to aż boję się pomyśleć co by było, gdyby był bez formythe Doryforos pisze:Bruce jak zwykle w Formie:D
Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Masz może jakieś źródło, które by to potwierdziłoBorys1978 pisze:tak! i mieli już jedno z głowy i dobry start zagwarantowany przy nowej płycie TEN KAWAŁEK MIAŁ BYĆ NA DOD - poważniepetersen pisze:Heh, w Kerrangu Harris mówił, że od razu jak skończyli go pisać, to wiedział, że będzie to singiel... i kazał mu czekać na to bycie singlem trzy lata![]()
![]()
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Czyli jednak wykorzystali odrzuty z sesji Dod 
Dziwne prawde mówiąc. Ten kawałek nie brzmi "DoDowo" ;d Bez obrazy ale to mogłobyć jakieś lewe info. Z gazetami różnie bywa 
Jasne, ale w każdej plotce jest część prawdy...Freeze pisze:Dziwne prawde mówiąc. Ten kawałek nie brzmi "DoDowo" ;d Bez obrazy ale to mogłobyć jakieś lewe info. Z gazetami różnie bywa
informację dostalem telefonicznie z UK od koolegi, który czytał o tym w prasie
Racja. Kiedyś czytałem też np że Fallen Angel był odrzutem z sesji do Virtuala O_o. A co do DW, to jak dla mnie lepiej że ukazał się na tej, bo sądząc po tych 3 kawałkach szykuje się jeden z moich ulubionych albumów (o ile nie ulubiony). Wildest Dreams też nie był taki zły, ale DW jest zdecydowanie lepsze.
Ogolnie kawalek bardzo mi sie podoba. :guns
Jeśli DW ukazałby się na Dance Of Death, to dopiero była by mowa o wtórności Iron Maiden. To by było coś jak z tymi "wypełniaczami" na Powerslave - ale nie w sensie, że DW I WD to wypełniacze, tylko, że bardzo podobne i jeszcze na jednym albumie razem.
IMO DW pasował do DoD jak świni siodło. Kawałek kompletnie nie utrzymany w stylistyce DoD.
A myslisz ze DW bedzie pasował do tej plyty? :> bo mnie sie wydaje ze nie 
Nie moge powiedzieć, ponieważ całej płyty nie słyszałem. Ale biorąc pod uwagę fakt, ze z tych 3 kawałków DW był najsłabszy a zarazem nie pasujący do 2 pozostałych, można wywnioskować, że raczej nie będzie pasował
Ale zobaczymy jak przyjdzie odpowiedni czas.
Pasuje to on na jakiegoś b-side. Najlepiej Benjamina, ten sam (niski) poziom.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Kompletna bzdura!! Zadne angielskie gazety tak nie pisza! Different World powstal w czasie sesji do AMOLAD!!Borys1978 pisze:wstępnie utwór TEN miał być na DOD ale znajdzie się na nowej MOLAD
- likipiki
- -#Lord of the flies

gdzieby nie powstało i tak jest słabe ;]
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Powiem tak (i tak powiem
) - kawalek ten najmniej przemawia do mnie ze wszystkich 3. Nie jest zly - glowny riff i refren moga sie podobac. Ale jest do bolu schematyczny i usiluje laczyc elementy Wildest Dreams z Wicker Man'em czy Can I Play With Madness. Do tego to "aiiii" Nicko na poczatku mnie dobija...
Oczywiscie nie znaczy to, ze bedzie sprawdzal sie zle w roli opener'a na koncertach - mysle, ze moze to byc niezly wykop live! A refren naprawde wpada w ucho juz po jednym przesluchaniu. Jednak arcydzielo to nie jest - najgorszy kawalek na albumie. I dobrze.
- likipiki
- -#Lord of the flies

kwestia gustu.
ale jeśli chodzi o koncertowość utworów, to wydaje mi się, że jak na razie maideni nie zarzucili nam jeszcze jakimś koncertowym killerem. bo to tekst dziwaczny (czyt. trudny do zaśpiewania przez tłum
), bo to melodia siakaśtaka dziwaczna. na koncertach więc nie będzie prawdopodobnie wymarzonej przez Nomada imprezki, a spektakl.zresztą podobnie jak na trasie DoD.
i wydaje mi się, że DW nie sprawdzi się jako opener stadionowy....
a co do aiii, to śmieszne jest
ale jeśli chodzi o koncertowość utworów, to wydaje mi się, że jak na razie maideni nie zarzucili nam jeszcze jakimś koncertowym killerem. bo to tekst dziwaczny (czyt. trudny do zaśpiewania przez tłum
i wydaje mi się, że DW nie sprawdzi się jako opener stadionowy....
a co do aiii, to śmieszne jest
tak samo jak rainmaker.. też było gadane jak to on świetnie się sprawdzi na koncertach a wyszło jak wyszło. może fajnie się go słucha na dotr ale na koncercie nie było ognia
- likipiki
- -#Lord of the flies

no akurat rainmaker od początku mi się nie podobał i nie wiedziałem jakim cudem mógłby się sprawdzić na kocnertach.
nie sprawdził się. tak samo, sądzę, będzie z nowymi kawałkami.
nie sprawdził się. tak samo, sądzę, będzie z nowymi kawałkami.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Mnie to aiii tez denerwuje trochę
na koncertach pewnie tego nie będzie.
- Elevatorman
- -#Clansman

to obrze ze go nie będzie...Rainmaker. pisze:na koncertach pewnie tego nie będzie.