Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Niemal pewien jestem, że kiedyś tam (dawno temu) wskazał właśnie Hallowed odpowiadając na podobne pytanie.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
-
Deleted User 626
Wkurzył się. Jak to? W kosmos beze mnie?
PS: Chyba nieliczni zrozumieli kontekst.
Ja wyczułem kontekst!
-
Deleted User 626
Na próbach Nicko podobno tak zapierdala, ze Stefan musiał włączyć do gry trzeci palec na basie, co się nigdy nie zdarzyło - sprawdzone info
-
Deleted User 5490
Eeeeee.... Nie gadaj. Stefan od zawsze używa 3 paluchów. W galopkach nie da się inaczej. W tempach w jakich zapierdzielali w minionym wieku musiał często grać trzema paluchami.
Cóż, możesz mi wierzyć ns słowo, że się myślisz, albo mogę wrzucić link do wypowiedzi samego Stefana w tym temacie 
Stefan wybrał kawałek skomponowany przez trzech tylko dlatego, że przez lata nabrał „korporacyjnej ogłady wypowiedzi” 
Prowadzący wywiad podpuścił go twierdzeniem, że w jego opinii takim „reprezentatywnym” utworem jest Ikar. Nie dało się nie wyczuć negatywnego nastawienia Stefka do tej wypowiedzi, którą zaraz skontrował, ale wyprowadził na prostą korporacyjnym pozornie ugodowym wyborem. To tylko ich tajemnica ile w tym Evilu jest udziału Stefana, a ile Adriana (bo Bruce zapewne napisał tekst.)
Co do palców, to wielokrotnie Stefan mówił, że używa od zawsze dwóch i tylko dwóch, choć ruch dłoni może stwarzać pozory pracy trzech. Ja nie byłem w stanie tego ocenić mimo kilkukrotnego wpatrywania się z odległości mierzonej bardziej w centymetrach niż metrach, podczas „bezbarierkowych” koncertów Liona.
M.
Prowadzący wywiad podpuścił go twierdzeniem, że w jego opinii takim „reprezentatywnym” utworem jest Ikar. Nie dało się nie wyczuć negatywnego nastawienia Stefka do tej wypowiedzi, którą zaraz skontrował, ale wyprowadził na prostą korporacyjnym pozornie ugodowym wyborem. To tylko ich tajemnica ile w tym Evilu jest udziału Stefana, a ile Adriana (bo Bruce zapewne napisał tekst.)
Co do palców, to wielokrotnie Stefan mówił, że używa od zawsze dwóch i tylko dwóch, choć ruch dłoni może stwarzać pozory pracy trzech. Ja nie byłem w stanie tego ocenić mimo kilkukrotnego wpatrywania się z odległości mierzonej bardziej w centymetrach niż metrach, podczas „bezbarierkowych” koncertów Liona.
M.
A może to Stefan zaczyna nie wyrabiać (tak samo jak Nicko) i przy normalnych tempach dwa paluchy już mu nie wystarczają?
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
Nie sądzę, żeby to było w ogóle tematem. Poza tym - zmiana techniki grania po tylu dekadach to nie jest oczywista sprawa.
-
Deleted User 5490
Może i macie rację z tymi 2 palcami. Muszę sobie zobaczyć jakieś stare nagrania z lat 80tych w zwolnionym tempie.
Trochę sobie pykam rock/metalowo na basie i dla mnie naturalne jest granie patatajków 3 palcami, bo ręka mniej się męczy. I wielu basistów tak robi.
Z daleka zerkając wydawało mi się, że Steve wpisuje się w ten stereotyp. No ale pewnie mylę się.
Trochę sobie pykam rock/metalowo na basie i dla mnie naturalne jest granie patatajków 3 palcami, bo ręka mniej się męczy. I wielu basistów tak robi.
Z daleka zerkając wydawało mi się, że Steve wpisuje się w ten stereotyp. No ale pewnie mylę się.
Galopy Maiden to też nie jest zawrotne tempo, więc dwoma pewnie spokojnie do ugrania.
-
Deleted User 5490
Na dłuższą metę może łapa sztywnieć. Posłuchaj bootlegów z lat 80. Czasami ich mocno ponosiło w tempach.
Zgadza się, adrenalina robiła swoje, ale na żywo nie trzeba być w takiej muzie bardzo precyzyjnym
Bas to jednak bas, nawet w miksie Maiden, gdzie jest bardziej obecny niż w 90% zespołów, to nadal niskie częstotliwości, które znacznie przykryje środek gitar.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Chciałbym zauważyć, iż oficjalna strona Maiden uległa lekkiemu liftingowi. W przeszłości.kiedy robili coś podobnego, zazwyczaj w stosunkowo niedługim czasie pojawiały się jakieś newsy. Cóż, już chyba pora (:
I pora i nie
Z jednej strony festy ogłaszają lineupy na 2025, z drugiej strony Maiden podaliby daty w grudniu i tez zdążą
Z jednej strony festy ogłaszają lineupy na 2025, z drugiej strony Maiden podaliby daty w grudniu i tez zdążą
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Raczej tak długo nie będą czekaćz ogłoszeniem, tym bardziej że mają to być koncerty stadionowe, duże festy.
Ralf, niesamowite, że widzisz te wszystkie detale, prawdziwy z Ciebie maniak 
-
Piotr Lange
- -#Moonchild