Run for Your Lives tour 2025

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Saul
-#Invader
-#Invader

Re: Run for Your Lives tour 2025

Post autor: Saul »

Czy jakas dobra dusza bedaca w Londynie byla by w stanie ogarnac mi program? Moze byc z wysylka do UK lub z Polski. Jak zwykle nie ma info, czy pojawi sie w oficjalnym sklepie wiec z gory dziekuje za pomoc :pijak:
Załączniki
IMG_4725.jpeg
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Zmiany, zmiany, zmiany!

Adrian zaczął rotować gitarami w bloku Killers :P
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Totalne kongo z wejsciem GA do Londynu, dobrze ze nikt tam nie zostal stratowany. Prowadzili ludzi po malutku w totalnym scisku, az ci przewrócili barierki i pobiegli. Mam nadzieję że gosc o kulach nie zostal przewrócony. Ja na szczęście w takich sytuacjach się odnajduje, ale nie widzialem czegoś takiego wczesniej w Europie.
Awatar użytkownika
Kor
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Kor »

Dzosef pisze: sob cze 28, 2025 6:51 pm Totalne kongo z wejsciem GA do Londynu, dobrze ze nikt tam nie zostal stratowany. Prowadzili ludzi po malutku w totalnym scisku, az ci przewrócili barierki i pobiegli. Mam nadzieję że gosc o kulach nie zostal przewrócony. Ja na szczęście w takich sytuacjach się odnajduje, ale nie widzialem czegoś takiego wczesniej w Europie.
Załączniki
20250628_182329.jpg
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Kor pisze: sob cze 28, 2025 7:38 pm
Dzosef pisze: sob cze 28, 2025 6:51 pm Totalne kongo z wejsciem GA do Londynu, dobrze ze nikt tam nie zostal stratowany. Prowadzili ludzi po malutku w totalnym scisku, az ci przewrócili barierki i pobiegli. Mam nadzieję że gosc o kulach nie zostal przewrócony. Ja na szczęście w takich sytuacjach się odnajduje, ale nie widzialem czegoś takiego wczesniej w Europie.
O to niedaleko jestesmy
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

Koncert niemal idealny.
Zawsze starałem się być na londyńskich koncertach (już 11!), gdyż mają wokół siebie taką magię - jednak grają u siebie. A wczorajszy gig był wg mnie koncertem dekady w ostatnich poczynaniach Maiden. Był ważny - i dla zespołu, i dla fanów. Można było oczekiwać więcej spontaniczności lub zaplanowanej niespodzianki wokół takiego wydarzenia (każdy inny zespół mając 50lecie u siebie odszedłby od schematu -> wspomnianie byłych członków, tribute na ekranie do Paula, Clive’a, a nawet wyjście na chwilę wszystkich żyjących członków zespołu z Dennisem i Blazem na czele). Ale to Maiden… na dobre i na złe. Maiden - dodatkowa książeczka matchday (fajna), koszulka Steva na bisach, ciut inna gadka Bruce’a - tyle.
Za to muzycznie i gigowo jestem spełniony.
Upał, chaos, pchanie, wepchnięcie się do drugiego rzędu tuż pod Bruce’m - poczułem „to” na całego. Metal gig as fuck. Wokół sami brytole znający teksty…
Świetny Bruce; dużo lepszy Simon, reszta jak zwykle wysoki poziom. Wjebka Steva na Numberze - złoto;) taki ważny, niemylący się naczelnik a zapomniał włączyć dźwięk z gitary na przesterze;)

Zapamiętam ten gig jako jedno słowo - celebracja. Świętowałem Maiden jakie było, jakie teraz jest (trochę inne); zespół ma przyszłość przed sobą sceniczną to pewne, co nawet wybrzmiało - We Will Return.
No i ten wzrok Bruce’a podczas 2 minutes (wrzuciłem na TikTok) i pod koniec Wasted - coś jakby duma/wzruszenie/wow. W końcu Maiden wypełniło po brzegi stadion w Londynie…i to tak przepełniona pasją do zespołu publicznością…. Piękne. Grali u siebie - sobie i nam.
Liczna Polska 🇵🇱 ekipa umilała mi ten wyjątkowy wyjazd. Polska gurom!
nugz
SMERF MARUDA

I beż Nicka, co za DZIADY! :)
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: mikdyb »

Maiden wspięło się na szczyt swojej spontaniczności - Stefan zmienił koszulkę na bisy :lol:
nugz
SMERF MARUDA

Zobaczyłem fragment z trybun, no i faktycznie, czuć atmosferę i granie u siebie. Mogli zrobić z tego naprawdę wyjątkowy koncert, szkoda, że nie złamią formuły i skryptu, niezależnie od okoliczności, szkoda w chuj.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Jeśli tego nie nagrywali, to gówno z tej trasy dostaniemy, wzorem poprzednich.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Każdy nagrywają, tak mówił Pooch ;)
Ale pewnie gównem finalnie się zakończy :)
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Zauważyliśmy mocne natężanie pracy człowieka odpowiedzialnego za wywiady z ekipy Maiden. Jedną rodzinę z dziećmi dwa razy ustawiał i poprawiali nagrania. Nie zauważyłem mikrofonów skierowanych w publiczność, które bywały na innych gigach ale mogłem nie zauważyć. Poza wpadką Steva koncert mógłby zostać wydany.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

nugz pisze: ndz cze 29, 2025 12:15 pm Każdy nagrywają, tak mówił Pooch ;)
Ale pewnie gównem finalnie się zakończy :)
Każdy duży zespół nagrywa audio z każdego występu, to akurat żadna tajemnica. Pytanie co z video. Bo owszem, oni mają kamery z uwagi na telebimy, ale porządne DVD wymagałoby większej ilości sprzętu, żeby nie wyglądało na skromnego pro shota.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Jasne, jeśli nie było więcej operatorów kamer, może drona i nagłośnienia publiki, to nie ma gadki o nagrywkach pod dvd, chociaż dźwięki darcia ryja można dograć w studio :)
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

No wtedy wychodzi Live Chapter a nie En Vivo :)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Niech chociaż solidne audio wydadzą.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Ten zespół na pewno nie jest już w żaden sposób spontaniczny :)
nugz
SMERF MARUDA

Ok, podziękowali Londynowi na yt, to juz na pewno nie będzie wydawnictwa :P
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

A czy koszulka west hamu na Edim liczy się jako spontaniczność ? Kolega pyta.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

A np Judas Priest na swojej trasie jest spontaniczny? Albo Saxon?
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ