Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Newsy muzyczne
no nie wierzę!Tobink pisze:Na pierwszej stronie Faktu jest pokazane jak kocha Nergal!
http://www.efakt.pl/Tak-kocha-Doda-,gal ... 029,1.html
już nie mam tu najwięcej postów

King expects that Slayer will only play the already widely disseminated "Psychopathy Red" during its Mayhem Tour sets when the tour starts on July 10. Jakoś mnie to nie dziwi. Slayer bardzo rzadko zmienia sety. Kurcze mogliby się gdzieś pojawić niedaleko Polski to bym się wybrał. Jakiś Berlin na jesień...
http://www.metallica.com/index.asp?item=602389
Potwierdza się to o czym już krążyły pogłoski. Czyli show z Francji będzie do kupienia na DVD tylko na terenie Francji oraz poprzez sklepy internetowe. Czyli kupi każdy kto będzie chciał.
Z kolei koncerty z Mexico City z czerwca tego roku będę normalnie dostępne w sklepach muzycznych.
Premiera "francuskiego" DVD już w drugiej połowie października. Myślę że przed końcem roku doczekamy się również wydawnictwa z koncertami z Meksyku.
Jedna rzecz mnie tylko zastanawia. "World Magnetic" to trasa po halach a oba wydawnictwa będą dokumentować występy Open Air.
Z drugiej strony wszystkie oficjalne wydawnictwa DVD Mety to występy w halach właśnie, może doszli do wniosku że teraz czas na gig stadionowy na nośniku cyfrowym
Nieważne zresztą .... 
Potwierdza się to o czym już krążyły pogłoski. Czyli show z Francji będzie do kupienia na DVD tylko na terenie Francji oraz poprzez sklepy internetowe. Czyli kupi każdy kto będzie chciał.
Z kolei koncerty z Mexico City z czerwca tego roku będę normalnie dostępne w sklepach muzycznych.
Premiera "francuskiego" DVD już w drugiej połowie października. Myślę że przed końcem roku doczekamy się również wydawnictwa z koncertami z Meksyku.
Jedna rzecz mnie tylko zastanawia. "World Magnetic" to trasa po halach a oba wydawnictwa będą dokumentować występy Open Air.
-
El Dorado
Przecież grają w sierpniu dwa koncerty w niemczechtomtomala pisze:King expects that Slayer will only play the already widely disseminated "Psychopathy Red" during its Mayhem Tour sets when the tour starts on July 10. Jakoś mnie to nie dziwi. Slayer bardzo rzadko zmienia sety. Kurcze mogliby się gdzieś pojawić niedaleko Polski to bym się wybrał. Jakiś Berlin na jesień...
Poza tym, Slayer zmienia sety znacznie częściej niż IM
No ale na te jak gadaliśmy nie dam rady rady pojechać. Dlatego czekam na jesieni na trasę, która będzie promowała nowy album.Tobink pisze:Przecież grają w sierpniu dwa koncerty w niemczech
Norweski GORGOROTH zakończył nagrania do dziewiątego albumu zatytułowanego "Quantos Possunt ad Satanitatem Trahunt". Płyta była rejestrowana w Monolith Studio należącym do Tomasa Asklunda, perkusisty zespołu. Oprócz niego w sesji nagraniowej udział wzięli: Infernus (gitara), Frank Watkins (bas) oraz Pest (wokal). W studyjnych pracach nie uczestniczył drugi gitarzysta zespołu Tormentor. Muzycy doszli bowiem do wniosku, że skoro cały materiał na nową płytę skomponował Infernus i to on nagrywał taśmy demo z nowym materiałem, będzie łatwiej i wygodniej, gdy nagra wszystkie ścieżki gitar. Nagrany materiał będzie teraz poddany masteringowi w Cutting Room Studios w Sztokholmie. Premierę "Quantos Possunt ad Satanitatem Trahunt" przewidziano na 21 października, a jej wydawcą będzie Regain Records.
www.sinfonia.pl
www.sinfonia.pl

- panzerschreck
- -#Lord of the flies

No, no, Szajba, cóż za niusy zapodajesz 
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Na stronach serwisu internetowego Metalsucks.net został zamieszczony przedpremierowo nowy album koncertowy zespołu JUDAS PRIEST zatytułowany "A Touch of Evil Live". Możecie go posłuchać TUTAJ. Na płycie znalazły się już klasyczne przeboje tej heavymetalowej legendy oraz nowsze utwory, w tym dwa z ostatniego studyjnego albumu noszącego tytuł "Nostradamus". Piosenki były rejestrowane podczas światowych tras koncertowych JUDAS PRIEST z 2005 i 2008 roku. "A Touch of Evil Live" będzie dostępny w sieci do 13 lipca, do godziny 23:59 czasu wschodniego wybrzeża USA. Płyta pojawi się w sklepach 14 lipca nakładem Sony Music oraz Epic Records.
sinfonia.pl
sinfonia.pl

- Elevatorman
- -#Clansman

też sie zdziwiłem xD 
MASTER POWRACA

Nowy album legendarnej amerykańskiej formacji MASTER będzie nosił tytuł "The Human Machine". Prace nad płytą rozpoczęły się po serii koncertów w Meksyku i Ameryce Południowej. Grupa planuje wejść do studia w grudniu, a gotowym produktem będziemy mogli cieszyć się już w pierwszej połowie 2010 roku. Płyta zostanie wydana nakładem Pulverised Records. Z wypowiedzi wokalisty i basisty grupy Paula Speckmanna wynika, że na dzień dzisiejszy powstało szesnaście utworów, z których większość z pewnością znajdzie się na nowej płycie. Gotowa jest już także okładka płyty. Autorem obrazka zdobiącego „The Human Machine” jest izraelski artysta Eliran Kantor, którego znamy ze współpracy z Testament, Aghora czy Gwar.
sinfonia.pl

Nowy album legendarnej amerykańskiej formacji MASTER będzie nosił tytuł "The Human Machine". Prace nad płytą rozpoczęły się po serii koncertów w Meksyku i Ameryce Południowej. Grupa planuje wejść do studia w grudniu, a gotowym produktem będziemy mogli cieszyć się już w pierwszej połowie 2010 roku. Płyta zostanie wydana nakładem Pulverised Records. Z wypowiedzi wokalisty i basisty grupy Paula Speckmanna wynika, że na dzień dzisiejszy powstało szesnaście utworów, z których większość z pewnością znajdzie się na nowej płycie. Gotowa jest już także okładka płyty. Autorem obrazka zdobiącego „The Human Machine” jest izraelski artysta Eliran Kantor, którego znamy ze współpracy z Testament, Aghora czy Gwar.
sinfonia.pl

Van Williams, perkusista NEVERMORE zakończył nagrywanie partii perkusji na nadchodzący album grupy. Producentem nowej płyty Amerykanów jest Peter Wichers, gitarzysta zespołu Soilwork. Wichers pracował wcześniej z Warrelem Danem, wokalistą NEVERMORE nad jego solową płytą, zatytułowaną "Praises To The War Machine". Miksami zajmie się po raz kolejny Andy Sneap, który w swojej karierze pracował z takimi zespołami jak Arch Enemy, Megadeth, Exodus, czy Machine Head. Następca wydanego w 2005 roku albumu "This Godless Endeavor" zostanie wydany na początku 2010 roku nakładem Century Media. – Te piosenki są pełne nowoodkrytej wściekłości, zarówno tekstowo jak i muzycznie. Jeff Loomis przygotował tak niesamowite riffy, że bez dwóch zdań zadowolą zarówno starych jak i nowych fanów – powiedział o nowych kompozycjach Warrel Dane, frontman NEVERMORE. Wspomniany powyżej Jeff Loomis, gitarzysta grupy, rozpoczął na początku sierpnia prace nad instruktażowym DVD, w którym zdradza tajniki gry na gitarze. W sieci pojawiły się krótkie filmy wideo, które pokazują proces tworzenia tego wydawnictwa
za sinfonia.pl
Arczi sie posra
za sinfonia.pl
Arczi sie posra

- Elevatorman
- -#Clansman

ja też sie "posrałem"
pare dni temu na myspace van williamsa czytalem o tym.. wreszcie!!
Haha, wszyscy tu się Nergalem przejmują, że z Dodą pomyka, a tu Marcin Urbaś idzie do Tańca z Gwiazdami : - D
- Elevatorman
- -#Clansman

no też słyszałem ...
Jazz is not dead, it just smells funny.
- Elevatorman
- -#Clansman

no rzeczywiście, kurde dobry kawałek
kurde nawet bas fajnie słychać
kurde nawet bas fajnie słychać