Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Post autor: Deleted User 2259 »

Nie pamiętam różnicy w finale, ale najwięcej głosów, bo po 23 dostały Can i Play oraz Angel and the Gambler :)
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: thekingcrimson »

nexus6 pisze: pt cze 23, 2017 11:10 am Myślę, że wyniki byłyby inne, gdyby głosowanie było tajne. Niektórzy sugerują się głosami innych, do tego dochodzi kalkulacja, a niektórzy, takie mam wrażenie, nie odświeżyli sobie do słuchania danej płyty. Może warto pomyśleć nad tajnym głosowaniem.
Zgadzam się.
Osoby co na końcu głosują zapewne miałyby inne typy, gdyby nie utwór X i utwór Y, który są o włos od wypadnięcia.
W takim przypadku decyduje subiektywne, co lepiej wywalić, - a nie co jest lepsze.
Głosy powinny być ujawnione po odpadnięciu utworu.

Co innego jakby było ze 70 głosujących per day lub więcej. Nikomu ówczas by się nie chciało analizować, który utwór jest na granicy.
Póki co widać jakiś "spisek". :D
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Niektórzy się jawnie do tego przyznawali, już na etapie głosowania na albumy.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Pytanie czy jest opcja tworzenia ankiety 24h z tajnym głosowaniem? Po 24h wynik by się ujawniał i zakładanie nowej ankiety na następne 24h. Byłoby nieźle. Bez możliwości podejrzenia głosów.
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

A ja uważam, że dobrze jest, jak jest. To zabawa i trzeba liczyć się z różnymi odchyleniami... tak to nazwijmy. Już kilka razy wyraziłem swoje "oburzenie" wynikami głosowania, ale to również element zabawy. Utajnienie głosów nie byłoby takie ciekawe. Poza tym trzymajmy się zasady, aby nie zmieniać zasad w trakcie gry...
Awatar użytkownika
nexus6
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: nexus6 »

Dlaczego utajnienie glosów nie byłoby takie ciekawe? Wrecz przeciwnie, każdy by z niecierpliwością czekałby te 24h na wyniki głosowania.
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Jak mam czas, zaglądam do głosowania parę razy na dobę i śledzę tendencje. Wolę to niż kinder niespodziankę.
Awatar użytkownika
nexus6
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: nexus6 »

Rzeczywiście masz co teraz śledzić - pare głosówn na dance, reszta na rainmaker.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Teraz nie, ale wcześniejsze rundy były ciekawe. Głosy rozkładały się zawsze między wiele utworów.

Z drugiej strony ciekawe jak potraktować takie wyniki. W miarę wyrównany rozkład głosów na wszystkie utwory i całkowita dominacja DoD w finale. Słaby album jednego utworu?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Biorąc pod uwagę jak wiele "żelaznych klasyków" odpadło bardzo wcześnie wątpię, żeby tajne głosowanie zrobiłoby jakąś super różnicę, może +/- 1 miejsce w przypadku poszczególnych utworów.
Deleted User 2259

hipcio_stg pisze: ndz cze 25, 2017 12:43 pm Pytanie czy jest opcja tworzenia ankiety 24h z tajnym głosowaniem? Po 24h wynik by się ujawniał i zakładanie nowej ankiety na następne 24h. Byłoby nieźle. Bez możliwości podejrzenia głosów.
Pomyślimy o tym następnym razem, w każdym razie z takimi opcjami ankiet to tylko mod by mógł wystartować z tego co pamiętam, a ja nim nie jestem, ogólnie kupę roboty i strasznie dużo tych tematów byśmy mieli, no chyba żebyśmy od razu usuwali jedną ankietę i zastąpili ją kolejną :o
dependo pisze: ndz cze 25, 2017 2:33 pm A ja uważam, że dobrze jest, jak jest. To zabawa i trzeba liczyć się z różnymi odchyleniami... tak to nazwijmy. Już kilka razy wyraziłem swoje "oburzenie" wynikami głosowania, ale to również element zabawy. Utajnienie głosów nie byłoby takie ciekawe. Poza tym trzymajmy się zasady, aby nie zmieniać zasad w trakcie gry...
Tak jest, trzymamy się zasad :) , poza tym kiedyś na innym forum robiliśmy takie tajne głosowania, i też ludzie się burzyli, bo jak to żeby podczas pierwszej rundy od razu głosować na np Somewhere in Time jako najsłabszy album, ewidentnie ktoś tam chciał nam popsuć zabawę, a tutaj survivor tylko dla fanów, ktoś nie chce to nie głosuje, choć oczywiście gusta są różne.
nexus6 pisze: ndz cze 25, 2017 5:25 pm Rzeczywiście masz co teraz śledzić - pare głosówn na dance, reszta na rainmaker.
Rainmaker otrzymał 23 głosy, więc rekordu niestety nie pobiliśmy :?
pz pisze: ndz cze 25, 2017 9:51 pm Out of the Shadows - tutaj będę miał spory problem, bo te utwory wylatują mi podczas słuchania drugim uchem i niektóre słabo kojarzę
Zrób sobie 1 odsłuch i oceny kawałow zapisdz na kartce, jak tak robie, choć jak juz puscilem DoD to sluchalem z 15 razy, ale z amolad mi to chyba nie grozi :P :wink:
Deleted User 2259

Ocenię sobie poszczególne miejsca :

1. Dance of Death - moze byc
2. Rainmaker - za wysoko
3. No More Lies - za wysoko
4. Age Of Innocence - ok
5. Gates Of Tomorrow - za wysoko
6. Journeyman - moze byc
7. Face in the Sand - za nisko
8. Paschendale - moj faworyt, wiec za nisko :P
9. New Frontier - moze byc
10. Montségur - za wysoko
11. Wildest Dreams - za nisko
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Hmm Montsegur na przedostatnim za wysoko? Wspaniałe jest w muzyce, że każdemu podoba się co innego :) Ale Paschendale na 8m. to dla mnie lekki szok.
Deleted User 2259

Za wysoko, bo jest u mnie na 11, a pomyśleć, ze jak album wyszedł to stawiałem go zaraz za Paschendale i DoD
Deleted User 2259

moj ranking walkow z marmolada

10. Shadows
9. Longest Day
8. Lord of lajt
7. for the cos tam cos tam
6. legacy
5. pilgrim
4. beniamn
3. 1000 suns (a kiedys byl na 9, nie wiem jak to mozliwe, po prostu chyba reszta jest jeszcze gorsza)
2. D World
1. Kolorki <3
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

jaki sens ma odkrywanie kart przy dopiero co rozpoczętym głosowaniu na ten LP?
Deleted User 2259

Taki, ze potem zapomnę wrzucić, a moje typy nie mają na nikogo wpływu, zresztą obojętnie co wygra jak dla mnie.
pz
-#Administrator
-#Administrator

I możemy sprawdzać czy nie oszukujesz, głosując w innej kolejności :D

Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Invader pisze: pn cze 26, 2017 2:37 pm 1. Kolorki <3
Przecież to najbardziej cienki i na siłę utwór na tej płycie :D Zwłaszcza pianie w refrenie i sekcja instrumentalna.
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

Invader pisze: pn cze 26, 2017 10:22 pm Taki, ze potem zapomnę wrzucić, a moje typy nie mają na nikogo wpływu, zresztą obojętnie co wygra jak dla mnie.
zawsze w populacji znajdzie się jednostka, którą zaabsorbuje coś takiego. w tym przypadku może być to osoba młoda/słabo znająca dany album/nie pałająca sympatią do niego
natomiast chciałbym zwrócić uwagę, że duplikują się w ten sposób posty, gdy teraz stawiasz oceny przy utworach, a po zakończeniu albumu oceniasz ponownie subiektywnie, czy jest dany utwór za wysoko/nisko/w sam raz do Twoich preferencji
ODPOWIEDZ