Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Wywiady i newsy

Post autor: nugz »

Redaktorze, ja też, pisałem o tym wcześniej, ale mam nadzieję, że Nicko dojedzie do końca na solidne 60% formy, bez jutuberów w składzie ;)
nugz
SMERF MARUDA

I profilaktyczne info dla purystów Maiden - w skali publiczności na koncercie, śmiało można napisać, że prawie nikogo nie interesuje, czy Trooper będzie miał prawilne bębny :)
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

Schizoid pisze: ndz sie 11, 2024 3:59 pm Bo Priest to Halford.
Czyli (zespół) Halford to w zasadzie to samo co Priest? Tylko... sesyjni muzycy inni?

Coverbandy, nowe zespoły, kariery solowe, wszystko fajnie, ja z tym problemu nie mam.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie muszę tu nikomu tłumaczyć swojego zamiłowania do JP. Ja tylko pokazuję, jak to wygląda z zewnątrz - i w pewnym stopniu także wewnątrz. Nie ma Halforda, nie ma zespołu. Równolegle z Priest dawał fanom lepszy Priest experience, niż właściwy zespół.

No i sorry, ale Richie jest w zespole od 13 lat. Dłużej niż Holland, dłużej niż Downing w swoich złotych latach. Udowodnił to, co miał udowodnić. Nie jest muzykiem sesyjnym.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

No, zdecydowanie Riczi nie jest sidemanem, jest napędem Priest.
Awatar użytkownika
pinio
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: pinio »

nugz pisze: ndz sie 11, 2024 8:53 pm I profilaktyczne info dla purystów Maiden - w skali publiczności na koncercie, śmiało można napisać, że prawie nikogo nie interesuje, czy Trooper będzie miał prawilne bębny :)
Poczekaj aż taki "purysta" (nawet głuchy) pomyśli, że jadowity tekst o parodiującej samą siebie gwieździe metalu, tekst, w którym czarno na białym wyliczy wpadki i uzasadni je obiektywnymi przesłankami (o których mówi sam zespół), że taki tekst może namieszać. Niech to puści np. Kerrang!
Ekipa Iron Maiden jest twarda, ale trudno mi sobie wyobrazić, że tylko wzruszą ramionami, natomiast zainteresowanych tematem pismaków znajdzie się całkiem sporo. Bo dlaczego sobie nie popisać w ramach "obiektywnej" gównoburzy?

ps. nie chce mi się wracać do tematu bpm-ów jako podstawy muzyki. Niech już lepiej zrobią dobry wybór setu, żeby ten element był zabezpieczony.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem

Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy

Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
nugz
SMERF MARUDA

Bardziej się przejmujecie dobrą prasą niż sam zespół ;) Świat doskonale wie, że za beczkami siedzi gość 70+, po udarze. Nie sądzę, żeby ktoś wpadł na zwyrolski pomysł śmieszkowania sobie z Nicko i wyliczania fakapów.

A stabilne bpmy nie są koniecznym elementem dobrego koncertu, shit happens.
Awatar użytkownika
pinio
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: pinio »

nugz pisze: pn sie 12, 2024 8:46 am Nie sądzę, żeby ktoś wpadł na zwyrolski pomysł śmieszkowania sobie z Nicko i wyliczania fakapów.
Obyś miał rację
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem

Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy

Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

A nawet jeżeli, to co? Larsowi wyliczają i wszyscy rozsądni ludzie mają to w ciemnym miejscu.

Swoją drogą, to by dopiero było. "Lars, od dzisiaj będziesz menagerem merchu. Bierzemy innego pałkera". Już widzę, że byłoby lepiej.

Jeszcze co do Judas, to fajnie, że jest 13 lat, ale nawet jak był na początku to napisał prawie cały album. Dla mnie to dziwne, ale spoko. Jestem sobie w stanie wyobrazić, że do Maiden dochodzi jakiś XY i pisze 90 materiału na kolejny album. Styl 80' z pazurem, wszyscy szczęśliwi?
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Bo z Larsa, aż się prosi podśmiechiwać i wytykać błędy, bo to taki typek, że się o to prosi. Ale przyznam, że od pandemii gość naprawdę zrobił postęp.
Nicko ma zdecydowanie lepszą prasę, bo jest spoko gościem i wzbudza swoją postacią więcej sympatii, nawet poprzez same wywiady.
nugz
SMERF MARUDA

Ludzie zapominają, że Lars jest dopiero na końcu palkerem Metalliki. Nadał gra na dużej intensywności, i biorę to ponad techniczną doskonałość. Gdyby Ulrich złapał jakąś nieciekawą przypadłość ograniczającą grę, ale nadał by bębnił, na pewno wielu imbecyli z IQ na poziomie średniej temperatury pokojowej jeszcze bardziej by cisnęło bekę.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

remi pisze: pn sie 12, 2024 11:52 am Bo z Larsa, aż się prosi podśmiechiwać i wytykać błędy, bo to taki typek, że się o to prosi. Ale przyznam, że od pandemii gość naprawdę zrobił postęp.
Nicko ma zdecydowanie lepszą prasę, bo jest spoko gościem i wzbudza swoją postacią więcej sympatii, nawet poprzez same wywiady.
Nick to przede wszystkim muzyk i normalny gość, Lars - zarozumiały biznesmen pełną gębą, czasami bywający muzykiem. Piszę to z całym szacunkiem dla pierwszych trzech płyt Metalliki, które uwielbiam :)
nugz
SMERF MARUDA

To wyjdź poza te 3 i popatrz na creditsy numerów. Prawie nie ma kawałka przez współautorstwa Larsa. Dawno takiej głupoty nie czytałem :) Tak - Lars to genialny biznesman, wizjoner, promotor. Ktoś taki przydałby się Maiden xDDD.

Gdyby był dziś w Maiden, to z inżynierem dźwięku siedziałby w studio i sam kleił solówki Murraya w Pro Tools (tak robił z Kirkiem na ostatnich albumach) :lol:
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

No przydałby się, a te trzy lubię najbardziej resztę znam i mam, zatem za bardzo "wychodzić" nie muszę.
nugz
SMERF MARUDA

No więc zajrzyj do książeczki i poczytaj - kawałek bez Larsa to anomalia. Jego wpływ na katalog Metalliki jest o tyle większy od Nicko w Maiden, że tutaj skończę, bo nie chcę sprawić Nickowi przykrości :P
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Bo to Lars jest w Mecie szefem i kierownikiem koncepcyjnym, jak Harris w Maiden. A czy to nie było tak, że na początku wszyscy czterej muzycy podpisywali utwory?
nugz
SMERF MARUDA

Nie znajdziesz nawet 5 numerów, w których LU nie wisi jako współautor :) Pierwszy credit Nicko to chyba 2003 ;) Coś jeszcze było?
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Ależ ja nie mam nawet zamiaru porównywać wkładu kompozytorskiego McBraina w IM, z Larsem w Mecie. Meta to jego zespół, jest jej twórcą i mózgiem, McBrain to "tylko" muzyk grający na perkusji.
nugz
SMERF MARUDA

No więc ustalmy - Lars to biznesmen, wizjoner, promotor, muzyk i perkusista największego zespołu metalowego na Ziemi ;)
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Jasne, ale zdarzało mu się grać niezbyt dobrze i ludzie mu to wytykali - W TYM kontekście podkreśliłem paralele z McBrainem.
ODPOWIEDZ