Sprzedaż AMOLAD
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Re: Sprzedaż AMOLAD
Obawiam się, że akcja promocyjna chyba jednak nie wiele pomogła
Kto miał kupić, to i tak wiedział, że album wychodzi. Sprzedaż płyt w Polsce jest śmieszna i nie sądze, żeby jakakolwiek płyta Maiden pokryła się u nas złotem. Jestem rozczarowany bo myślałem, że AMOLAD się to uda.
Jeśli na przyszłorocznej trasie mieliby odwiedzić Polskę, pewnie dobiliby do złota. Ale sprzedaż takiej płyty jak na nasze warunki jest i tak dobra, biorąc pod uwagę, że zapewne lwia część osób ją po prostu ściągnęła.
Niestety ledwie miesiąc AMOLAD utrzymał się w Polsce na top 100 (wrzesień #5), zazwyczaj płyty Maiden utrzymywały się 2-3 miesiące.
Na dzien dzisiejszy Amolad uzyskał statut złotej i platynowej płyty w nastepujących państwach: Platinum Finland, Gold Sweden, Gold Canada, Gold Greece, Gold UK, Gold Italy, Gold India, Gold Switzerland.
Na dzien dzisiejszy Amolad uzyskał statut złotej i platynowej płyty w nastepujących państwach: Platinum Finland, Gold Sweden, Gold Canada, Gold Greece, Gold UK, Gold Italy, Gold India, Gold Switzerland.
- Elevatorman
- -#Clansman

a myslałem ze na przełomie listopada/grudnia 10 tys juz powinno być 
Swieta ida moze dobijemy do tej magicznej liczby 10000
kupujcie znajomym i rodzinie na prezenty gwiazdkowe plyte to moze dojdziemy do zlota 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bardzo słabo u nas ze sprzedażą płyt...
#1 miejsce na liście OLIS niewiele dało... Niestety rynek muzyczny u nas kuleje więc nie dziwmy się, że jesteśmy tak traktowani przez wiele zespołów itp.
Ja liczę na to, że obniżą ceny przed świętami, to kupie oczywiście...
a reszta dalej w MM po 35zł, a AMoLaD dwa razy więcej...
a reszta dalej w MM po 35zł, a AMoLaD dwa razy więcej...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nowe albumy zawsze kosztują więcej... To normalne. Niestety polskie EMI nie może sobie tak po prostu obniżyć ceny danej płyty - wszystkie wytyczne odnośnie promocji idą z centrali w Londynie. Zresztą spadek sprzedaży o połowę w stosunku do DOD i to po wielkim koncercie w Chorzowie to naprawdę słaby wynik...
-
paulek
- -#Lord of the flies

Pewnie conajmniej drugie 8 tysięcy albo i wiecej rozeszło się piratów... 
Zapytaj ile osob poprzestalo na sciagnieciu plyty z sieci?
wtedy mamy multiplatyne na bank!
Ale ja ludzi nie winie do konca bo to chore zeby plyta kosztolwala 1/10 najnizszej pensji krajowej
wtedy mamy multiplatyne na bank!
Ale ja ludzi nie winie do konca bo to chore zeby plyta kosztolwala 1/10 najnizszej pensji krajowej
Mam propozycję.
Niech teraz wszyscy, co mają oryginalny album, kupią teraz AMOLAD komuś na prezent na Mikołaja lub na Boże Narodzenie. Wtedy płytka sprzeda się w ilościach 15 tysia i bedziemy mieli i złoto i dorównamy wynikowi DOD hehe
za słaby koncert dali, pewnie dlategoWICKER MAN pisze:to po wielkim koncercie w Chorzowie to naprawdę słaby wynik...
e tam. moim zdaniem to kara za to, ze nie przyjechali w tym roku. gdyby oglosili, ze graja u nas plyta by sie lepiej sprzedala
-
Deleted User 1499
Bezsensu niekotrzy mysla.Nie przyjechali to ja nie kupie ich plyty 
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Siwy pisze:e tam. moim zdaniem to kara za to, ze nie przyjechali w tym roku. gdyby oglosili, ze graja u nas plyta by sie lepiej sprzedala
Racja, Dod mimo iż jest słabszą płytą od "A Matter Of Life And Death" sprzedała się lepiej, a to za sprawą dwóch koncertów w 2003 r. wiadomo jest rozgłos, coś się dzieje to i wtedy płyty sprzedają się lepiej - prosta sprawa
ja myśle : nie kręci mnie to co robią, nie grają nic ciekaego to nie kupie płyty.sekcjazwlok pisze:Bezsensu niekotrzy mysla.Nie przyjechali to ja nie kupie ich plyty
-
Deleted User 1499
No ok.Rozumiem.Ale nie rozumiem nie kupywania albumu bo zespol nie przyjechal do kraju.Jak ja bym mial tak myslec to bym musial z wiekszosci kapel zrezygnowac bo wiekszosc co slucham rzadko lub wogule u nas nie bywa.
dokładnie. to faktycznie dziwne.sekcjazwlok pisze:Jak ja bym mial tak myslec to bym musial z wiekszosci kapel zrezygnowac bo wiekszosc co slucham rzadko lub wogule u nas nie bywa.
a wogóle ciekawe co z tymi co lubią jakieś projekty, które nie wychodzą wogóle poza studio, wtedy to nawet mp3 nie posluchają.
macie racje że stwierdzenie: nie kupię bo nie graja koncertu, jest dziwne. Ale mówi sie przecież że "trasa promuje album xyz". A u nas nie promuje. Więc siłą rzeczy promocja jest słabsza, do tego dochodzi cena i dostepność mp3 no i mamy jak mamy. Na dzisiaj myślę że AMOLAD złota nie zdobędzie.