A ja się ogarnąłem szybciej niż myślałem i jestem pod klubem. Szybki hotdog i wbijam.
16-17/07/2018 - Iced Earth - Kraków/Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 16-17/07/2018 - Iced Earth - Kraków/Warszawa
To rzeczywiście dźwięk był "żyleta" 
A ja się ogarnąłem szybciej niż myślałem i jestem pod klubem. Szybki hotdog i wbijam.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja już w drodze.
Nie pamietam kiedy byłem w Progresji tak pozno
Nie pamietam kiedy byłem w Progresji tak pozno
To był koncert w stylu czeskim
Iced Earth świetnie. Dźwięk niezły. Po Waszych wczorajszych opowieściach spodziewałem się dużo gorszego.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Atmosfera po polsku, kultura po czesku. Szok 
Pewnie po prostu przyszli fani, którzy chcieli zobaczyć lubiany przez siebie zespół, a nie randomy od chlewu i niewidomi 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Też możliwe. Chociaż pit był, ale bez naporu na przód. Stałem na środku, drugi rząd, miałem luz koło siebie i tylko podczas jednego utworu musiałem się oprzeć o kolegów. 
U nas pit też był, ale w gruncie rzeczy, to całkiem spokojnie. Mieliśmy bardzo głośną publikę, w Wawie też tak było? Uroki koncertów mniej znanych (ale wciąż dość dużych) zespołów.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Warszawa fajniejsza niż Kraków. W secie Brothers, Dracula i Angels Holocaust. Wypadł My Own Savior. A mi wpadła kostka od Jona (4 moja w kolekcji
)
Zespół w świetnej formie i bardziej kontaktowy. Rozmawialiśmy z muzykami po koncercie i zapytaliśmy o set w Krakowie. Skrócili go, bo mieli szybki wyjazd - o północy startowali. Fotki, rozmowy z całą ekipą (z wyjątkiem Jona) - bezcenne
Zespół w świetnej formie i bardziej kontaktowy. Rozmawialiśmy z muzykami po koncercie i zapytaliśmy o set w Krakowie. Skrócili go, bo mieli szybki wyjazd - o północy startowali. Fotki, rozmowy z całą ekipą (z wyjątkiem Jona) - bezcenne
www.MetalSide.pl
A jak oceniasz dźwięk?gumbyy pisze: ↑śr lip 18, 2018 1:42 am Warszawa fajniejsza niż Kraków. W secie Brothers, Dracula i Angels Holocaust. Wypadł My Own Savior. A mi wpadła kostka od Jona (4 moja w kolekcji)
Zespół w świetnej formie i bardziej kontaktowy. Rozmawialiśmy z muzykami po koncercie i zapytaliśmy o set w Krakowie. Skrócili go, bo mieli szybki wyjazd - o północy startowali. Fotki, rozmowy z całą ekipą (z wyjątkiem Jona) - bezcenne![]()
-
paulek
- -#Lord of the flies

czyli tak, jak czułem to jednak Knock Out dał ciała bo albo suporty krócej, albo ich mniej, ew. zaczynami wcześniej.... amatorzy.spół w świetnej formie i bardziej kontaktowy. Rozmawialiśmy z muzykami po koncercie i zapytaliśmy o set w Krakowie. Skrócili go, bo mieli szybki wyjazd - o północy startowali.
Coś mi tu trochę śmierdzi.
Sardi pisał do Luke'a, wesług którego przyczyną skrócenia setu była wczesniejsza cisza nocna dyktowana przez klub.
Tylko, że jak pamiętam swój ostatni koncert w Kwadracie (luty 2018), to trwał on nawet dłużej. Zmieniliby teraz?
Knock Out na pewno by wiedziało o tej sytuacji. I tak po prostu by to zaakceptowali? Myślę, że wynegocjowali by choćby trochę wcześniejsze wejście na scenę zespołu lub skrócenie setu supportów.
To, co usłyszeliście od zespołu, to trochę inna wersja wydarzeń i jest bardziej prawdopodobna. Może na to wszystko złożyły się 2 czynniki, ale dziwne to tak czy inaczej.
W Krakowie był gość, który ubłagał management o spotkanie z zespołem po koncercie, ma foty ze wszystkimi muzykami. Gdyby nie mieli czasu i musieli od razu jechać, to nie pozwolono by na takie coś.
Sardi pisał do Luke'a, wesług którego przyczyną skrócenia setu była wczesniejsza cisza nocna dyktowana przez klub.
Tylko, że jak pamiętam swój ostatni koncert w Kwadracie (luty 2018), to trwał on nawet dłużej. Zmieniliby teraz?
Knock Out na pewno by wiedziało o tej sytuacji. I tak po prostu by to zaakceptowali? Myślę, że wynegocjowali by choćby trochę wcześniejsze wejście na scenę zespołu lub skrócenie setu supportów.
To, co usłyszeliście od zespołu, to trochę inna wersja wydarzeń i jest bardziej prawdopodobna. Może na to wszystko złożyły się 2 czynniki, ale dziwne to tak czy inaczej.
W Krakowie był gość, który ubłagał management o spotkanie z zespołem po koncercie, ma foty ze wszystkimi muzykami. Gdyby nie mieli czasu i musieli od razu jechać, to nie pozwolono by na takie coś.
Wiem o kim mówisz z fotkami. One były robione przed koncertem 
Nie mam pojęcia dlaczego zespół tak szybko wyjeźdzał. Rzeczywiście kilka minut po północy autokar odjechał. Z ciszą nocną to mnie nie przekonuje
Bo jeśli ktoś w takiej sytuacji byłby zmuszony do cięcia setów to oczywiscie zrobiłyby to supporty. Ogólnie muzycy w Krakowie byli jacyś poddenerwowani po koncercie. Nikt nie chciał zbytnio gadać (oprócz Brenta oczywiście) i lecieli do busa. W Warszawie przed koncertem i po nim "inni" ludzie. Nawet kropiący deszczyk nie przeszkadzał. Jedynie Jon nie miał chwili czasu dla nikogo. Klasyka.
Nie mam pojęcia dlaczego zespół tak szybko wyjeźdzał. Rzeczywiście kilka minut po północy autokar odjechał. Z ciszą nocną to mnie nie przekonuje
www.MetalSide.pl
Za tą sprawą musi być jakieś nieporozumienie, ktoś komuś czegoś odmówił i sprawa poszła na rympał :/ Być może zresztą IE mieli rację, że się tak zachowali.
Nic to, ważne, że wczoraj dali czadu.
To nie był idealny koncert pod względem nagłośnienia, ale słychać było całkiem znośnie przez moje zatyczki. Najgorzej chyba wokalistę. Do tego bardzo dobre światła. Pod sceną zadziwiająco spokojnie. Za mną tylko jakiś sympatyczny łysawy (?) okularnik szukał chętnych do pogowania, ale parę sójek wyperswadowało mu ten pomysł.
Prawie nie było bydła koncertowego. Szok
Dobrze też wypadli Chainsaw. Lubię nową płytę i ich wynalazki z dawnych lat. Chyba najmniej mi leży medley.
Chainsaw na mocną czwórkę, Iced Earth na piątkę.
Vengeance is Mine https://www.youtube.com/watch?v=P_DFbO0rmEs
Watching Over Me https://www.youtube.com/watch?v=uw3hWVHZxVc
Clear The Way https://www.youtube.com/watch?v=m9pSet-7IB4
Nic to, ważne, że wczoraj dali czadu.
To nie był idealny koncert pod względem nagłośnienia, ale słychać było całkiem znośnie przez moje zatyczki. Najgorzej chyba wokalistę. Do tego bardzo dobre światła. Pod sceną zadziwiająco spokojnie. Za mną tylko jakiś sympatyczny łysawy (?) okularnik szukał chętnych do pogowania, ale parę sójek wyperswadowało mu ten pomysł.
Prawie nie było bydła koncertowego. Szok
Dobrze też wypadli Chainsaw. Lubię nową płytę i ich wynalazki z dawnych lat. Chyba najmniej mi leży medley.
Chainsaw na mocną czwórkę, Iced Earth na piątkę.
Vengeance is Mine https://www.youtube.com/watch?v=P_DFbO0rmEs
Watching Over Me https://www.youtube.com/watch?v=uw3hWVHZxVc
Clear The Way https://www.youtube.com/watch?v=m9pSet-7IB4
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zapytaliśmy Stu przed koncertem dlaczego nie zagrali Brothers i Draculi to odpowiedział, że "czasami na trasie zmieniaja
kawalki w secie i że dzisiaj będą"
I tyle się dowiedzieliśmy
A IE odwołali właśnie koncert w Dreźnie...
A IE odwołali właśnie koncert w Dreźnie...
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

O kurde, podali powód?
No zmienili...Na nic
Czyli pewnie mają jakieś problemy. Może Jon przed krakowskim koncertem zapowiedział wypowiedzenie umowy?
Widzę, że robią trasę po Niemczech przez resztę lipca. Będę patrzał na ich setlisty, jak ich tam potraktują ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Krakowski koncert IE fajny. Jedynym minusem długość setu. Już nawet na to nagłośnienie mógłbym ucho przymknąć. Nikt by nie miał pretensji gdyby te 3 numery które wyleciały zagrali. A tak 80 minut i do widzenia. Szkoda
Wiadomo jak jest z klubowymi gigami latem. To takie chałturki. Coś trzeba robić pomiędzy festiwalowymi weekendami. Zwłaszcza istotne to jest dla zespołu które przylatuje za oceanu. IE odjebali w poniedziałek w Krakowie taki sam numer jak Testament w Fabryce w 2015 roku. Wtedy jak pamiętał po raz pierwszy (i ostatni jak na razie) wyszedłem w koncertu jak jeszcze było jasno. Zaczęli o godzinie 20.00 a gig zamknęli 65 minutami.
Wiadomo jak jest z klubowymi gigami latem. To takie chałturki. Coś trzeba robić pomiędzy festiwalowymi weekendami. Zwłaszcza istotne to jest dla zespołu które przylatuje za oceanu. IE odjebali w poniedziałek w Krakowie taki sam numer jak Testament w Fabryce w 2015 roku. Wtedy jak pamiętał po raz pierwszy (i ostatni jak na razie) wyszedłem w koncertu jak jeszcze było jasno. Zaczęli o godzinie 20.00 a gig zamknęli 65 minutami.
Chałturami są raczej festiwale. Bo tam jest przypadkowa zbieranina. Na klubówce zaś publika, która wydała na twój jeden zespół połowę czy 1/ 4 tej kasy, co janusze na festiwal.
Podali: "bla, bla, blaaa..."
Wcześniej był odwołany gig w Chorwacji. Też o to pytaliśmy i potwierdzili to co było napisane na FB - fatalny klub i rozpadająca się scena.
Dwa numery wyleciały: Dracula i Brothers.
www.MetalSide.pl