Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Nie pamiętam różnicy w finale, ale najwięcej głosów, bo po 23 dostały Can i Play oraz Angel and the Gambler 
- thekingcrimson
- -#Ancient mariner

Zgadzam się.
Osoby co na końcu głosują zapewne miałyby inne typy, gdyby nie utwór X i utwór Y, który są o włos od wypadnięcia.
W takim przypadku decyduje subiektywne, co lepiej wywalić, - a nie co jest lepsze.
Głosy powinny być ujawnione po odpadnięciu utworu.
Co innego jakby było ze 70 głosujących per day lub więcej. Nikomu ówczas by się nie chciało analizować, który utwór jest na granicy.
Póki co widać jakiś "spisek".
Niektórzy się jawnie do tego przyznawali, już na etapie głosowania na albumy.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Pytanie czy jest opcja tworzenia ankiety 24h z tajnym głosowaniem? Po 24h wynik by się ujawniał i zakładanie nowej ankiety na następne 24h. Byłoby nieźle. Bez możliwości podejrzenia głosów.
-
Deleted User 6661
A ja uważam, że dobrze jest, jak jest. To zabawa i trzeba liczyć się z różnymi odchyleniami... tak to nazwijmy. Już kilka razy wyraziłem swoje "oburzenie" wynikami głosowania, ale to również element zabawy. Utajnienie głosów nie byłoby takie ciekawe. Poza tym trzymajmy się zasady, aby nie zmieniać zasad w trakcie gry...
Dlaczego utajnienie glosów nie byłoby takie ciekawe? Wrecz przeciwnie, każdy by z niecierpliwością czekałby te 24h na wyniki głosowania.
-
Deleted User 6661
Jak mam czas, zaglądam do głosowania parę razy na dobę i śledzę tendencje. Wolę to niż kinder niespodziankę.
Rzeczywiście masz co teraz śledzić - pare głosówn na dance, reszta na rainmaker.
Teraz nie, ale wcześniejsze rundy były ciekawe. Głosy rozkładały się zawsze między wiele utworów.
Z drugiej strony ciekawe jak potraktować takie wyniki. W miarę wyrównany rozkład głosów na wszystkie utwory i całkowita dominacja DoD w finale. Słaby album jednego utworu?
Z drugiej strony ciekawe jak potraktować takie wyniki. W miarę wyrównany rozkład głosów na wszystkie utwory i całkowita dominacja DoD w finale. Słaby album jednego utworu?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Biorąc pod uwagę jak wiele "żelaznych klasyków" odpadło bardzo wcześnie wątpię, żeby tajne głosowanie zrobiłoby jakąś super różnicę, może +/- 1 miejsce w przypadku poszczególnych utworów.
-
Deleted User 2259
Pomyślimy o tym następnym razem, w każdym razie z takimi opcjami ankiet to tylko mod by mógł wystartować z tego co pamiętam, a ja nim nie jestem, ogólnie kupę roboty i strasznie dużo tych tematów byśmy mieli, no chyba żebyśmy od razu usuwali jedną ankietę i zastąpili ją kolejnąhipcio_stg pisze: ↑ndz cze 25, 2017 12:43 pm Pytanie czy jest opcja tworzenia ankiety 24h z tajnym głosowaniem? Po 24h wynik by się ujawniał i zakładanie nowej ankiety na następne 24h. Byłoby nieźle. Bez możliwości podejrzenia głosów.
Tak jest, trzymamy się zasaddependo pisze: ↑ndz cze 25, 2017 2:33 pm A ja uważam, że dobrze jest, jak jest. To zabawa i trzeba liczyć się z różnymi odchyleniami... tak to nazwijmy. Już kilka razy wyraziłem swoje "oburzenie" wynikami głosowania, ale to również element zabawy. Utajnienie głosów nie byłoby takie ciekawe. Poza tym trzymajmy się zasady, aby nie zmieniać zasad w trakcie gry...
Rainmaker otrzymał 23 głosy, więc rekordu niestety nie pobiliśmy
Zrób sobie 1 odsłuch i oceny kawałow zapisdz na kartce, jak tak robie, choć jak juz puscilem DoD to sluchalem z 15 razy, ale z amolad mi to chyba nie grozi
-
Deleted User 2259
Ocenię sobie poszczególne miejsca :
1. Dance of Death - moze byc
2. Rainmaker - za wysoko
3. No More Lies - za wysoko
4. Age Of Innocence - ok
5. Gates Of Tomorrow - za wysoko
6. Journeyman - moze byc
7. Face in the Sand - za nisko
8. Paschendale - moj faworyt, wiec za nisko
9. New Frontier - moze byc
10. Montségur - za wysoko
11. Wildest Dreams - za nisko
1. Dance of Death - moze byc
2. Rainmaker - za wysoko
3. No More Lies - za wysoko
4. Age Of Innocence - ok
5. Gates Of Tomorrow - za wysoko
6. Journeyman - moze byc
7. Face in the Sand - za nisko
8. Paschendale - moj faworyt, wiec za nisko
9. New Frontier - moze byc
10. Montségur - za wysoko
11. Wildest Dreams - za nisko
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Hmm Montsegur na przedostatnim za wysoko? Wspaniałe jest w muzyce, że każdemu podoba się co innego
Ale Paschendale na 8m. to dla mnie lekki szok.
-
Deleted User 2259
Za wysoko, bo jest u mnie na 11, a pomyśleć, ze jak album wyszedł to stawiałem go zaraz za Paschendale i DoD
-
Deleted User 2259
moj ranking walkow z marmolada
10. Shadows
9. Longest Day
8. Lord of lajt
7. for the cos tam cos tam
6. legacy
5. pilgrim
4. beniamn
3. 1000 suns (a kiedys byl na 9, nie wiem jak to mozliwe, po prostu chyba reszta jest jeszcze gorsza)
2. D World
1. Kolorki <3
10. Shadows
9. Longest Day
8. Lord of lajt
7. for the cos tam cos tam
6. legacy
5. pilgrim
4. beniamn
3. 1000 suns (a kiedys byl na 9, nie wiem jak to mozliwe, po prostu chyba reszta jest jeszcze gorsza)
2. D World
1. Kolorki <3
jaki sens ma odkrywanie kart przy dopiero co rozpoczętym głosowaniu na ten LP?
-
Deleted User 2259
Taki, ze potem zapomnę wrzucić, a moje typy nie mają na nikogo wpływu, zresztą obojętnie co wygra jak dla mnie.
I możemy sprawdzać czy nie oszukujesz, głosując w innej kolejności 
zawsze w populacji znajdzie się jednostka, którą zaabsorbuje coś takiego. w tym przypadku może być to osoba młoda/słabo znająca dany album/nie pałająca sympatią do niego
natomiast chciałbym zwrócić uwagę, że duplikują się w ten sposób posty, gdy teraz stawiasz oceny przy utworach, a po zakończeniu albumu oceniasz ponownie subiektywnie, czy jest dany utwór za wysoko/nisko/w sam raz do Twoich preferencji