Przetrwają najsilniejsi - Propozycje

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Re: Przetrwają najsilniejsi - Propozycje

Post autor: Saimon1995 »

Cold pisze: pt kwie 30, 2021 3:25 pm Jeśli dobrze pamiętam, to obsłuchałeś wszystko do Ultra włącznie. Zostało więc do ogarnięcia 5 płyt. Da się to zrobić w kilka dni.
Musisz go zmotywować. W tobie nadzieja :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

AncientMariner pisze: pt kwie 30, 2021 1:28 pm
Adrian S.O.S. pisze: czw kwie 29, 2021 2:43 pm
LukaSieka pisze: sob kwie 24, 2021 12:53 pm Mi jest szkoda czasu na poznawanie czegoś, o czym większość (i Ty sam) mówi, że to jest twór robiony tylko po to, żeby podbijać amerykański rynek i ma robić za pretekst do wyrywania lasek i zarabiania pieniędzy. Ja osobiście nie lubię takiego podejścia w muzyce.
No z takim podejściem zespoły pokroju Bon Jovi i całej reszty tego różowego towarzystwa które grały tylko po to żeby podbijać amerykański rynek nie różnią się niczym od choćby Backstreet Boys i N Sync które działały na tej zasadzie
+1

Bon Jovi w latach kiedy Backstreet Boys święcili triumfy grali w sumie bardzo podobną muzykę
Adrian S.O.S. pisze: pt kwie 30, 2021 1:16 pm No wiadomo. Przecież Sodom nie miał platyn i nigdy nie poszedł w żadne trendy ani komercje. Bon Jovi zarobili miliony i mają platyn więcej niż Sodom wydanych płyt
To mówi samo za siebie :wink:
Bon Jovi podobna muzykę do Backstreet Boys :lol:
Boze chron mnie przed zostaniem wczutym teutońskim boomerem za te 20 lat
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Adrian S.O.S. pisze: czw kwie 29, 2021 2:43 pm
LukaSieka pisze: sob kwie 24, 2021 12:53 pm Mi jest szkoda czasu na poznawanie czegoś, o czym większość (i Ty sam) mówi, że to jest twór robiony tylko po to, żeby podbijać amerykański rynek i ma robić za pretekst do wyrywania lasek i zarabiania pieniędzy. Ja osobiście nie lubię takiego podejścia w muzyce.
No z takim podejściem zespoły pokroju Bon Jovi i całej reszty tego różowego towarzystwa które grały tylko po to żeby podbijać amerykański rynek nie różnią się niczym od choćby Backstreet Boys i N Sync które działały na tej zasadzie
+1

Bon Jovi w latach kiedy Backstreet Boys święcili triumfy grali w sumie bardzo podobną muzykę
Gdyby płytę Bon Jovi "Crush" nagrało Backstreet Boys, to myślę, że nie byłoby dużej różnicy. Zwłaszcza takie Bon Jovi "It's My Life", a Backstreet Boys to praktycznie jedno i to samo granie.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

FaithNoMore pisze: sob maja 01, 2021 8:52 am
Cold pisze: pt kwie 30, 2021 3:25 pm Jeśli dobrze pamiętam, to obsłuchałeś wszystko do Ultra włącznie. Zostało więc do ogarnięcia 5 płyt. Da się to zrobić w kilka dni.
Musisz go zmotywować. W tobie nadzieja :)
Dzisiaj zaczynam resztę płyt odkrywać, ale to na szybko w takim razie, tylko w mp3 mi sie bateria rozładuje. :)
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

LukaSieka pisze: sob maja 01, 2021 11:59 am
Adrian S.O.S. pisze: czw kwie 29, 2021 2:43 pm No z takim podejściem zespoły pokroju Bon Jovi i całej reszty tego różowego towarzystwa które grały tylko po to żeby podbijać amerykański rynek nie różnią się niczym od choćby Backstreet Boys i N Sync które działały na tej zasadzie
+1

Gdyby płytę Bon Jovi "Crush" nagrało Backstreet Boys, to myślę, że nie byłoby dużej różnicy. Zwłaszcza takie Bon Jovi "It's My Life", a Backstreet Boys to praktycznie jedno i to samo granie.
A It's My Life to był numer Bon Jovi? Myślałem że N Sync :D :wink:
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Może po latach wyjdzie jakiś pozew od N Sync za kradzież piosenki :)
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Sininenpoika pisze: pt kwie 30, 2021 3:16 pm
Adrian S.O.S. pisze: pt kwie 30, 2021 1:16 pm
Sininenpoika pisze: pt kwie 30, 2021 9:51 am

Sodom jest średni, Bon Jovi lepsze
No wiadomo. Przecież Sodom nie miał platyn i nigdy nie poszedł w żadne trendy ani komercje. Bon Jovi zarobili miliony i mają platyn więcej niż Sodom wydanych płyt
A tak na serio teraz. Sodom i Bon Jovi to zupełnie inne gatunki muzyczne, nie ma sensu ich porównywać. Platyny nie są wyznacznikiem jakości zespołu, to wymysł,ktory jedynie podnosi ego muzyków.
No jak nie jest? Vorgel pisał ze jest - TO JEST :wink:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Adrian S.O.S. pisze: czw kwie 29, 2021 2:43 pm No z takim podejściem zespoły pokroju Bon Jovi i całej reszty tego różowego towarzystwa które grały tylko po to żeby podbijać amerykański rynek nie różnią się niczym od choćby Backstreet Boys i N Sync które działały na tej zasadzie
+1

A nie no, jak na siódmej płycie jest jakiś kawałek to wszystko się zgadza i nalezy przez jego pryzmat ocenić zespół bo akurat trafił się hicior. Pomijam fakt, że "It's my Life" nijak nie brzmi jak backstreet boys (aż włączyłem dwa kawałki bo nie znam) XD . Goście niewiele młodsi od mojego ojca na pełnej wczucie jebią po Bon Jovi za bycie niemetalowym słuchając syfu pokroju Deathcrush. To już ja jestem bardziej poważny w temacie Manowar :mrgreen:

Rozumiem, że Kreatora oceniasz przez pryzmat Endoramy, a reprezentatywny dla Slayera jest Diabolous?

Ciekaw jestem jak wyglądają wasze imprezy, czy pozwalacie sobie do walenia piwska odpalić chociaż Judas Priest, czy twardo leci Freezing Moon i ewentualnie żeby potańczyć wlatuje Protector.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Prawdziwi undergroundowcy nie imprezują. To powszechnie znany fakt ;)
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Dzosef pisze: ndz maja 02, 2021 3:45 pm

+1

A nie no, jak na siódmej płycie jest jakiś kawałek to wszystko się zgadza i nalezy przez jego pryzmat ocenić zespół bo akurat trafił się hicior. Pomijam fakt, że "It's my Life" nijak nie brzmi jak backstreet boys (aż włączyłem dwa kawałki bo nie znam) XD . Goście niewiele młodsi od mojego ojca na pełnej wczucie jebią po Bon Jovi za bycie niemetalowym słuchając syfu pokroju Deathcrush. To już ja jestem bardziej poważny w temacie Manowar :mrgreen:

Rozumiem, że Kreatora oceniasz przez pryzmat Endoramy, a reprezentatywny dla Slayera jest Diabolous?
Ja oceniam Bon Jovi głównie przez muzykę, którą traci komercją na poziomie Spice Girls i Justina Biebera, co mi strasznie nie odpowiada. Potem dochodzi jeszcze ich postawa i podejście, co właśnie odbija się na muzyce, czyli - grać tak, żeby było jak najbardziej przystępnie i żeby się jak najlepiej sprzedało. Generalnie tak jak to ujął Vorgel - Bon Jovi, to twór zrobiony, po to, żeby podbijać amerykański rynek. I w tym momencie takie Bon Jovi nie różni się kompletnie niczym od wspomnianych Backstreet Boys czy Sławomira, którzy funkcjonowali, funkcjonują na takiej samej zasadzie.
Dzosef pisze: ndz maja 02, 2021 3:45 pm Ciekaw jestem jak wyglądają wasze imprezy, czy pozwalacie sobie do walenia piwska odpalić chociaż Judas Priest, czy twardo leci Freezing Moon i ewentualnie żeby potańczyć wlatuje Protector.
U mnie na imprezach najczęściej leci heavy metal, w tym także Judas Priest. A do tańca nic nie puszczam, bo nie tańczę na imprezach. Od tego to chyba są dyskoteki.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja oceniam Bon Jovi głównie przez muzykę, którą traci komercją na poziomie Spice Girls i Justina Biebera
Dobrze, że Turbo Judasów nią nie trąci :D

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

LukaSieka pisze: pn maja 03, 2021 2:06 pm
Dzosef pisze: ndz maja 02, 2021 3:45 pm
LukaSieka pisze: sob maja 01, 2021 11:59 am Gdyby płytę Bon Jovi "Crush" nagrało Backstreet Boys, to myślę, że nie byłoby dużej różnicy. Zwłaszcza takie Bon Jovi "It's My Life", a Backstreet Boys to praktycznie jedno i to samo granie.

Ja oceniam Bon Jovi głównie przez muzykę, którą traci komercją na poziomie Spice Girls i Justina Biebera, co mi strasznie nie odpowiada. Potem dochodzi jeszcze ich postawa i podejście, co właśnie odbija się na muzyce, czyli - grać tak, żeby było jak najbardziej przystępnie i żeby się jak najlepiej sprzedało. Generalnie tak jak to ujął Vorgel - Bon Jovi, to twór zrobiony, po to, żeby podbijać amerykański rynek. I w tym momencie takie Bon Jovi nie różni się kompletnie niczym od wspomnianych Backstreet Boys czy Sławomira, którzy funkcjonowali, funkcjonują na takiej samej zasadzie.
Napisałeś najpierw, że "Gdyby płytę Bon Jovi "Crush" nagrało Backstreet Boys, to myślę, że nie byłoby dużej różnicy. Zwłaszcza takie Bon Jovi "It's My Life", a Backstreet Boys to praktycznie jedno i to samo granie." .

Teraz piszesz, że chodzi o komercyjne podejście. Jeśli dla Ciebie "It's My Life" z gitarami i perkusją brzmi dla ciebie tak sam o jak Backstreet Boys bez takich instrumentów (wymieniam absolutnie podstawową różnicę, bo prościej już się nie da) to znaczy, że lata słuchania jakiegoś podziemnego gruzu naprawdę czynią trwałe uszkodzenia

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Lukasieka pisze:U mnie na imprezach najczęściej leci heavy metal, w tym także Judas Priest. A do tańca nic nie puszczam, bo nie tańczę na imprezach. Od tego to chyba są dyskoteki.
Nie wiem jak można słuchać gości, którzy ubierali się tak:
Obrazek

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: pn maja 03, 2021 3:18 pm
Ja oceniam Bon Jovi głównie przez muzykę, którą traci komercją na poziomie Spice Girls i Justina Biebera
Dobrze, że Risk Megadeth nią nie trąci :D
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

:D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zdan pisze: pn maja 03, 2021 4:25 pm
I po co to napisałeś? Co to wnosi do dyskusji? Przypominam, że o Risku pisałem tak:
Absolutny syf. Album tak zły, że trudno to opisać, a jest zły, bo po prostu to płyta nieszczera. Nagrana ze złymi intencjami, w złym składzie. Friedman ciągnął zespół w dół i dobrze, że odszedł po tym gównie. Brzmienie już w ogóle kładzie nieliczne fajne zagrywki, koszmarna produkcja, brzmi to wszystko tak sztucznie...

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: pn maja 03, 2021 4:50 pm
Zdan pisze: pn maja 03, 2021 4:25 pm
I po co to napisałeś? Co to wnosi do dyskusji? Przypominam, że o Risku pisałem tak:
Absolutny syf. Album tak zły, że trudno to opisać, a jest zły, bo po prostu to płyta nieszczera. Nagrana ze złymi intencjami, w złym składzie. Friedman ciągnął zespół w dół i dobrze, że odszedł po tym gównie. Brzmienie już w ogóle kładzie nieliczne fajne zagrywki, koszmarna produkcja, brzmi to wszystko tak sztucznie...
Wnosi tyle to co napisałeś Ty. Dokładnie tyle samo.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie, napisałes debilnego posta nie mającego sensu w tym kontekście i nawet tego nie dostrzegasz. To nie ja pisze, że Judasi to super imprezowa muzyka, a Bon Jovi to Backstreet Boys.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: pn maja 03, 2021 5:25 pm Nie, napisałes debilnego posta nie mającego sensu w tym kontekście i nawet tego nie dostrzegasz. To nie ja pisze, że Judasi to super imprezowa muzyka, a Bon Jovi to Backstreet Boys.
Cała ta dyskusja zaczęła się od Twojego zapytania niczym idiota o to co się puszcza na imprezach i rzucania teutońskimi boomerami. Jesteś zadufany w sobie, przeświadczonym o jedynej słuszności swojego gustu egocentrykiem. Więc rozmawiam z Tobą na Twoim poziomie. Capisco?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zdan pisze: pn maja 03, 2021 5:28 pm
Dzosef pisze: pn maja 03, 2021 5:25 pm Nie, napisałes debilnego posta nie mającego sensu w tym kontekście i nawet tego nie dostrzegasz. To nie ja pisze, że Judasi to super imprezowa muzyka, a Bon Jovi to Backstreet Boys.
Cała ta dyskusja zaczęła się od Twojego zapytania niczym idiota o to co się puszcza na imprezach i rzucania teutońskimi boomerami. Jesteś zadufany w sobie, przeświadczonym o jedynej słuszności swojego gustu egocentrykiem. Więc rozmawiam z Tobą na Twoim poziomie. Capisco?
A co jest idiotycznego w tym pytaniu? Nie rozmawiasz ze mną na moim poziomie, tylko na poziomie pisania rzeczy niepowiązanych i nietrafionych, bo ja nigdy Risku nie lubiłem, a ty mi tu przedrzeźniasz sugerując, że go lubię.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ