M.
Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Mam trochę takie wrażenie, że Steve gra i ciągnie Maiden, bo... musi. Pieniądze. Jakoś brakowało mi jego, nawet wyreżyserowanego i powtarzalnego, zaangażowania na scenie podczas trasy 2023. Bruce był bardziej zaangażowany, a Stefan wycofany i coraz mniej gra "z krawędzi". Na Lajonie jakoś daje z siebie więcej 
M.
M.
Może obecnie w BL ma więcej funu z grania na żywo?beaviso pisze: ↑czw sie 08, 2024 4:41 pm Mam trochę takie wrażenie, że Steve gra i ciągnie Maiden, bo... musi. Pieniądze. Jakoś brakowało mi jego, nawet wyreżyserowanego i powtarzalnego, zaangażowania na scenie podczas trasy 2023. Bruce był bardziej zaangażowany, a Stefan wycofany i coraz mniej gra "z krawędzi". Na Lajonie jakoś daje z siebie więcej
M.
www.MetalSide.pl
Godzinny wywiad z Nicko:
https://youtu.be/1rj45QbF4rA?feature=shared
Takie najważniejsze rzeczy tłumaczone przez chatGPT:
Nicko powiedział, że wciąż nie jest na poziomie, na którym chciałby być. Nie potrafi już zagrać przejścia z szesnastek na trzydziestodwójki. Może grać ósemki i robić podwójne uderzenia. Teraz musi dostosować swoje przejścia – nie jest w stanie zagrać przejścia z "The Trooper" z powodu szybkości, ale może to zrobić wolniej. Dopóki utrzymuje groove, zespół jest bardzo wspierający. Gra codziennie i jest teraz w swojej szczytowej formie (choć nie jest pewien, czy tak powiedział). Próbował grać przejścia ze swoim zespołem solowym, ale one nie działają, więc wrócił do tego, co grał z Maiden w zeszłym roku, czyli prostszego grania tych przejść. Znowu udaje mu się grać trójki i kilka uderzeń w hi-hat w "Fear of the Dark". Wszystko zależy od tempa utworów – kiedy są szybkie, ma trudności, ale kiedy są wolniejsze, daje radę.
https://youtu.be/1rj45QbF4rA?feature=shared
Takie najważniejsze rzeczy tłumaczone przez chatGPT:
Nicko powiedział, że wciąż nie jest na poziomie, na którym chciałby być. Nie potrafi już zagrać przejścia z szesnastek na trzydziestodwójki. Może grać ósemki i robić podwójne uderzenia. Teraz musi dostosować swoje przejścia – nie jest w stanie zagrać przejścia z "The Trooper" z powodu szybkości, ale może to zrobić wolniej. Dopóki utrzymuje groove, zespół jest bardzo wspierający. Gra codziennie i jest teraz w swojej szczytowej formie (choć nie jest pewien, czy tak powiedział). Próbował grać przejścia ze swoim zespołem solowym, ale one nie działają, więc wrócił do tego, co grał z Maiden w zeszłym roku, czyli prostszego grania tych przejść. Znowu udaje mu się grać trójki i kilka uderzeń w hi-hat w "Fear of the Dark". Wszystko zależy od tempa utworów – kiedy są szybkie, ma trudności, ale kiedy są wolniejsze, daje radę.
Czas na Joe Lazarusa, Judasi jak mieli chorego gościa to kazali mu siedzieć na dupie i patrzcie w jakiej formie teraz sa
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Granie muzyki Maiden w wolniejszym tempie to proszenie się o katastrofę na całego. Jeśli Nicko nie wyrabia - powinien odpuścić / zostać zastąpiony. Albo trzeba zamknąć cały kramik.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
No właśnie. Nie dość, że z racji wieku mocno zwolnili, to jeszcze z powodu Nicko trzeba będzie. Co to za Iron Maiden. Czas kończyć.
Nie wierzę w trasę na 50 lat bez Nicko. No chyba że faktycznie zwolni stołek, na własnych warunkach. Dla mnie zaniżone bpmy to nie jest jakiś wielki dramat.
Mi tam w 2023 było ok. Było i szybko jak CSiT czy solo w Prisoner, jak i całkiem mocno w Stranger.
Wiadomo - jak się tego słucha na Yt, to jest trochę drętwiej ale “na żywo” to działa nawet w uboższej formie. To tak jak Bruce miał gorsze gigi w 2019… na żywo i tak było spoko.
Wiadomo - jak się tego słucha na Yt, to jest trochę drętwiej ale “na żywo” to działa nawet w uboższej formie. To tak jak Bruce miał gorsze gigi w 2019… na żywo i tak było spoko.
A widziałeś miny Adriana na "pływające" tempo w Wasted years? Albo "niestosunek" tempa w Prisoner pomiędzy początkiem a głównym riffem? Dla mnie zwolnione tempo to klęska zwyczajna.
ps. mam - znowu - przywołać Mozarta?
Ostatnio zmieniony sob sie 10, 2024 7:18 am przez pinio, łącznie zmieniany 1 raz.
Też uważam, ze na żywo bierze się to, co jest. Dopiero późniejsze analizy w sieci generują rozkminy.
Ja - na żywo - widziałem reakcje Adriana (Lublana to była) i słyszałem to, o czym napisałem. Jutubowych rozkmin nie uprawiam.
Ale ja tylko piszę o zaniżonym tempie, nie o wyjebkach i błędach 
Ok. Te ww. wyjebki właśnie na zaniżaniu tempa polegały. Nie chcę się przepychać, nie o to mi chodzi.
Wiadomo jaka jest rola Nicko. Jego niedomaganie i - pomimo tegoż - granie, to prosta droga do tego co sam dobrze kiedyś określił: parodia samych siebie. Życzę i jemu i ekipie tylko dobrze, ale niech muzyki na ołtarzu nie kładą.
Wiadomo jaka jest rola Nicko. Jego niedomaganie i - pomimo tegoż - granie, to prosta droga do tego co sam dobrze kiedyś określił: parodia samych siebie. Życzę i jemu i ekipie tylko dobrze, ale niech muzyki na ołtarzu nie kładą.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

A jak mówiłem, że już czas na zmianę, to mnie tutaj objechano. Teraz takie kwiatki. Słuchajcie, po tylu latach grania i w wieku 72 lat z przebytym udarem, nie ma się co spodziewać, że cudownie wróci do formy. Nie, nie wróci, będzie tylko zwalniał. Najwyższy czas na zmiany, liczę na to że muzycy i Smallwood delikatnie uświadomią naszego bohatera, że tak czy inaczej, emerytura nie zaczeka. Na 50 lecie może zagrać jakieś bisy, jak Tipton w Priestach, niemniej całościowo, to raczej się już nie uda. Prawdopodobnie koncerty 2024 będą jego epitafium, bo istnieją pewne granice obniżania jakości, o czym wszyscy wiemy.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Lepiej bym tego nie ujął.pinio pisze: ↑pt sie 09, 2024 10:22 pm Ok. Te ww. wyjebki właśnie na zaniżaniu tempa polegały. Nie chcę się przepychać, nie o to mi chodzi.
"The Trooper" brzmiał bardzo biednie na koncercie. To aż bolało przecież.
www.MetalSide.pl
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Niestety Nicko to zbyt dumna postać by sam zrezygnował. Sam jestem ciekaw jak to się ułoży zakładając że 2025/26 to będzie trasa na 50 lecie. Przecież naprawdę ciężko mu będzie to udźwignąć..
www.last.fm/user/darkfuneral18
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Duma, dumą ale przecież wszyscy mają uszy. Nie wyobrażam sobie żeby co wywiad i po każdej trasie przepraszał fanów
Normalnie zagra do końca kariery, bo max 5% ludzi zauważy wolniejsze tempo na koncertach w tych kilku galopujących numerach. Tylko nagłe pogorszenie zdrowia w trakcie trasy wymusi zmianę (wówczas już na stałe).