Accept
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Accept
Typowa płyta Accept, która nic nie wnosi. To już wszystko znamy, to juz wszystko było...Oczywiste riffy, wiadome zaśpiewy, solówki pokserowane i znajome brzmienie. A wady? Nie stwierdzam.
Po pierwszym odsłuchu jest dobrze. I pewno tak zostanie, bo to nie jest wybitna płyta.
Po pierwszym odsłuchu jest dobrze. I pewno tak zostanie, bo to nie jest wybitna płyta.
www.MetalSide.pl
Oni wyżej wała nie podskoczą. Grunt że na żywo nie będą brać jeńców i na 100% fani na Mysticu będą zachwyceni 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Oczywista oczywistość. Mnie nie zawiedli weterani z Whitecross. Bardzo dobre granie dla fanów amerykańskiego hard n heavy z balladami i odrobiną glamu
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Tylko się upewniam, czy moje zdanie pokrywa się z opinią Schizoida, i tak właśnie jest 
No to kolejny spin Humanoid wjeżdża
No to kolejny spin Humanoid wjeżdża
Zajawkowe utwory Acceptu nie podeszły mi. Niewielkie wahnięcie na plus miałem przy Frankensteinie. Tymczasem cała płyta bardzo dobrze mi się słucha. Brak na niej czegokolwiek wybijającego się (jak np. Symphony of pain na poprzedniczce), ale do całości wracam z chęcią a Frankenstein urósł jeszcze bardziej. Dobry, w pełni akceptowalny
styl, album bez superhitów ale i bez mielizn.
Dokładnie odwrotnie mam z Judasami - tam single były zachęcające, cała płyta - zdecydowanie zniechęcająca. Może za jakiś czas znajdzie drogę do mnie (szanse będzie mieć), ale póki co - nuda/monotonia i jakaś taka ta muzyka mocno mechaniczna, taka bez duszy.
O Saxon jedynie tyle mogę pisać, że to jest fenomen - masa hałasu w tzw. starym stylu, ale treści - żadnej. Dla mnie to niesłuchalne, choć uczciwie - całą dyskografię 2x przerobiłem pełen dobrej woli. Nie mój styl.
Dokładnie odwrotnie mam z Judasami - tam single były zachęcające, cała płyta - zdecydowanie zniechęcająca. Może za jakiś czas znajdzie drogę do mnie (szanse będzie mieć), ale póki co - nuda/monotonia i jakaś taka ta muzyka mocno mechaniczna, taka bez duszy.
O Saxon jedynie tyle mogę pisać, że to jest fenomen - masa hałasu w tzw. starym stylu, ale treści - żadnej. Dla mnie to niesłuchalne, choć uczciwie - całą dyskografię 2x przerobiłem pełen dobrej woli. Nie mój styl.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
Set z Sao Paulo: https://www.setlist.fm/setlist/accept/2 ... 800ab.html
1h50, więc na festach będzie obcięta wersja, a jesienią pewnie trochę go zmienią. Niby podobny do zeszłorocznego, ale wtedy bawiłem się świetnie, więc nie narzekam. Oby zostało Dying Breed i I'm a Rebel. Szkoda, że grają tytułowy i to na drugim slocie.
1h50, więc na festach będzie obcięta wersja, a jesienią pewnie trochę go zmienią. Niby podobny do zeszłorocznego, ale wtedy bawiłem się świetnie, więc nie narzekam. Oby zostało Dying Breed i I'm a Rebel. Szkoda, że grają tytułowy i to na drugim slocie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdecydowanie za dużo staroci. Ja to bym chciał taki "no UDO set". 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jest mniej więcej pół na pół, jak zazwyczaj. Ostatnio oglądałem wywiad z Markiem, w którym padło pytanie właśnie o potencjalny "no Udo set", ale Mark skwitował, że pomimo teoretycznej możliwości ogarnięcia takiego koncertu, to byłoby to nietrafione. Więc wątpię, żeby kiedykolwiek się to wydarzyło.
Ostatnio rotowali 2 sloty, ciekawe czy ta tendencja się utrzyma.
Ostatnio rotowali 2 sloty, ciekawe czy ta tendencja się utrzyma.
A to ciekawe bo u nas mówił troszkę coś innegoSchizoid pisze: ↑czw maja 02, 2024 9:44 pm Jest mniej więcej pół na pół, jak zazwyczaj. Ostatnio oglądałem wywiad z Markiem, w którym padło pytanie właśnie o potencjalny "no Udo set", ale Mark skwitował, że pomimo teoretycznej możliwości ogarnięcia takiego koncertu, to byłoby to nietrafione. Więc wątpię, żeby kiedykolwiek się to wydarzyło.
www.MetalSide.pl
Wolf się dowiedział i ustalił drugą, "właściwą" wersjęgumbyy pisze: ↑czw maja 02, 2024 10:45 pmA to ciekawe bo u nas mówił troszkę coś innegoSchizoid pisze: ↑czw maja 02, 2024 9:44 pm Jest mniej więcej pół na pół, jak zazwyczaj. Ostatnio oglądałem wywiad z Markiem, w którym padło pytanie właśnie o potencjalny "no Udo set", ale Mark skwitował, że pomimo teoretycznej możliwości ogarnięcia takiego koncertu, to byłoby to nietrafione. Więc wątpię, żeby kiedykolwiek się to wydarzyło.![]()
![]()
![]()
To dawaj znać jak wjedzie
Wywiad, na który się powołałem, to rozmowa na kanale Metal Pilgrim.
Najmniej mi w tym secie pasują numery z Tu Mi To Daj - Overnight Sensation i Zombie Apocalypse. Z czasów markowych znalazłbym lepsze wałki. No ale ogólnie - 4+
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zombie jest zajebiste. Ma zostać. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Apokalipsę mogliby rotować z Die By the Sword, zwłaszcza że Chaos został kompletnie pominięty. Natomiast Overnight Sensation bym nie ruszał, bo w Wawie przyjęcie na żywo z (wtedy) najnowszych numerów miało najlepsze i fajnie się to śpiewa.
Overnight jest średnie. Może wypaść jak dla mnie.
Ładnie się bawią.
Set List from Buenos Aires
Changes from last gig
"Straight Up Jack" in
"Amamos de la Vida" in
"Burning" in
"Ravages Of Time" out
"Zombie Acapolypse" out
"I'm a Rebel" out