jak na okłądce PoM był w Katosach '03 (no to w sumie była miesznka nowego i starego edkasekcjazwlok pisze:edzio musi byc i najlepiej zeby wygladal tak jak na killers albo jak nna okladce piece of mind
Oprawa koncertu i Eddie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- likipiki
- -#Lord of the flies

Re: Oprawa koncertu i Eddie
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
-
Jack
a moze ciekawie by było jak by były takie szatanki jak na teledysku The Number of The Beast
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wtedy miał on przypominać Edka-Terminatora z VOTB, ale niezbyt im to wyszło.świnka666 pisze:jak na okłądce PoM był w Katosach '03 (no to w sumie była miesznka nowego i starego edka)... teraz niech dadzą innego
Teraz pewnie będzie mały zwykły Ed a'la Killers oraz duży POM czy TNOTB.
- likipiki
- -#Lord of the flies

No i przypominał 
to była mieszanka edka z VOTB i GMTID z edkiem z POM
to była mieszanka edka z VOTB i GMTID z edkiem z POM
motyw wkładania mózgu był super, bardzo mnie sie podobał
ale sam jego wygląd pozostawił trochę do zyczenia
jeżeli chodzi o secnografię i Eddie'go dla mnie chyba nic nie pobije DoD Tour, no chyba, że SiT i ten podest na perkusje niesamowity
ale sam jego wygląd pozostawił trochę do zyczenia
jeżeli chodzi o secnografię i Eddie'go dla mnie chyba nic nie pobije DoD Tour, no chyba, że SiT i ten podest na perkusje niesamowity
- likipiki
- -#Lord of the flies

Przesadna scenografia Z DoD Tour była moim zdaniem ultrakiczowata i nieoglądalna.
Ja tam w ogóle nie lubię tego typu scenografii jakie preferują panowie z IM. Ja uwielbiam prosty rzutnik z tyłu sceny i jakieś ciekawe animacje na nim wyświetlane... jak to było na koncercie Porcupine Tree.
Ja tam w ogóle nie lubię tego typu scenografii jakie preferują panowie z IM. Ja uwielbiam prosty rzutnik z tyłu sceny i jakieś ciekawe animacje na nim wyświetlane... jak to było na koncercie Porcupine Tree.
Wydaje mi sie że scenografia IM w założeniach ma być taka lekko kiczowata - taki styl.
- likipiki
- -#Lord of the flies

Zgadzam się. Ale może być kiczowata w stylu trasy GMe..TID, a nie DoD Tour. Bo ta na GVE...TID była rewelacyjna, a na DoD żałosna.
no bo to jest odznaka tej muzyki - kicz, ale taki lekkostrawnyPink pisze:Wydaje mi sie że scenografia IM w założeniach ma być taka lekko kiczowata - taki styl.
okładki, ich stroje, scenografia czy choćby wogóle postać Eddie'go
to co oni wyprawiają pasuje do tego co grają
pamiętam jak po koncercie we Wrocławiu 2003 wszyscy zachwycali sie utworem DoD, a to był kicz ogromny jak Dickinson wyskoczył w peretynie na środek i się zaczął kręcić, ale na tym właśnie polega urok Ironów
jeden woli taki przyjemny i miły dla oka kicz a drugi woli surowy koncert oldschoolowego hc
Swietna bedzie sceografia,bo bedzie obejmowala pierwsze 4 trasy koncertowe,wiec mozna powiedziec ze bedzie to powrot do przeszlosci...jestem ciekaw jaki bedzie Eddie :rocx
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly
19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Scenografia DOD Tour była kiczowata, ale bardzo dobrze pasowała do całego show i projektu albumu (okładki itp.). Give Me Ed to z kolei pójście na łatwiznę i typowy komiskowy stage. 
Teraz ma być ponoć bardziej "rock'n'rollowo" więc pewnie będzie więcej ostrych (a nie przyciemnianych jak na DOD) świateł, może wzmacniacze i mniej widocznych Edków.
Teraz ma być ponoć bardziej "rock'n'rollowo" więc pewnie będzie więcej ostrych (a nie przyciemnianych jak na DOD) świateł, może wzmacniacze i mniej widocznych Edków.
Tez mam nadzieje ze teraz bedzie troszke inna scenografia niz ostatnio,chociaz ta DOd nawet mi sie podobala,ale mysle ze teraz bedzie o wielel lepsza niz na poprzednich trasachWICKER MAN pisze:Scenografia DOD Tour była kiczowata, ale bardzo dobrze pasowała do całego show i projektu albumu (okładki itp.). Give Me Ed to z kolei pójście na łatwiznę i typowy komiskowy stage.
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly
19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
ja tam Was nie rozumiem
ogólnie trasa DoD to chyba dla mnie wizualnie najlepsza pod każdym względem, no ale każdy lubi co lubi
ogólnie trasa DoD to chyba dla mnie wizualnie najlepsza pod każdym względem, no ale każdy lubi co lubi
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dla mnie tak samo. :rocxMiKi pisze:ja tam Was nie rozumiem
A co do nowej scenografii to skoro ponoć ma być znów pirotechnika, a grecki Metal Hammer pisał, że będzie to największy stage set Maiden (choć zawsze tak mówią
zgadzam sie:) :beerMiKi pisze:ja tam Was nie rozumiem
scenografia DOD byla niesamowita i pasowala w calosci do koncertu i tego co sie dzialo..
zgadzam, sie co do scenografii kompletnie powalila..
ale zato w katowicach maideni moim zdanie dali lepszy show :rocx
ale zato w katowicach maideni moim zdanie dali lepszy show :rocx
Jazz is not dead, it just smells funny.
Scenografia do DOD byla najlepsza jaka widzialem na wlasne oczy. Jednak do np World Slavary Tour nie ma co startowac.
-
Jack
To prawda scenografia DoD niemalrze epicka
i te efekty swietlne scenografia ale to dawało klimat bez tych cudek ten koncert nie miał by tak wspaniałego klimatu
Misle ze mamy co liczyc po DoD na fajna scenografie .. i klimat
i te efekty swietlne scenografia ale to dawało klimat bez tych cudek ten koncert nie miał by tak wspaniałego klimatu
Misle ze mamy co liczyc po DoD na fajna scenografie .. i klimat
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na pewno teraz klimat będzie skrajnie inny niż na DOD tour.
Rock'n'rollowy, a nie epicki - taki jaki znamy z pierwszych tras Maiden.
Choć pewnie będzie o wiele bardziej widowiskowo - w końcu Maideni obiecują użycie pirotechniki, nowych świateł i innych bajerów. :rocx
Rock'n'rollowy, a nie epicki - taki jaki znamy z pierwszych tras Maiden.
Choć pewnie będzie o wiele bardziej widowiskowo - w końcu Maideni obiecują użycie pirotechniki, nowych świateł i innych bajerów. :rocx
Ciekaw jestem jaka będzie scena, skoro w Czechach grają dzień przed Chorzowem to czy maja tak jak Metallica w zeszłym roku więcej niż jedna scena i czy dane:
40t sprzętu w 8 ciężarówkach
60 techników + 40 pracowników lokalnych
25t światła i sound systemów
dotyczą tylko typowo sprzętu czy w tym jest również konstrukcja sceny bo jeżeli tak to nie jest to dużo porównując zesłoroczną trasę Metalliki gdzie wszystko przywiozły 32 ciężarówki
40t sprzętu w 8 ciężarówkach
60 techników + 40 pracowników lokalnych
25t światła i sound systemów
dotyczą tylko typowo sprzętu czy w tym jest również konstrukcja sceny bo jeżeli tak to nie jest to dużo porównując zesłoroczną trasę Metalliki gdzie wszystko przywiozły 32 ciężarówki