27/03/2027 - RUSH - Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: 27/03/2027 - RUSH - Kraków

Post autor: johnny_o »

Emilio pisze: wt lut 24, 2026 3:33 pm Dobra, kur***, moja głupota lub miłość do Rush zwyciężyła i kupiłem jednak trybuny za 6 stówek. Teraz powiedzcie mi o co chodzi, bo nie mogę pobrać biletu, jest komunikat:

Twój bilet nie został jeszcze wygenerowany
Bilet zostanie wygenerowany na 14 dni przed startem wydarzenia

To normalne? Nie spotkałem się z czymś takim nigdy...
Normalne, tak często jest w przypadku biletów mobilnych.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Kupuje same mobilne od 5 lat i nigdy tak nie miałem xd
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Coraz czestsza praktyka, troche to utrudnia zycie koniom
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Ja też nic podobnego wcześniej nie widziałem, wolałbym już sobie bilet wydrukować, ale chyba nie będzie z tym problemu.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Jeżeli jest prawdziwie mobilny, to tylko z aplikacji możesz go okazać. Ewentualnie po zalogowaniu w przeglądarce.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Emilio pisze: wt lut 24, 2026 3:42 pm Kupuje same mobilne od 5 lat i nigdy tak nie miałem xd
Alter Art tak robi w przypadku niektórych koncertów, np. przy Taylor Swift tak było. Ma to utrudnić życie scalperom, bo do momentu wygenerowania biletu nie ma za bardzo jak go odsprzedać. Teoretycznie dalej ktoś może wykupić na zapas i posprzedawać przed koncertem, ale wtedy ciężej jest opchnąć cały zapas + "niekonie" też będą wtedy sprzedawali, więc konkurencja cenowa jest większa.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Swoją drogą jak w 2013 próbowałem ogarnąć ekipę na RUSH w Berlinie to musiałem sam lecieć z partnerką koniec końców bo nikt ich nie słuchał. A teraz w samym Poznaniu mam już ekipę prawie 10 osób które od rana dzwoniły jak mogą dostać wejściówkę z czego najmłodszy ma 20 lat a najstarszy 65 ( Pozdro Grzesiu ! ) .

Co tutaj się wydarzyło że nagle w naszym kraju pojawiło się tylu fanów RUSH, zespołu nieaktywnego od 11 lat którego żaden org nigdy nie chciał sprowadzić do Polski ? :)
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Co tutaj się wydarzyło że nagle w naszym kraju pojawiło się tylu fanów RUSH, zespołu nieaktywnego od 11 lat którego żaden org nigdy nie chciał sprowadzić do Polski ? :)
Tak jest ze wszystkim, przecież Maiden do niedawna grało hale, a nie wyprzedawało stadiony.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Bon Dzosef pisze: wt lut 24, 2026 4:38 pm
Tak jest ze wszystkim, przecież Maiden do niedawna grało hale, a nie wyprzedawało stadiony.
Czyli w kraju Tuska zapanował dobrobyt jak widać..
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Po prostu koncerty stały się modne.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

I u mnie bilecik też jest! Na przednią trybunę naprzeciwko sceny. Gorszych cen się spodziewałem i może zagranicą rzeczywiście jest taniej, ale doliczając jeszcze do tego dojazd i nocleg jakiś wcale taniej od tego Krakowa przynajmniej mi by nie wyszło za wszystko xD

Jakbym był takim fanem jak 14 lat temu to pewnie skusiłbym się jeszcze i na inne kraje, ale wolę przy tym Krakowie zostać, raz w życiu na razie mi wystarczy tego zespołu na żywo.
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Emilio pisze: wt lut 24, 2026 3:33 pm Dobra, kur***, moja głupota lub miłość do Rush zwyciężyła i kupiłem jednak trybuny za 6 stówek. Teraz powiedzcie mi o co chodzi, bo nie mogę pobrać biletu, jest komunikat:

Twój bilet nie został jeszcze wygenerowany
Bilet zostanie wygenerowany na 14 dni przed startem wydarzenia

To normalne? Nie spotkałem się z czymś takim nigdy...
Z tego co słyszałem to np na Pearl Jam w Berlinie '22 QR kody wygenerowane zostały dopiero na kilka godzin przed samym koncertem. U nas natomiast np QR kody na Taco mają być generowane miesiąc przed. Mało tego, bilety są imienne i już na starcie było info, że będzie można przekazać tixa dalej, ale z odpłatną zmianą danych. Także jak już wcześniej wspomniano, coraz częstsza praktyka.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Z ciekawostek, co do biletów i ich weryfikacji to jest jeszcze jeden poziom który spotkałem na finale Ligi Europy. Bilet może być przekazany tylko razy (to nic odkrywczego), ale jest generowany jako zapis w aplikacji UEFA. Wchodząc trzeba mieć ze sobą smartfona i włączona funkcję bluetooth. Na bramce telefon łączy się z czytnikiem i wtedy możemy iść dalej. Choć to chyba bardziej zabezpieczenie przeciwko oszustom, a nie konikom
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Mój bilet na NRD z miejscowego eventimu nie różni się niczym od innych biletów w PDF. Niby są dane osobowe, ale żadnych zabezpieczeń nie widzę.

Najbardziej cieszy, że bilet do Niemiec jest w PDF i nie trzeba było dodatkowej stówy bulić za wysyłkę pocztą. Co jak wiemy do niedawna było dość częste ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

krusejder pisze: wt lut 24, 2026 6:23 pm Najbardziej cieszy, że bilet do Niemiec jest w PDF i nie trzeba było dodatkowej stówy bulić za wysyłkę pocztą. Co jak wiemy do niedawna było dość częste ...
Kto nie płacił, ten nie płacił :wink:
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

czyli z tego co tu rozumiem bilety na Rush w Krk, nie są w wersji papierowej/pdf? tylko przez to dziadostwo aplikacje coś jak z Metalliką?
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Zajzajer pisze: wt lut 24, 2026 6:40 pm czyli z tego co tu rozumiem bilety na Rush w Krk, nie są w wersji papierowej/pdf? tylko przez to dziadostwo aplikacje coś jak z Metalliką?
Jak kupowałem bilet na Cave'a kiedyś to też akurat było info, że tydzień czy dwa tygodnie przed wydarzeniem będzie dostępny i wygenerowany, a na Sunn O))) chyba dopiero dobę przed wydarzeniem wygenerowało kod kreskowy, ale tu inny organizator był, a nie Alter Art, ale u nich to chyba całkiem normalna praktyka jest. Zapłaciłeś za bilet, ale kod kreskowy czy pdf dopiero 2 tygodnie przed będziesz miał, nie masz się czym schizować, nikt Ci tego biletu przez ten czas nie anuluje ;)
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

Dzięki za info Caracal :) a z moich doświadczeń porównując do Kevina, byłem na Rush 15 lat temu i wtedy byłem sam i teraz też pójdę sam, ojciec nie cierpi głosu Lee i ogólnie nie przepada za Rush, może z Killersem gdzieś się spotkam w arenie, 15 lat temu go nie znałem.
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Ja też jadę i idę sam na ten koncert, ale w moim przypadku to nic nadzwyczajnego ;)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Ja też idę/jadę sam, miałem iść z kumplem ale ten zrezygnował jak zobaczył ceny ;) 2 lata temu też w wielką sobotę byłem sam na judasach w Tauronie, za rok, też w Wielką Sobotę będę sam na Rush ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ODPOWIEDZ