LukaSieka pisze: ↑pn kwie 22, 2019 12:36 pm
Większość ludzi właśnie przez te wersje, dodaną na cd do "In The Sign Of Evil" nie lubi w ogóle tej płyty.
Właśnie ze mną tak było. Pożyczyłem od kogos kasete Obsessed jakoś z pół roku po tym jak się ukazała bo bardzo lubiłem In the Sign of Evil i po prostu mnie rozwaliło jak kiepski materiał nagrali. Przez to połamane i chaotyczne brzmienie miałem wrazenie że to grają jacyś muzyczni analfabeci. Bardzo Soldom stracił wtedy u mnie na wartości. Z pół roku póxniej słuchalismy róznych kaset i ktoś wrzucił ta dobrą wersje Obsessed. Z początku nie mogłem uwierzyć bo róznica w dzwieku i utworach była tak duża że n ie wiedziałem co jest grane. Ktoś mnie dopiero oświecił że jest wersja Amerykańska i Europejska co wtedy było dla mnie jakims kosmosem. Nagrywać dwa razy płyty na różne rynki. Z czasem już w połowie lat dziewięćdziesiątych ktoś mi powiedział o co tak dokładnie chodziło. Do pierwszej wersji do tej pory mam ogromne obrzydzenie.
Vorgel pisze: ↑pn kwie 22, 2019 2:46 pm
Pierwsza wersja to jest jednak miazga.
Ta wersja to najgorsze materiał w dyskografii Sodom
Każdy inny wynik niż zwycięstwo Black Sabbath uznam za sensację. Debiut Maiden nie był aż tak dobry i nawet charakter forum nie powinien mu pomóc. Zresztą w rocznych survivorach Maiden byli surowiej oceniane. Już prędzej spodziewałbym się w czołówce Slayera, bo fani takiego grania są liczni na forum.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Specjalnie nie dawałem BS na swoja listę , Ironow dałem ale daleko. Dla mnie już jest parę sensacji. Największa jest taka, że na debiut Death jedynie ja dałem punkty.
Najlepsza wiadomość po publikacji top 30 jest taka, że Ozzy wygrał z Dio. To zdecydowanie nr. 1 jeśli chodzi o podsumowanie. Największe rozczarowanie to brak w top 30 debiutu Death. Paru innych świetnych płyt też zabrakło. Fajnie, że choć Queensryche się doczłapali do 30 (jako jedyny dałem im punkty), no i Alice Cooper w top 20 też cieszy, bo nie spodziewałem się lepszego wyniku.
Chciałem zlozyc wielkie podziękowania dla LukaSieka za cały trud, emocje włozone w prowadzenie gry. Zabawa była baaaardzo długa. Do następnego razu (pewnie za kilka lat)
Invader pisze: ↑śr kwie 24, 2019 12:03 pm
Chciałem zlozyc wielkie podziękowania dla LukaSieka za cały trud, emocje włozone w prowadzenie gry. Zabawa była baaaardzo długa. Do następnego razu (pewnie za kilka lat)
Bardzo dziękuje. Mimo, że było przy tym trochę roboty, to jeszcze parę roczników bym podliczył . Ale to może kiedyś w przyszłości.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.