Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Co do Rainmaker'a sie zgadzam - live totalnie nie wyszedl... Brakowalo tych melodyjnych gitar, ladnie rozplanowanych harmonii - wszystko zlewalo sie w jedna sciane dzwieku. Different World ma natomiast potencjal, by byc fajnym opener'em z niezlym wykopem (riff), a potem wpadajacym w ucho chorkiem... Zobaczymy jak chlopaki poradza sobie z przeniesieniem go na scene.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Elevatorman pisze:to obrze ze go nie będzie...Rainmaker. pisze:na koncertach pewnie tego nie będzie.
Tego aiii pewnie nie będzie DW będzie
ale rainmaker też miał wpadający w ucho refren a jakoś śpiewało go może 10% publikiWICKER MAN pisze:Co do Rainmaker'a sie zgadzam - live totalnie nie wyszedl... Brakowalo tych melodyjnych gitar, ladnie rozplanowanych harmonii - wszystko zlewalo sie w jedna sciane dzwieku. Different World ma natomiast potencjal, by byc fajnym opener'em z niezlym wykopem (riff), a potem wpadajacym w ucho chorkiem... Zobaczymy jak chlopaki poradza sobie z przeniesieniem go na scene.
- Elevatorman
- -#Clansman

na openera koncertu wole cos klasycznego

Rainmaker na płycie wychodzi cudownie live słabo niestety
straci połowe urokuRainmaker. pisze:Tego aiii pewnie nie będzie DW będzie Smile
Rainmaker na płycie wychodzi cudownie live słabo niestety
przydałoby się, żeby zrobili tak jak parę innych zespołów (np. Deep Purple) i otwierali koncerty jakimiś starszymi hiciorami. Dobry kop na początek nie jest zły
to by było wejście. Np. taki Number (jak na GMETID) albo ... Prowler?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Zalezy na jakich koncertach.Matek pisze:ale rainmaker też miał wpadający w ucho refren a jakoś śpiewało go może 10% publiki
Ale fakt - latwiej spiewa sie 10 razy "a brave new new world/in a brave new world", "your time will come" czy "no more lies" niz rozbudowany refren. Wiec jednak powtarzajace sie refreny nie sa takie zle...
Prowlera juz nigdy nie zagraja, a starocie zostawiaja na trasy historyczne.Katarn pisze:przydałoby się, żeby zrobili tak jak parę innych zespołów (np. Deep Purple) i otwierali koncerty jakimiś starszymi hiciorami. Dobry kop na początek nie jest złyto by było wejście. Np. taki Number (jak na GMETID) albo ... Prowler?
no wiesz, trzeba znaleźć złoty środekWICKER MAN pisze:Zalezy na jakich koncertach.
Ale fakt - latwiej spiewa sie 10 razy "a brave new new world/in a brave new world", "your time will come" czy "no more lies" niz rozbudowany refren. Wiec jednak powtarzajace sie refreny nie sa takie zle...
to jest niegłupi pomysł... bo imo DW nie nadaje się na openera koncertu. tam trzeba zabić pierwszym utworemKatarn pisze:przydałoby się, żeby zrobili tak jak parę innych zespołów (np. Deep Purple) i otwierali koncerty jakimiś starszymi hiciorami.
- Elevatorman
- -#Clansman

jak toWICKER MAN pisze: Prowlera juz nigdy nie zagraja
no własnie i dlatego powrót do intro churchil speech aces high byłby dobrym posunieciemMatek pisze:Katarn napisał:
przydałoby się, żeby zrobili tak jak parę innych zespołów (np. Deep Purple) i otwierali koncerty jakimiś starszymi hiciorami.
to jest niegłupi pomysł... bo imo DW nie nadaje się na openera koncertu. tam trzeba zabić pierwszym utworem Wink
nawet nie acec high, zawsze wicker mana możnaElevatorman pisze:no własnie i dlatego powrót do intro churchil speech aces high byłby dobrym posunieciem
wonMatek pisze:nawet nie acec high, zawsze wicker mana można
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

No ba.Matek pisze:nawet nie acec high, zawsze wicker mana można
A na serio to mam nadzieje, ze jeszcze zagraja kiedys ten kawalek o mnie, bo nawet byl fajny (tak jak i ja
- Elevatorman
- -#Clansman

tylko Aces High
.... ale DW nie...ale w Polsce i tak nie bedzie koncertu promującego AMOLAD
wiec co mi tam 
cokolwiek, cokolwiek. Żeby tylko stare. Nowsze kawałki powinni zostawić na środek koncertu. To by zrobiło niesamowity efekt.
Wicker ---> czemu Prowlera nie zagrają? na każdej trasie promującej nowy album wynajdują jakieś starocie (ostatnio Lord Of The Flies czy Can I Play...) więc może
Wicker ---> czemu Prowlera nie zagrają? na każdej trasie promującej nowy album wynajdują jakieś starocie (ostatnio Lord Of The Flies czy Can I Play...) więc może
- Elevatorman
- -#Clansman

ja wiem czy to staroć?? nie bez can i play with madness prosze.... Prowler na early days był...Katarn pisze:ostatnio Lord Of The Flies
no dobra, Lord to przesada, ale Can I nie grali od czasów Real Live Tour.Elevatorman pisze:ja wiem czy to staroć?? nie bez can i play with madness prosze.... Prowler na early days był...Katarn pisze:ostatnio Lord Of The Flies
Powtarzam, ja rzuciłem tylko pare tytułów, pierwsze co mi przyszło do głowy, ale ogólnie chodzi o to, żeby zaczęli jakimś hitem. I najlepiej szybkim (popieram Aces High).
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bo grali go na trasie Early Days, a wiekszosci utworow wykonywanych na tej trasie nigdy juz nie uslyszymy - poza hiciorami w stylu Trooper'a czy 666.Katarn pisze:Wicker ---> czemu Prowlera nie zagrają? na każdej trasie promującej nowy album wynajdują jakieś starocie (ostatnio Lord Of The Flies czy Can I Play...) więc może
- Elevatorman
- -#Clansman

w koncu najlepszy openerKatarn pisze:(popieram Aces High)
- Metalophil
- -#Moonchild

czyli jest jeszcze szansa na "The Prisoner" i "Children Of The Damned"! :rocxWICKER MAN pisze:Bo grali go na trasie Early Days, a wiekszosci utworow wykonywanych na tej trasie nigdy juz nie uslyszymy - poza hiciorami w stylu Trooper'a czy 666.Katarn pisze:Wicker ---> czemu Prowlera nie zagrają? na każdej trasie promującej nowy album wynajdują jakieś starocie (ostatnio Lord Of The Flies czy Can I Play...) więc może
- Elevatorman
- -#Clansman

ehh ..na to licze od dawna...Metalophil pisze:czyli jest jeszcze szansa na "The Prisoner"
IMO lepiej żeby pozostali przy nowych utworach, a starsze zostawili na trasy wspominkowe. Owszem, Wicker Man jest genialny, ale na pewno jeszcze go zagrają. Aces High też doskonałe jako opener, ale nowa płyta to nowa płyta. Granie większości starych utworów na nowych trasach kojarzy mi się z St. Anger tour Mety - nowa płyta i 2 kawałki z niej na trasie... (o ile dobrze pamiętam)