I to jest fake, który moge nawet na pw przysłać.Phantom22 pisze:Jak sprawdzałem to na osiołku była tylko jedna wersja, która trwa 10:25
Brighter Than A Thousand Suns - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Re: Brighter Than A Thousand Suns - oceny, wrażenia, recenzje!
Moze jakieś cuda czy coś 
10:25 a wiec falszywy alarm 
za prawdomówność idzie się do nieba... no jeśli ono wogóle istnieje w co wątpięKratos pisze:Za to stwierdzenie będziesz się smażył w piekleesoka pisze:Different World lepszy
Jeśli (jak napisałem w dotyczącym go temacie)DW jest świetny, to BTATS wychodzi poza skalę, daję ocenę 15/10 :rocx

Bądź more maiden- 666/10 
a ja zadam prowokacyjne pytania.
czy was naprawde zachwyca każdy chłam jaki wyjdzie z pod paluchów członków IM, tylko dlatego że to oni go skomponowali i nagrali
czy to taka ślepa miłość gdzie nie widzi się słabych stron partnera 
wersja Vlada jest o niebo lepsza od pierwowzoru
czy was naprawde zachwyca każdy chłam jaki wyjdzie z pod paluchów członków IM, tylko dlatego że to oni go skomponowali i nagrali
wersja Vlada jest o niebo lepsza od pierwowzoru
Szczerze powiem że dla mnie to slepa miłość ale dobrze mi z tym 
DW jest dobry, ale bez przesady. Wystawiłbym mu 6 - 7/10
Natomiast Brughter to już wyższa półka - 9/10
nie przesadzałbym jednak z tymi dziesiątkami, bo to rzeczywiście jakiś obłęd. Żaden z tych utworów nie dorasta do pięt Trooperowi, Hallowedowi czy Fearowi. Dziesiątki zostawmy dla nich.
Natomiast Brughter to już wyższa półka - 9/10
nie przesadzałbym jednak z tymi dziesiątkami, bo to rzeczywiście jakiś obłęd. Żaden z tych utworów nie dorasta do pięt Trooperowi, Hallowedowi czy Fearowi. Dziesiątki zostawmy dla nich.
A ja zadam natomiast bardzo proste pytanie - czy te 3 utwory nie mają się prawa komuś podobać ?? Tak trudno to zrozumieć ?? Nie jesteś jakąś wyrocznią, więc ocenę tych 3-ech kawałków zostaw po prostu każdemu z osobna.adam IM pisze:a ja zadam prowokacyjne pytania.
czy was naprawde zachwyca każdy chłam jaki wyjdzie z pod paluchów członków IM, tylko dlatego że to oni go skomponowali i nagraliczy to taka ślepa miłość gdzie nie widzi się słabych stron partnera
![]()
Każdy ma swoje zdanie i koniec. Jednym się podobają, innym nie. Mi się np. Bardziej podoba ROBB od BTATS 
- soulburner
- -#Invader

Mi się nowe kawałki podobają - czy to oznacza, że jestem zaślepiony miłością do muzyki Iron Maiden? Nie sądzę, zbyt wiele utworów w ich twórczości mi się nie podoba 
You must gather your party before venturing forth.
Przyznaję, że moja miłość do maiden jest ślepa, ale dobrze mi z tym. Poza tym te nowe kawałki bardzo mi przypadły do gustu. Myślę, że nie ma ich co nawet porównywać do Trooper itd. ale wiadomo, że "chłopcy" z maiden nie będą wiecznie grać jak w latach 80, dlatego porównuję te nowe piosenki bardziej z DoD i BNW. Jeśłi wynikło jakieś nieporozumienie to przepraszam :beer
- soulburner
- -#Invader

Jak dla mnie, Maiden już nigdy nie było takie samo od No Prayer for the Dying, przy czym nie uważam, aby ten album był zły. Po prostu od tego czasu zakończył się pewien rozdział Iron Maiden. Po tym czasie już nie było takie samo 
Nowe Maiden, od czasu Factor'a również mi się podoba. Jest inne, ale czuć, że to Maiden i nikt inny tak nie gra. Również podoba mi się progresywność utworów, której trochę brakło na NPFTD i FOTD.
AMOLAD zapowiada się IMO rewelacyjnie, głównie ze względu na pewne elementy klimatu X Factor.
Nowe Maiden, od czasu Factor'a również mi się podoba. Jest inne, ale czuć, że to Maiden i nikt inny tak nie gra. Również podoba mi się progresywność utworów, której trochę brakło na NPFTD i FOTD.
AMOLAD zapowiada się IMO rewelacyjnie, głównie ze względu na pewne elementy klimatu X Factor.
a podniecaj się tymi nowymi utworami az do usranej śmierci chłopie twój wybór. ale smiać mi się chce jak czytam opinie na temat tych utworów jakie do genialne, jakie to wspaniałe, jakie to takie owakie cudowne. z trzech kawałków jeszcze DW jako tako brzmi i ma charakter pozostałe to przegadana papka o 50% za długa i za nudna a już porównywanie ich do starych kawałków to żenada. jeśli np. Trooper miłby dostać 10/10 punktów to BTaTS ani RoBB nie zasługuja w tej skali nawet na 3 ot co. i to moja opinia fana IM od 26lat.Artur pisze:A ja zadam natomiast bardzo proste pytanie - czy te 3 utwory nie mają się prawa komuś podobać ?? Tak trudno to zrozumieć ?? Nie jesteś jakąś wyrocznią, więc ocenę tych 3-ech kawałków zostaw po prostu każdemu z osobna.adam IM pisze:a ja zadam prowokacyjne pytania.
czy was naprawde zachwyca każdy chłam jaki wyjdzie z pod paluchów członków IM, tylko dlatego że to oni go skomponowali i nagraliczy to taka ślepa miłość gdzie nie widzi się słabych stron partnera
![]()
a Ty co? Wyznacznik jakości
? Weź wyluzuj
.
? Weź wyluzuj Re: Brighter Than A Thousand Suns - oceny, wrażenia, recenzje!
a co nie mogę mieć swojego zdania i niezgadzać się z wieloma opiniami na tym forum. co to cenzura
mam piać peany na temat każdego kawałka bo to forum IM i można tu tylko mówić o nich dobrze albo wcale
jesli nagrywają chłam to pisze że to chłam jeśli nagraja coś cudownego to równiez to napiszę jak na razie jest 2:1 na niekorzyść dobrego maidena
jeśli Dickinson uważa że DW jest najgorszym utworem na tej płycie a te dwa pozostałe to maistersztyki kompozytorskie to chyba zaczyna się u niego demencja starcza, niestety 
eh nie zrozumiałeś mnie 
Tylko nie podoba Ci się, że komuś się może podobać, dziwi Cię to a chcesz żebyś Ty był zrozumiany. i jeszcze tak nie fajnie piszesz, ze śmiać Ci się chce, jakby Twoje zdanie było najwałściwsze.
Tylko nie podoba Ci się, że komuś się może podobać, dziwi Cię to a chcesz żebyś Ty był zrozumiany. i jeszcze tak nie fajnie piszesz, ze śmiać Ci się chce, jakby Twoje zdanie było najwałściwsze.
- soulburner
- -#Invader

Czyyyyli na stare lata tracę słuch, bo DW, BTATS i TROBB są dla mnie rewelacyjnymi utworami? Jasne, to jest inne Maiden, ale nie powiedziałbym, że te kawałki są np. za długie. Lubię długie utwory, nawet jeśli nie ma w nich takiej ilości kombinowania jak w Dream Theater - mogą być leniwe, ale dzięki temu, że są długie, są takie, jakie być powinny
To chyba Adrian powiedział w którymś z ostatnich wywiadów, że pisanie dłuższych utworów jest lepsze, gdyż tworząc coś krótkiego, muzyk musi się ograniczać 
bo naprawdę jesteście czasem zabawni
nie mam zamiaru uchodzić tu za jakiegoś guru ani jak to napisałaś wyrocznię. tylko głośno się zastanawiam co jest motywacją takiego zaślepienia niektórych adwersarzy