Nie. Wiesz dlaczego? Nie obchodzą mnie twoje tłumaczenia, wynurzenia i klasyfikacje. Mam własne.
Bitwa Artystów - komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bitwa Artystów - komentarze
Zawiedziesz się niestety
Nie wygłupiaj się Zdan, kilkanaście lat temu spotykałem się na zlotach, koncertach z ludźmi młodszymi od siebie o circa 10 lat i oni wiedzieli co to rock and roll. Ozzy, Dio to był rock and roll, no więc jak?
Szczerze? Twoje zdanie czy wiem co to rock and roll mnie nie obchodzi. Tak po prostu. Daruj sobie. Zmień temat.Vorgel pisze: ↑ndz sie 16, 2020 11:10 pmNie wygłupiaj się Zdan, kilkanaście lat temu spotykałem się na zlotach, koncertach z ludźmi młodszymi od siebie o circa 10 lat i oni wiedzieli co to rock and roll. Ozzy, Dio to był rock and roll, no więc jak?
Wymień 10 metalowych utworów które lubisz, z różnych okresów, a powiem Ci gdzie jest rock and roll a gdzie go nie ma. Jasne, możesz lubić STL, ok, ale to nie jest rock and roll
Ale gwarantuję Ci też, że jak już wymienisz te utwory i poznasz moją percepcję,zaczniesz inaczej klasyfikować to co Ci się wydaje oczywiste. Bo to tak zwane moje zdanie, to jest tylko i wyłącznie przyznanie racji pionierom rock and rolla. I nic więcej.
Jeszcze raz poproszę grzecznie - skończ. Naprawdę mnie nie obchodzi co twierdzisz. Serio. Nie muszę tego wiedzieć i nawet nie chcę. Porozmawiałem z Tobą na tyle żeby wiedzieć, że to będzie marnowanie Twojego i mojego czasu.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Zdan, ty gówniarzu co ty sie wypowiadasz, nie wiesz jak kiedyś było
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Linkin Park - In The End
System of a Down - Toxicity
Metallica - St Anger
Coma - Los Cebula i Krokodyle Łzy
Nightwish - I Wish I Had An Angel
Necrocannibalistic Vomitorium - "Gore Bastards"
Nocny Kochanek - Ruchanie huj
Sabaton - 40:1
Prosze o powazna analize
Coma się powtórzyła, daj coś innego. Może
Zenek - karwa piarbole
Zenek - karwa piarbole
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ok, ale niektórych muszę posłuchać bo nie znam.Dzosef pisze: ↑pn sie 17, 2020 11:34 am
Linkin Park - In The End
System of a Down - Toxicity
Metallica - St Anger
Nightwish - I Wish I Had An Angel
Necrocannibalistic Vomitorium - "Gore Bastards"
Nocny Kochanek - Ruchanie huj
Sabaton - 40:1
Prosze o powazna analize
Jeśli naprawdę pokaże się analiza tych numerów to robię print screena i podejrzewam, że umrę ze śmiechu 
Ale, że John Arch odpadł ze Stevenem Tylerem na metalowym forum to jest już szczyt wszystkiego. Arch to przecież Dickinsonowski wokal, a ta skrzecząca jedną oktawą małpa Tyler to żaden wokalista.
Jeśli publika głosuje inaczej niż ja lubię to tym gorzej dla publiki! 
Nie no, ale przecież Arch to jest absolutna klasa wokal, Tyler? Przecież on nawet śpiewać nie umie 
Publika uznała inaczej. Smuteczek 
Linkin Park - In The End - Rap+muzyka alternatywna, przeciągane frazy wokalne, brak dynamiki w riffach, tylko płynne granie jak w muzyce pop tyle, że na przesterze. Rock and rolla brak.
System of a Down - Toxicity - Ponownie muzyka alternatywna, nieco bardziej melodyjna, zupełnie nie rock and rollowy wokalista, prędzej to podpada pod muzykę ludową niż rock and roll.
Metallica - St Anger - To też muzyka alternatywna, wszystkie te 3 pierwsze utwory mają linię melodyczną zbudowaną według tej samej filozofii, ciążą w stronę tonacji molowej. No nie jest to rock and roll.
Coma - Los Cebula i Krokodyle Łzy - to jest kawałek pop, albo jak kto woli bardziej melodyjne oblicze muzyki alternatywnej. Rozmarzony głos, swoista rzewność nigdy nie była składową rock and rolla.
Nightwish - I Wish I Had An Angel - Temu najbliżej do rock and rolla, wciąż to jednak nie jest to, głównie przez sam pomysł na utwór i laskę na wokalu. W porównaniu z poprzednimi jest o wiele bliżej, ale wciąż daleko.
Necrocannibalistic Vomitorium - "Gore Bastards" - tego nie uznaję za muzykę.
Nocny Kochanek - Ruchanie huj - Chyba takiego utworu nie mają.
Sabaton - 40:1 Temu jest do rock and rolla mniej więcej tak samo daleko jak Nightwish, chociaż to inne granie. Rock and roll nie jest pompatyczny.
Szkoda, że nie dałeś ani jednego przykładu utworu rock and rollowego.
System of a Down - Toxicity - Ponownie muzyka alternatywna, nieco bardziej melodyjna, zupełnie nie rock and rollowy wokalista, prędzej to podpada pod muzykę ludową niż rock and roll.
Metallica - St Anger - To też muzyka alternatywna, wszystkie te 3 pierwsze utwory mają linię melodyczną zbudowaną według tej samej filozofii, ciążą w stronę tonacji molowej. No nie jest to rock and roll.
Coma - Los Cebula i Krokodyle Łzy - to jest kawałek pop, albo jak kto woli bardziej melodyjne oblicze muzyki alternatywnej. Rozmarzony głos, swoista rzewność nigdy nie była składową rock and rolla.
Nightwish - I Wish I Had An Angel - Temu najbliżej do rock and rolla, wciąż to jednak nie jest to, głównie przez sam pomysł na utwór i laskę na wokalu. W porównaniu z poprzednimi jest o wiele bliżej, ale wciąż daleko.
Necrocannibalistic Vomitorium - "Gore Bastards" - tego nie uznaję za muzykę.
Nocny Kochanek - Ruchanie huj - Chyba takiego utworu nie mają.
Sabaton - 40:1 Temu jest do rock and rolla mniej więcej tak samo daleko jak Nightwish, chociaż to inne granie. Rock and roll nie jest pompatyczny.
Szkoda, że nie dałeś ani jednego przykładu utworu rock and rollowego.
I cyk print screen 
Tu masz rokendroll i daj se już spokój :
https://youtu.be/gj0Rz-uP4Mk
https://youtu.be/gj0Rz-uP4Mk
I tu chyba też, przykładając miarę Vorgela:
https://www.youtube.com/watch?v=MDC-BjIKBx8
Ale nadmieniam, że żaden ze mnie fachowiec, w porównaniu do niektórych forumowych "wyroczni" (nomen omen)
https://www.youtube.com/watch?v=MDC-BjIKBx8
Ale nadmieniam, że żaden ze mnie fachowiec, w porównaniu do niektórych forumowych "wyroczni" (nomen omen)