19/11/2024 - Accept - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: 19/11/2024 - Accept - Kraków
Z dwojga złego to już wolę stały set, pomijając to co wyczynia Meta... Gdybym się mega nastawiał na jakiś kawałek który był wcześniej, a potem na "moim" koncercie go nagle zabrakło to straszny wkurw i obraza majestatu.
<boomer mode on>
kurna, a kiedyś człowiek jechał na takie Maiden (i oczywiście inne koncerty) i zupełnie nie wiedział czego się spodziewać. Fajnie, no nie?
<boomer mode off>
Dla mnie jakiś jeden numer nie wpływa na odbiór koncertu na plus, czy minus
www.MetalSide.pl
W punkt, i to były najlepsze sztuki, bez spoilerowgumbyy pisze: ↑pt lis 08, 2024 2:32 pm<boomer mode on>
kurna, a kiedyś człowiek jechał na takie Maiden (i oczywiście inne koncerty) i zupełnie nie wiedział czego się spodziewać. Fajnie, no nie?Nawet nie wyobrażacie sobie jakie były rozkminy. Nie było setlist, filmików, zdjęć, nie było trailerów, nie było plakatów i nikt w knajpie nie grał podpowiedzi
![]()
![]()
<boomer mode off>
Dla mnie jakiś jeden numer nie wpływa na odbiór koncertu na plus, czy minus![]()
- johnny_o
Pamiętam te czasy, bardzo miło je wspominam i strasznie mi ich brakuje, przynajmniej pod tym względem. Coraz rzadziej sprawdzam setlisty przed koncertem, głównie właśnie z tego powodu choć nie zawsze jest to możliwe/się udaje. U mnie to zależy od numeru i wykonawcy, bywa bardzo różnie.
Jakoś... Mozart nie wypuszczał takiego gówna jak Nights of the Dead
Jakoś... Mozart nie wypuszczał takiego gówna jak Nights of the Dead
To nie byłaby znaczna wada, gdyby nie to, że set jest bardzo zbliżony do tego, co dostaliśmy rok temu w Progresji. Wiadomo, zabawa będzie przednia tak czy siak, ale kurde mogli się bardziej postarać. Nawet nie mówię o jakichś ultra deep cutach, tylko po prostu urozmaiceniu repertuaru.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ja nie sprawdzam i nie oglądam filmików... ew czasami zerknę na setlist +/- co jest grane i tyle.nugz pisze: ↑pt lis 08, 2024 2:37 pmW punkt, i to były najlepsze sztuki, bez spoilerowgumbyy pisze: ↑pt lis 08, 2024 2:32 pm<boomer mode on>
kurna, a kiedyś człowiek jechał na takie Maiden (i oczywiście inne koncerty) i zupełnie nie wiedział czego się spodziewać. Fajnie, no nie?Nawet nie wyobrażacie sobie jakie były rozkminy. Nie było setlist, filmików, zdjęć, nie było trailerów, nie było plakatów i nikt w knajpie nie grał podpowiedzi
![]()
![]()
<boomer mode off>
Dla mnie jakiś jeden numer nie wpływa na odbiór koncertu na plus, czy minus![]()
Hejtuję siebie, że nie umiem nie zepsuć sobie show na setlist czy yt
![]()
A ja na przykład w Progresji nie byłemSchizoid pisze: ↑pt lis 08, 2024 3:06 pmTo nie byłaby znaczna wada, gdyby nie to, że set jest bardzo zbliżony do tego, co dostaliśmy rok temu w Progresji. Wiadomo, zabawa będzie przednia tak czy siak, ale kurde mogli się bardziej postarać. Nawet nie mówię o jakichś ultra deep cutach, tylko po prostu urozmaiceniu repertuaru.
www.MetalSide.pl
- johnny_o
Podobnie było z Maiden i LOTB - ci których ominął Kraków z niecierpliwością wyczekiwali Narodowego, a spora część reszty kręciła nosem. Całe szczęście że są wykonawcy którzy gwarantują przednią zabawę niezależnie od setu.
Przez te wszystkie Internety nie da się już odczuć klimatu np. Slayera w Stodole w 2002 
- johnny_o
Kiedyś to były czasy, a teraz ich nie ma, wiadomo. Da się, ino jest o wiele trudniej i rzadziej ma się tę przyjemność. Za każdym razem trzeba się wykazać determinacją i silną wolą, bardziej wskazałbym na wszechobecne telefony jako nomen omen zabójców klimatu.
W ostatnim czasie nie spojrzałem tylko na seta Winery Dogs, bo się zagadałem w aucie w drodze do Wawy 
- johnny_o
Zawsze jakaś metoda... Ja na odwrót, w ostatnim czasie sprawdziłem chyba tylko Maiden w zeszłym roku - akurat gig który byłby największą niepodzianką i totalnym kosmosem, ale nie mogłem się powstrzymać. No i wczorajszego Mylesa, bo koniecznie chciałem wiedzieć czy jest szansa na mój ulubiony numer.
Cóż, trzeba zaACCEPTować - takie czasy 
- johnny_o
Niestety, ale dlatego tym bardziej cieszę się na przyszłorocznego Ghosta i seta nie zamierzam sprawdzać - choć na jeden wieczór po całości wrócą stare dobre czasy.
Najwspanialszą rzeczą jaką stosuję od czasu jak skończył się Covid jest brak patrzenia na seta przed koncertem.
Zupełnie inny odbiór emocjonalny. Radość jakaś perełką i brak rozczarowania kotletem, bo po prostu żyjesz chwilą.
Każdemu polecam.
Zupełnie inny odbiór emocjonalny. Radość jakaś perełką i brak rozczarowania kotletem, bo po prostu żyjesz chwilą.
Każdemu polecam.
www.last.fm/user/darkfuneral18
- johnny_o
Absolutnie, i żałuję że dopiero po Covidzie. Wcześniej maniakalnie sprawdzałem setlisty i dopiero z perspektywy czasu widzę ile straciłem w związku z tym fajnych emocji. Cóż, lepiej późno niż później.
I znowu Abyss i Sothside w secie. Oby dotrwały do 19.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
Jasne, są sensowniejsze zamienniki.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,