takiego "Paschendale" jest czymś oczywistym imo.

Dodam tylko, iż parę razy już zasięgałem u tego kolesia języka i zawsze, na 90% wszystko się sprawdzało. Zatem - nadzieja jest.
Jak to się sprawdzi... to będzie mega :D super set :)
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

I wszystko pasuje do witraży ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

O tym już nawet nie wspomnę. Wystarczy zesumować timing poszczególnych kompozycji (liczę, że przy trzech tasiemcach zagrają 15 kompozycji) i wychodzi 100 - 104 minuty, czyli 110 z przerwami i intrem - standard.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

RALF pisze: czw mar 01, 2018 4:56 pm ogrywają wybrane numery
Na trzy miesiące przed startem trasy ogrywają numery?
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wybrane numery każdy z muzyków ćwiczy indywidualnie, koncept setlisty jest już gotowy. Mówił o tym nawet Harris do E. Trunka. W zaciszu domowym przyjemnie się ćwiczy, to co przećwiczenia wymaga. Maiden tak pracuje od dłuższego czasu. Przed samą trasą ćwiczą prezentację kompozycji na scenie i dopieszczają szczegóły, jako kolektyw.
Awatar użytkownika
marian_Fe
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: marian_Fe »

Nie da się ukryć, że set przytoczony przez Ralf'a jest b. ciekawy. Wszystkie numery w palnik. Ale gdzie jest Be Quick? W końcu na witrażu jest to wężowe oczko :)
Dla mnie tylko z morskich rzeczy zamiast Navigatora Marynarz. Nic nie poradzę, że go kocham :) No i zaraz mnie tutaj wszyscy zjecie, ale moim zdaniem Paschendale to wybitnie niekoncertowy numer... Ale jeśli ma też być Die with your boots, to mogą grać 15 razy Paschendale, a na koniec Die :) Brakuje mi też tutaj jakiegoś tasiemca.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

RALF pisze: czw mar 01, 2018 4:18 pm Na oficjalnym forum wrze odnośnie setu - mój znajomy twierdzi (a zna ludzi z ekipy grupy) że na bank zagrają: Paschendale, Clansman and FTGGOG. Z klasyków: 2MTM, Trooper, Flight, TETMD, IM, Wicker Man, FOTD, RTTH - czyli standard. To już 11 kompozycji, można założyć, że jeszcze 4 - 5 na bank dodadzą, tylko co? Wspomniany kolega twierdzi, iż na bank coś z ostatniego albumu (pewnie DoG) możliwe są kawałki t.j Bring Your Daughter..., Heaven Can Wait, Hallowed - jeśli wygrają proces, Ghost of Navigator i (uwaga) Die With Your Boots On. Gdyby faktycznie tak to wyglądało - byłoby świetnie. Co do estrady, podobno będzie ona przedstawiała kilka jakby odrębnych środowisk (w zapowiedzi nazwano je "światami") - jednym z nich ma być "świat wojny" - no to wybór takiego "Paschendale" jest czymś oczywistym imo.

Szkoda, że Jan nie wytoczy im procesu o 2MTM. Mielibyśmy go z głowy ;)

To mnie fascynuje, że nawet jak coś zmieniają w secie, to są to tak oczywiste rzeczy jak TETMD, HCW. No ale cóż .... We Flight of Icarus i DWYBO jakoś srednio mi się chce wierzyć ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ODPOWIEDZ