05/06/2023 - Metal Hammer Festival - Łódź

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
spooki
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: 05/06/2023 - Metal Hammer Festival - Łódź

Post autor: spooki »

Bardzo udany festiwal ze znakomitym występem Pantery. Miałem obawy co do tego jak ten projekt będzie się prezentował na żywo i obawy te zniknęły już po pierwszym kawałku. Solidnie przyłoili i brzmieli przy tym rewelacyjnie. Leciał hit za hitem i każdy dawał z siebie wszystko. Co więcej, miałem wrażenie, że faktycznie przy tym się dobrze sami bawili, co tylko wpłynęło na pozytywne odczucia i kontakt z publiką. Odbiór przez fanów świetny i ciężko mi uwierzyć, żeby ten projekt miał się szybko skończyć widząc reakcje i zespół w takiej formie. Mam odczucie, że kto nie miał okazji widzieć Pantery w czasach świetności to ten projekt musi być najbliższy temu jak zespół się prezentował w przeszłości.

Co do samego festiwalu, to byłem od początku i już od trzeciego zespołu - Flapjack - hala się dobrze wypełniła, co tylko potęgowało się z minuty na minutę. Na Panterze owszem było trochę miejsc wolnych na trybunach, ale nie raziło to tak na tle bardzo dobrze zapełnionej hali. Frekwencja dopisała. Szkoda tylko, że nagłośnienie na innych zespołach było wyraźnie gorsze od Pantery.
Sam obiekt, Atlas Arena, moim zdaniem nie sprawdził się ze względów architektonicznych. Nie jest to hala na imprezę tej długości, gdy tysiące osób musiało się przeciskać wąskimi korytarzami wte i we wte. Ze strony stricte organizacyjnej było za mało wszelkiej maści stoisk, chociażby z jedzeniem, co generowało olbrzymie kolejki i niektórzy żeby móc coś zjeść musieli poświęcić któryś z występów.

Podsumowując, jak jeszcze Pantera do nas przyjedzie (a wydaje mi się, że po wczoraj nie ma co do tego wątpliwości) to na pewno się wybiorę, bo warto.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 05/06/2023 - Metal Hammer Festival - Łódź

Post autor: Kuba »

Zakk Wylde to przekocur. Niby to wiedziałem od dawna a wczoraj to tylko potwierdził. Krzesze chłop iskry z tej gitary.

Samo tłuste leciało wczoraj, żadnej mizerii.

Ta "Pantera" to najlepszy możliwy tribute band dla tego zespołu. Jak mają grać tak jak wczoraj to niech koncertują ile wlezie aż tylko ludzie będą na to chodzić. Warto. Bardzo warto. Nie tylko nie wpadną na cudowny pomysł i nowych płyt pod tym szyldem nie kroją :wink:
ODPOWIEDZ