Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Kto, kiedy i gdzie się czepiał?
Koniec świata, może jeszcze Eric Idle czepia się o outro?
M.
Koniec świata, może jeszcze Eric Idle czepia się o outro?
M.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

TakPierre Dolinski pisze: ↑śr lip 25, 2018 12:37 pm Czy bezpośrednio przed występem Maiden z głośników nadal płyną dźwięki Doctor Doctor? Pytam, bo czepiano się ich o to niedawno.
Zauważyłem to dopiero na koncercie, ale podam jako ciekawostkę. Dwa witraże które trafiły na scenę zostały zmienione w stosunku do tych promujących trasę.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To już w Tallinie było 
- dostoevsky
- -#Assassin

Nie wiem czy ktoś z Was zwrócił na to uwagę, ale w Belfaście podczas Troopera Bruce nie machał flagą brytyjską. Natomiast podczas trzeciej zwrotki miał flagę z grafiką z trasy. To tak a propos politycznej poprawności Maiden, o której jakiś czas temu pisaliście. 
Z tego co kojarzę, to kilka razy w ogóle zrezygnowali z The Trooper w Belfaście. Na pewno nie grali go w 2011 roku podczas promowania The Final Frontier.dostoevsky pisze: ↑pt sie 03, 2018 11:42 pm Nie wiem czy ktoś z Was zwrócił na to uwagę, ale w Belfaście podczas Troopera Bruce nie machał flagą brytyjską. Natomiast podczas trzeciej zwrotki miał flagę z grafiką z trasy. To tak a propos politycznej poprawności Maiden, o której jakiś czas temu pisaliście.![]()
Tak, bylem na obu i potwierdzam 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Nie wiem czy ktoś to pisał wcześniej, ale dopiero w Krakowie zauważyłem, że dla Nicko podmieniają gong z „witrażowego” na czerwony podczas intro do Numbera 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Nazwałbym to raczej "poprawnością biznesową". Po co drażnić Irlandczyków północnych, ryzykując niższe wpływy z biletów albo gorszą sprzedaż muzyki IM w Ulsterze?dostoevsky pisze: ↑pt sie 03, 2018 11:42 pmNie wiem czy ktoś z Was zwrócił na to uwagę, ale w Belfaście podczas Troopera Bruce nie machał flagą brytyjską. Natomiast podczas trzeciej zwrotki miał flagę z grafiką z trasy. To tak a propos politycznej poprawności Maiden, o której jakiś czas temu pisaliście.
No ja akurat jestem przeciwnikiem jakiejkolwiek poprawności politycznej opartej na niewygodnej, prawdziwej historii (ale to temat na inną dyskusję) i takie zmienione intro do AH jest jedyną rysą na idealnej IMO trasiedostoevsky pisze: ↑pt sie 03, 2018 11:42 pm Nie wiem czy ktoś z Was zwrócił na to uwagę, ale w Belfaście podczas Troopera Bruce nie machał flagą brytyjską. Natomiast podczas trzeciej zwrotki miał flagę z grafiką z trasy. To tak a propos politycznej poprawności Maiden, o której jakiś czas temu pisaliście.![]()
Dalej jestem pod wrażeniem formy wokalnej Bruce'a - dawno nie miał tak równej formy.
Kto zauważył namalowanego VW garbusa na płachcie do Flight of Icarus?
Ostatnio zauważyłem jak fotki przeglądałem 
Bruce przechodzi samego siebie podczas tej trasy . Coś nieprawdopodobnego co ten facet wyczynia na scenie 
Who motivates the motivator
-
Deleted User 1499
Chyba najbardziej się zaangażował w tę trasę. W ogóle to Bruce ma fajne pomysły, sądzę że gdyby Rod i Harris dali mu troszeczkę więcej pola do popisu to poprzednie trasy były by na jeszcze większym poziomie. Podobnie z setlistami.
Dokładnie, Steve to konserwatysta zaś Rod jest bardzo skąpy. Iron Maiden bedzie niezwykle trudno tę trasę przeskoczyć na kilku levelach. Ja już nie mogę się doczekać przyszłorocznych koncertów, może ponownie wyskoczę do Czech/Słowacji, bo na Polskę nie liczę. Choć, ponoć nie ma rzeczy niemożliwych...
-
Xardas2309
- -#Invader

A no nie ma
też bym się chętnie wybrał gdyby IM grali gdzieś u naszych sąsiadów i oczywiście jeżeli byłby taki wyjazd możliwy 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jeśli Polski nie będzie, to Czech tym bardziej.
Zastanawiam się, gdzie mogliby grać. Downloady i Rock Am Ring, ale poza tym większość dużych festiwali już objechali w tym roku, przynajmniej tych czerwcowo-lipcowych. Rock Fest Barcelona niby pasuje terminem (początek lipca). Copenhell? Tons of Rock?
Zastanawiam się, gdzie mogliby grać. Downloady i Rock Am Ring, ale poza tym większość dużych festiwali już objechali w tym roku, przynajmniej tych czerwcowo-lipcowych. Rock Fest Barcelona niby pasuje terminem (początek lipca). Copenhell? Tons of Rock?
Przykładowo: Rosja, Ukraina, Słowacja, Rumunia, Serbia (EXIT Fest), Szwecja (Bravalla), Finlandia (Rock Fest), Dania (Copenhell/Roskilde), Norwegia - Bergenhus, Francja - Download Paris, Włochy - Rock In Roma, Hiszpania - BCN Fest oraz Download w Madrycie, Niemcy (RaR/RiP), UK - Download Donington, nawet w Islandii jest Solstice Fest, czy Rock The Ring w Szwajcarii, w końcu Luxemburg. W takim zestawieniu to już jest 18 koncertów dla 600k widzów, ogrom. Teoretycznie mogą to zabukować. Mówi się, że w przyszłym roku ponad 60 koncertów dadzą - to bardzo możliwe. Na przełomie października i listopada powinniśmy już coś wiedzieć, na ten moment kończą trasę 2018 wyprzedanymi koncertami w UK!
Dokładnie skad pomysl, ze Praga bo Polska to juz na pewno nie. Szanse na Czechy sa takie same jak na Polske w 2019.Dzosef pisze: ↑pn sie 06, 2018 12:25 pm Jeśli Polski nie będzie, to Czech tym bardziej.
Moga w jakis niemieckich halach zagrac jak przy kontynuacji trasy w 2017.
O ile w ogole jeszcze zagraja w Europie w 2019 bo chyba byla mowa, ze Legacy bedzie kontynuowana po reszcie swiata w 2019